Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.804
    Допаѓања:
    169.942
    2:40 и веќе почна на нерви да ми иди Латас. Јас да бев на место на Заев (а вервајте ни тој не ми е омилен), досега одамна ќе заминев. Кои челични нерви мора да ги имаш на детенце да му се објаснуваш.

2. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.180
    Допаѓања:
    5.111
    Не ми се верува и ова би (facepalm)(facepalm)(facepalm) брод со брод си праат муабет луѓето :) често се прашувам човек е луд, дебело платен или што е финтава, што бара кај Латас, демек да се види колку е чист (facepalm) еве сите веруваме де :?: а ние ќе си се повикуваме до "браќата" надвор од Македонија, ете колку не не' бива. Додека некој милиони брои некаде ајде, да се спремаме за спиење.
    П.С. сега сконтав што значи слобода за СДСМ победа на избори, каква врска има тоа со поимот слобода поим немам.

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  3. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Па и се зафркаваат овие:D
    Cvetin Chilimanov
    2 mins · Twitter ·
    Извинувањето на Сител до турската заедница емитувано меѓу новата епизода на Малата Невеста и репризата на Збогум Румелија

На galapce, cresa-jagoda, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Се изнасмеавме на сељачизмот на Латас, ама веќе помина смешното и сега следи тажното. Замислете колку само луѓенца денес се радуваа на овој насилник. Или Ивонче му ја киднапирале или овој тотално изгубил памет. Валјда овие очекувале Латас да биде натепан па да избие скандал. Не ми е јасно. А бе, зошто не не' изненадат и не покажат трунка достоинство и писменост. Се расправа како тетка на која салото веќе и влегло во глава.

Се' тоа што го наброја @ninja35 и многу повеќе и полошо.

На galapce, anel, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Perdedorita

Perdedorita Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    84
    Ми падна жал за Заев .Дај нека каже на што апчиња е ,да се лечат и другиве...За греови! Кој си фатил работа со стара курва , се зафркнал...

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.268
    Допаѓања:
    157.701
    Јас сега го гледав ова.
    Заев малку како препаднат на почетокот, дури се изгуби, ваљда очекуваше нормално интервју. Ама онака како што се постави потоа беше задолжително за да му го привлече вниманието, па и успеа на крајот.
    Сепак, човеков нека си тера бизниси, нема капацитет за политичар.
    Латас е тежок ропак, слабак без аргументи, со сељачки жаргон, сељачка реторика.
    Не знам дали има нешто во него што се вика достоинство.
    Не е аргумент си го знаеме Латас или не е важен Латас, важен е кога го гледаме на ТВ секој ден и е лицето на интелектот на народот, а тоа е страшно, можеше да поентира и без овој однос, ама тоа значи дека е глуп. Човек со предрасуди, селективен, дрзок, безобразен.

Заев ќе добие симпатии на сметка на идиотизмот на Латас, бил право или не.

На sparklie, galapce, Bender Rodriguez и 8 други им се допаѓа ова.
  7. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Ова стварно беше циркус. Латас се надмина самиот себе во некултурата и сељачизмот. Пион во партијата не мислев дека толку ниско ке падне. Јас искрено мислев Заев ке стане и ке си отиде. Со таков сељак не се оди на ''интервју'' - читај дуел...

На hermosa, Rama, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    На политичарите и новинарите не им требаат јавни обвинители или судски постапки. Пушти ги на јавно соочување или дебата, па самите ќе си го откријат несвесно својот нечист веш во текот на јавната конфронтација, затоа што само многу интелегентните разбираат психологија и гестикулација кога се нападнати.

Оваа дебата јасно покажа дека и Заев пере огромни пари и користи јавна функција за лични бенефиции, а исто така Латас покажа дека партиска послушност секогаш има добри бенефиции. Нема разлика од Сител и Телма. Само знакот можеби.

Како да се излечите од ова партиско лудило? Или барем залечите? Посветете го својот живот на наука, надоградба и истражување. Кога студирате факултети коишто иднината им е секогаш зависна од јавна администрација тогаш не можете да избегате од партиска активност, но кога изучувате науки коишто произведуваат јавни и стопански добра тогаш никој не ви бара членска книшка.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.006
    За ова "интервјуто" што го гледав, само вака ќе треба да правам за да го заборавам :headbang::drunk:
    Значи кој нормален го стави Латас вести да води?! Во ред е да прашува прашања, ама не и да биде арогантен и циничен. Збори ти за Заеви колку пари имале, ама барем биди покултурен, на телевизија си :!:
    Истото важи и за Заев, да не е дека само Латас е заслужен за фијаското од вчера "АЛО НАЧАЛНИЧЕ" ?! Сериозно?! :^)

Не го догледав до крај, а не ни сакав да си го трошам интернетот на дотичниве (lalala)

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Samo sto go zavrsiv/lazam samo sto go pocnav intervjuto i go iskluciv.
    Strasna sramota.
    Kako moze nekoj bez ni troska razmisluvanje da navredi 100mil nacija.
    Lataz da bi bil ti ovde tebe bi te odnele odma vo Bardovci i toa bez razmisluvaje, a precedatelot na zemjata odma bi se objavil so javno izvinuvanje kon navredenata nacija i javno bi gi kazal sankciite kon navreduvacot.
    Ova e navreda od najvisoko nivo za koja se gubi rabotno mesto i licenca za rabota.
    Ova vo kafana vo pripita sostojba ne trebase da go rece.
    Stramota e novinar da se izrazuva taka, sramota e sto drugi od cel svet se priklucuvaat i go gledaat odnosot, sramota e da se presekuva nekoj vo razgovor, da ne se doslusuva, da se degradira, sramota za dvajcata sto se nadvikuvaat i mudruvaat, stramota za mene da kazam od kaj sum. Majko mila ni go okalija obrazot ni luk jale ni luk mirisale.
    Koj ni e kriv.
    NIKOJ
    Sami od glava si patime.:@

На sparklie, vitamina, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    После интервјуто Латас-Заев, глава ме болеше, на пазар во гужва не е онака.

Латас, како водител мораше да биде попристоен, покултурен и да мисли на нас гледачите дека сакаме да уживаме во тоа интервју (кое кога го најавија сите заинтересирано го очекувавме), а не нас глава да не боли (од тоа надвикнување) и да се срамиме од она што го гледаме.

За Турците, се извина во вториот дневник и не знам што има да се дискутира тука. Денес Турците ќе протестирале. Значи, ви се извина човекот бе.
    Ич не му требаше таков гаф, очигледно непромислено (и под набој на напнатата атмосфера) му излета на Латас, после и нему не му е бидено сеедно, ама затоа не чекаше ниту еден ден, туку одма се извина.
    Каков и да е, не го бранам, ама зошто кај нас кога човек признае и си извини не му се простува, туку пола му се додава ????

Заев, не знам дали очекуваше нормално интервју (однапред се чувствуваше дека ќе е дуел), не успеа да се искажи како сака, но очигледно е колку лаже човекот, во очи му се гледа. Фолирант и манипулатор е голем, и ги жалам оние кои му веруваат.
    И порано го гледав како таков, а сега уште повеќе.

На Victorian, zuto и Outlook им се допаѓа ова.
  12. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477

А на нас инцестоидните шиптари со органи од овца внатре, кој ќе ни се извини?!

На sparklie, galapce, Bender Rodriguez и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Турциве па кога ќе ги видам протестираат. (facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Мислам дека следна недела треба да излезат Полјаците на протест пред Влада, затоа што додека траеше првенството, Латас кажа многу лоши зборови за нив. Ќе ги здробиме, ќе ги смачкаме, а и еднаш кажа дека Полјаците лажат премногу во врска со се. А и големи плачковци се. :drunk::punch:

На Rama, Artista и Abeja им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    на Латас џипчето....

На Kimberly11, galapce, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Ај нека се најдат некои паметни да го претепаат, да го силуваат и нека го распнат. Тој ден празник ќе биде во земјава.

На anakonda88 и ninja35 им се допаѓа ова.
  16. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    Не е работата до извинувањето, до рамноправноста е. Да речеме ова да му се случеше на некој друг новинар веднаш ќе леташе од работното место. Но не ова е Латас и тој може да прави како сака. Тоа е проблемот во нашата држава.
    Сите закони важат за обичниот човек, но не и за нив.
    Ти, да направиш грешка на работа и да се извиниш, што мислиш, ќе те остават на работа?

На galapce, Bender Rodriguez, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    97.055
    А кој ја создаде таа напната атмосфера? Па сам си ја создаде де и тоа едвај чекаше да создаде една таква, рипаше врз Заев како волк врз овца.
    И како ќе успее Заев или било кој друг да бил на негово место да се искаже кога јас одвај да го слушнав него во целото интервју? Од 44 мин, дали 5 мин. имаше за него да дојде до збор. Иако мислам дека и 5 мин. е многу.
    Мене однесувањето на Латас ме напна ептен. Синоќа не го гледав интервјуто, тотално не ме занимаат ни вести, ни политика, ама сабајлево кога ја видов целата фама на интернет го пуштив и посакав да го задавам човекот преку екран. Заев пак остана смирен. И не, не сум му симпатизер и негов гласач. Не ме интересира политичката сцена и фигури на истата во ова каки државиче!

На galapce, cresa-jagoda, ph.orhideja и 2 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ако дојде до промена на власта...
    Драган Павловиќ - Латас е типичен преставник на соросоидите...дрзок, надмен, расипан, уличар, насилник, криминалец, неписмен...+ подлизурко пар екселанс
    Драган Павловиќ - Латас е типичен “каде дува ветрот“
    Немој да бидеш како Латас.
    Биди човек, не лигле.

Ајјј ако ме тужи. ќе се кладиме во колата на Михајло :)

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Само се редат причини да ја гледаме иднината надвор, било каде. Ќе помогнеме уште да се намали невработеноста (еве ќе се иселиме и тие што останавме, со малку памет). Тука нека не не викаат веќе по име, само по број. Зошто секако сме само статистика.

И сериозно постои некои што го брани латас после тоа вчера... дајте бре...

На Rama, cresa-jagoda и sanjaeva им се допаѓа ова.
  20. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Jas ne znam zosto se "pagja" vo nesvest od odnesuvanjeto na Latas? Sto se ocekuvase? Kultura, pristojno odnesuvanje? Pa toa go nema ni kaj prvite lugje na drzavata, a ne pak kaj nekoj sharlatani koi se staveni vo sluzba na odbrana na diktatura. Ova samo dokazuva deka se e odnapred smisleno scenario za odbrana na vlasta koe Latas samo go sproveduva. Napadot ( i toa bezobrazen) e najdobra odbrana.
    Mene ne me zagrizuvaat takvi kako Latas, Janko, Milenko pa i noviov umetnicki direktor na MNT, tuku tie sto im pleskaat race i gi tapshaat po ramena posle. Zgrozena sum od komentarite po socijalnive mrezi, trgnuvajki od toa so Dragana Kostic, pa i ova denes so ovaciite za "uspehot" na Latas da go ponizi Zaev. Kako stanavme tolku zloben, zavisen, ogranicen narod so nemanje sopstven kapacitet za percepcija na neshtata? Kakov narod, takva vlada.

Se izvinuvam za latinicata

На kukla21, Rama, katalina и 10 други им се допаѓа ова.