Vikas Muda imaat ovie a hehe Mozda si i vo pravo a za sinot ubava ti e ideata da ima i on muda na tatko mu haha Stvatno me iznasmea.so ova zadnovo Muda
Заврши филмот на ВМРО и ДУИ во режија на Али и Никола Спилберг.... Антидемонстрантите и демонстрантите си отидоа, си ги собраа шаторчињата и палките и со подвиткани опавчиња си отидоа сите по дома... Ништо од нивниот филм и желбата да исценираат нешто посериозно...едноставно, народоввеќе не наседнува на нивните болни психопатолошки идеи, кои им доааѓаат се со цел за што подолго да останат на власт... Гејм овер педерчиња...
Заради крстот во Бутел што треба наскоро да се постави. Нели темел има удрено, го светеа, и овие се искршиле, уништиле, и зеле да протестираат. Сакаат тие од власта да настанат немири. Демек албанци муслимани протестираат за да нема крст, а и на нив им е наредно кутрите.
Не можда, сигурно сум во право. И не го зборам јас тоа основано само врз вчерашниот настан туку на милион претходни други. А за син ми, не реков дека ќе има муда на татко му (во случајов албански). Далеку од тоа дека татко му ќе биде Албанец, само не сакам да има таков македонски ген, седи и ќути.
Имаме ли право да бараме оштета за психолошко вознемирување, како народ? (без оглед на вера, се разбира) Па ова мир да се немало бе,... Се чувствувам како да живеам во едно големо реалити шоу. И а некој не може да издржи во куќата, куферот и ауф - надвор.
И сега што испадна,идејата за крстот во Бутел е на Владата,кој тие сега ја повлекоа...пу,пу неважи Значи како не работат, како бавча
И да е идејата од владата буквално нема никој право да се буни, а посебно немаат право албанците. Македонија е земја на христијани и нормално е дека ќе има христијански верски објекти околу нив ако не им се допаѓа овде имаат они и друго место на живеалиште. Премногу дозвола им се даде затоа и се случува вака.
Што ширите дезинформации колку само да шкртнете нешто? Одлуката ниту е повлечена, ниту поништена. Ете кој си праи филмови и измислува сценарија.
Всушност, Македонија (барем на хартија) е секуларна држава - во која религијата и државата треба да бидат одделени и независни една од друга - така да, владата (или било која државна институција) не би требало да гради никакви верски објекти, ниту обележја. П.С. Верски објект можам уште и да разберам - барем има некаква функција - ама 50-метарски крст? - што е поентата на тоа (освен мерење чиј е поголем) и дали сериозно некој мисли дека гигантски крстови од железна конструкција имаат некакава уметичка или религиозна вредност? Очигледно, фактот што на една адреса има и по 100 регистрирани гласачи не е толку интересен као крстот во Бутел. Што значи, мисијата е успешна. П.П.С. Наместо што припаѓате у несвест за крстови и орли, проверете си, може и кај вас дома има некој потстанар што не сте го приметиле до сега. http://izbirackispisok.gov.mk/Search.aspx?type=name
Ти го прочита текстот од линкот со кој си ме цитирала или избрза да напишеш нешто? Дај бе читајте ги текстовите за да проверите дали содржат барем една смислена реченица во контекст на тоа што сакате да го оспорите, зашто смешно е вака, си ме цитирала со нешто за што јас не сум напишала. Како јас под тоа што го напишав да ставев линк со рецепт од гулаш, така му доаѓа.
Вчера баш ми падна на памет да се проверам во избирачкиот список зошто не сум гласала со години, а во меѓувреме сме смениле неколку адреси. Кога се барам по име и презиме и матичен број добивам резултат со адресата и местото на гласање. Кога бирам по адреса на живеење, на нашата адреса ја дава само жената од која го купивме станот пред 5 год. И последните неколку години сменети се барем 30℅ од станарите во зградата, а не се направени измени во тој список. Искрено се изненадив зошто не дава системот исти податоци, постојат ли двојни списоци? И како да проверам ме има или не во официјалниот избирачки список?