Поентата ми беше за правото кое си го земаат албанците, а тоа дека гигантскиот железен крст нема никакво значење се согласувам со тебе. Какво значење има тогаш орелот што е поставен??? Не може во сопствена држава моја јас да се осеќам како гостин. @Bender Rodriguez
Вo некoи други времињa би требaлo дa знaчи декa е oбележувaње теритoријa Али не знaчи ништo, oсвен циркус oд влaдинaтa кoaлицијa зa дефoкусирaње oд вистинските прoблеми и прoтест прoтив Спaсoвски. Пaзи мoлим те, се тргнaле пoшo билo зaдушницa хaхaхaхaх
Ovie me izbrishale od spisok! Semejstvoto mi e tuka, samo mene me nema na sopstvenata adresa. Ne planiram da glasam, ama ne mozhe taka da me brishat! Kade treba da se obratam?
Не мора да значи дека те избришале - кога барав по адреса, и мене ме немаше кај мене дома. Ама па, пробај побарај се со матичен број - мене така ме појави. Иако, многу ме интересира на која адреса ме водат. А иначе, мислам дека спомнаа дека за некој ден ќе направат можност онлајн да поднесеш приговор/барање за корекција на податоците у списокот. Кога и дали тоа ќе се случи, останува да видиме.
Другaр живее вo куќa и вo фaмилијaтa имaaт 7 пoлнoлетни сo истo презиме, a нa списoкoт ги имa 9. И не е дa речеш декa јa купиле куќaтa oд тaa фaмилијa и oстaнaле дa се вoдaт нa тoa местo, туку бaш непoзнaти луѓе
Izgleda spored DIK sum fantom. Koga stanav polnoletna go razgleduvav ovoj onlajn spisok i bev vo nego, a sega me nema. Ova li e famoznoto prochistuvanje spisoci, jas da treba da gubam vreme i da proveruvam dali me ima nekade kade shto mora da me ima
Еве јас најдов непозната жена на мојата адреса. Замислено пријателче. Пријавено е, да не ме искара некој.
Со мое име и презиме има милион личности. Еве сеа имам пет куќи во пет града. Ау ау, и јахта имам нелегална. Апсурд.
Повторно смешни теории на коспирации. До кога? Нормално дека се прават нерегуларности на избори, но не до тој степен да има масовна кражба на гласови. Чиста илузија. Гласови крадеше и Шеќеринска, Шилегов, Заев, Бучковси, затоа што тие беа дел од тој исти избирачки список кога СДСМ победуваше на избори, но тогаш истиот не им сметаше. Која иронија? Плус, во Македонија поголем дел од градовите и селата се мали и секој со секого многу добро се познава. Не може да вметнат фантомски гласачи, а никој да не биде забележан. Се дур СДСМ се служат со аутистични анализи и лажни пропаганди ќе губат како магариња. ПР-от им е очаен. Само декларирана социјалистичка партија, наследничка на Комунистичката партија на Македонија, со голем вишок на буржоазија, која нема допирна точка со обичниот нетуширан и недепилиран народ, тешко дека некогаш ќе бидат повеќе од опозиција. Вмровците се наполнија со пари, но барем разбираат психологија и не го навредуваат тој нечист и недепилиран народ. Напротив, секогаш се повикуваат на него.
Објавувањето на избирачкиот список на интернет е доказ за тоа колку е скромен народот што го избрал Грујо, да не зимаат голем простор решиле по 50 души во стан / иста адреса да живеат хахахаха..... Бруки уште ќе зборат народот ги избрал... Друго Тодор Петров за човек кој тврди дека е претепан и со потрес на мозок , успеа да најде сила да одржи протест. Мислам навреда е веќе, разбирам дека е лесно да ги лажат нивните следбеници , ама за другите е навреда веќе, не се ни трудат да излажат како што треба... И за на крај http://www.telma.com.mk/vesti/dva-m...hips-vo-kravari-otpushteni-del-od-rabotnicite
... и што бидна со загадениот воздух, а? + ... а крстот да ти бил подигнат под назив урбана опрема + ... а Викротија Њуланд ке идела овде па да го риба речи го де , како му беше името + ќе идам у кафана бе, ке славам 8-ми Март, они на мене аааааааааааа + и после оваа како и беше името, ќе ми вика жени не идете у кафана за 8ми март идете у театар или на балет; ццццццццццццц она од Марс да не паднала, ај да ја видам нека се опие она у театар или на балет, а? + ај с'k вечер на ТВ да видиме оваа како ли се викаше психолошката де,или социолошката што стално збори за психо - соцолошките хистерии и неурози, и триста други ози, шо ке дрнда па оти жените оделе у кафана демек овој празник не бил за у кафана требало на друг начин да се слави
http://revolucionermk.com/uapsen-munir-pepik-osomnichen-vo-aktsijata-titanik/ Уапсен Мунир Пепиќ осомничен во акцијата “Титаник” [...] Уапсен е Мунир Пепиќ вработен во Агенција за разузнавање, осомничен во акцијата на СЈО. Toj се сомничи за Злосторничко здружување од чл.394 од КЗ, Повреда на избирачкото право од чл.159 од КЗ, Повреда на слободата на определување на избирачите од чл.160 од КЗ, Поткуп при избори и гласање од чл.162 од КЗ, Уништување на изборен материјал од чл.164 од КЗ. Осомничениот Пепиќ во изминатите години работел во управните служби на МВР од каде посредувал издавање на документи за лична идентификација без соодветни документи, односно впишувал жители на адреси во кои не живеат, издавал државјанства спротивно на закон и друго. Останува да видиме дали на осомничениот Пепиќ ќе му биде одредена мерка притвор или повторно судот ќе потфрли како за првоосомничените во акцијата Јакуловска и Јанакиевски.
Pa sega kazaa na Vesti deka nema uapseni ...Imalo samo zaplena na nekoj.si dokazen materijal I zgora na toa koj e toj nepoznat za gragjanite nеmozat po Atot udiraat po samarot .. Sekogas sitnite ribi se zrtvi za zal..!
од вчера наваму, три од четирите најголеми германски весници, се со полна уста против политиките на нашата влада и владини функционери...поточно против политиките на политичарите од ВМРО... Спојлер http://www.libertas.mk/germanski-shpigel-nedopirlivite-protiv-drzhavnata-mafija-vo-makedonija/ http://www.dw.com/mk/зиддојче-цајту...z-rss-maz-pol_makedonija_timemk-4727-xml-mrss http://brif.mk/?p=199836 http://24vesti.mk/germansko-mnr-–-ivanov-ne-ja-zboruva-vistinata полека ама сигурно, тие што му помигнаа во 2006 да дојде на власт, сега му го свртеа грбот...
МВР поднесе кривична пријава за претседателот и членови на РКЕ Спојлер Единицата за економски и компјутерски криминал до надлежното Основно јавно обвинителство Скопје поднесе кривична пријава против претседателот и членови на Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија кои се осомничени за злоупотреба на службена положба и овластување, соопшти МВР. Кривична пријава е поднесена против П.Д. (49) од Кратово во својство на Претседател на Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија и членовите С.Ј. (59) и Е.М.В. (49) од Скопје како и В.К. (62) од Битола кои, како што се наведува во соопштението, постапувајќи спротивно на законските прописи сториле кривично дело - “злоупотреба на службена положба и овластување“ со што го оштетиле Буџетот за износ од 8.056.293 денари. Пријавените во текот на 2012 година ја злоупотребиле својата службена положба и овластување и постапиле спротивно од Правилникот за плати, надоместоци на плати и други материјални права на вработените во Регулаторната комисија за енергетика на РМ и донеле Одлука за исплата на работна успешност за 2012 година со која се одобрува исплата на плата на сите вработени во износ од сто отсто од нивната плата и при тоа на сите вработени биле исплатени плати во вкупен износ од 1.351.822 денари иако во Правилникот за плати на РКЕ работната успешност на секој вработен се пресметува најмногу во износ зголемен или намален за десет отсто од основната плата. Во периодот од 2010 до 2012 година од страна на пријавените биле ангажирани лица од вработените во Регулаторната комисија во својство на експерти за изработка на стручни анализи, без спроведување на јавна набавка, за чија работа првопријавениот склучува договор за авторски дела со ангажираните лица, застапувани од Авторското правно биро на РМ и со одлуки донесени од него и од пријавените. На ангажираните лица им бил исплатен надоместок за авторско дело иако според Законот за авторско права и сродни права овие дела би можеле да бидат само авторски дела од работен однос и исплатата на паричните средства за ваквите трудови да биде како исплата за авторско дело од работен однос, а не тие да се исплаќаат преку Авторска агенција како авторско дело од договор за нарачка. Со тоа е извршена ненаменска и незаконска исплата на средства во износ од 4.400.335 денари за авторски дела на 14 вработени во Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија, се наведува во соопштението од МВР.