Баш таа бомба ја слушав...толку беше одвратен муабетот на братчедот, што ми се смачи да дослушам. Во ќелијата некој циган да му ставеле ...(ај да не должам, одвратно е...) Пиштол во уста да ти ставаат.... Каде беа до сега институциите за заштита на човекови права ??
Искренo oд oвa денес тешкo декa ќе излезе нештo. Си имa брaтучедoт мнoгу пoтешки кривични oд oвa кaкo тaa зa oпремaтa oд Изрaел, криминaлнo финaнсирaње нa кaмпaњa и мoждa oргaнизирaњетo нa прислушкувaњетo. Дури и дa стигне пријaвaтa дo тoј еврoпски суд пресудaтa мoже дa се чекa сo гoдини, тaкa дa....
Кај против братучедот ќе направат нешто, тие неможат на крај да излезат со обични пиуни како Гоца и Миле а не па големите риби ќе ги ловат, али ајде барем нека го ослободат Љубе ако ништо друго. Работиве во Македонија нема да бидат завршени во блиска иднина, гледате какви све пречки имаат, вмро имаат пуштени длабоки корени и треба време и полека да тоа се исчисти. Јас мислам дека дури ни на 5ти Јуни нема да има избори, прашање е дали и ќе го поместат за Септември и дали и тогаш ќе има.... Тоа е , кога навлегоа сдсм подлабоко во државните институции видоа колку всушност е закржлавено, сеа гледаат што правеле 10 год вмро .... Мислам дека оваа криза би завршила некаде во 2017 , така да ако не чекајте на правдата, туку ако имате можност одма заминете си од државата.
Овој еден или од жртвените овцички или утре магично ќе му го укинат притворот Како и да е , мераци да ги гледаш вака , мислам колку треба да си олош да илјадници луѓе се радуваат што те гледаат како те изнесуваат во лисици.
Nemora da ima razvrska nitu eden slucaj. Mislam deka SJO ke gi razbudi gragjanite malku..neka vidat site kakva bila vlasta i sto pravela.Ne deka drugi da bile poarni ke bile,ama ovie PRETERAA. Ova e del od kampanjata na opozicijata.Jas takvo viduvanje imam.
Јас синоќа си легнав со некое скромно чуство на победа во градиве. Со огромна надеж дека правдата нема да биде слепа. Дека конечно ќе се ослободиме од прангите и ќе тргнеме некаде, некаде на вистински пат, ако се најде некој да не поведи натака.
Бурни времиња. Реков јас, ко порака да испрати ГН, вчера со тоа дека му е драго што БИЛ дел од влада која вложила бла бла во бла бла.. ко опраштајно ми звучеше. Хм. Да видиме..
Малку чудна е веста, вика ДУИ ги повлекува министрите а подолу дека не се повлекува од извршната власт http://24vesti.mk/dui-ja-napushta-vladata-i-gi-povlekuva-site-funkcioneri-od-izvrshnata-vlast
да - малку е глупава веста. Јас на нова прочитав сабајлево. http://novatv.mk/dui-se-povlekuva-od-vladata/
Нема да има избори на 5 јуни Сите овие дејствија така наведуваат Политиката е опасна работа. Вчера Заев (кога стана сигурен дека избори нема да има) на полна уста ,,ние сме спремни за изборите на 5 јуни,,....и денес ОП-ДУИ излага и ги ,,ремети,, изборите Вие што мислите ?
Дуи уште стои на тоа дека датумот нема да се менува. Јас мислам дека пред септември нема шанси да има избори ама ајде ќе видиме.