Лелелее , луге бегајте што подалеку од оваа држава , доколку имате можност и прилика не му ја мислете !
ВМРО-ДПМНЕ е фрапирана и изразува силно несогласување со постапката на Иванов На толку ќутење одлепил Хорхе мме. Море усвета му е мајката.
Ни за затвор не се. Со булдужер само можам да замислам како ги срамнуваат,сосе зградите, влада, собрание, министерства..
Да беше во друга држава ова, ќе беше почеток на граѓанска војна! Оти ова е капка што ја прелива чашата. Ако победат ВМРО на избори- ќе се воведи официјална диктатура во државата. Ќе ни го цензурираат интернетот следно, да читаме само то шо сакаат тие и оп North Korea! Или да настани анархија општ хаос да се запали цела држава, или сите куферите и бегаме! Нема овде јас дете да родам!
ништо чудно... или нешто во стилот,стандард неговото...погрешно бил протолкуван https://www.facebook.com/RSEMK/videos/10153769256633725/?fref=nf
Меѓу другото, не мора да одат во затвор. Така ќе јадат и пијат на сметка на државата како и досега. Подобро да им ги одземат сите пари и да ги пуштат во рудникот во РЕК да работат за минимална плата. Ќе умрат. Нема да издржат. И тоа ќе биде поголема казна, отколку затворска.
Со избори и протести не се симнуваат диктатори, ниту еден диктатор не бил симнат на тој начин. Толку сакаат да има поделба на народот и да има нереди па тоа е чудо едно... срамотилаци, ќе останат во историјата на Македонија како најголем олош вмро.... Ништо Пржино е мртво , враќај се на бомбите и руши влада тоа е тоа....
Ништо не го пецка него, нема интелект за тоа, така му е наложено за во случај да изгубат на избори да си ги заштитат кожичките. А ако победат пак на изборите, први во затвор ќе одат Заев, Катица Јанева и нејзината свита, Бошковски ќе си остане таму кај што е.
Значи ова веќе ја прели чашата! Хорхе се стави пред Уставот, бре ејјјј, пред Уставот! Тој има право да дава поединечни помилувања, а не да аболицира со општ акт. Се срамам што сум правник во оваа држава, колку ми е криво што сум се мачела и учела нешто што во оваа диктатура нема ни П од право и правна држава. Срамота, нели беа сечени и лепени бомбите? Или вака е подобро - нека оде цела држава во бездна, а ние вмровчињата да си го спасеме сопствениот г'з.
Шта речи мислам коју поруку послати!?!?!? Овој дури си намигнуваше и дури ѕенѕаше како Мајкл Џексон беше добар, се трпеше некако... Ниедно ВЕТО на Закон не стави ( посебно на тој за високото образование, а џоа професор е ) пак му „простивме“ со молба и надеж дека ќе ќути за сериозни работи, кога сеа му текна.. им се истопори на Џерманците од Билд демек и ја зборам нешо, не сум немтур а овие мегафониве одма поддршка му дадоа и ете чоекот одма беља направи. Дајте да се собереме една петиција да поднесеме.. нека молчи до крај на мандат нека не праи циркузи. Ќе си намигаме секој ден и ќе денсаме џоа мајкл џексон и јебига тоа е.. Во прилог на ова погоре... еве едно постаро видео за Ѓоле Наш Забавата е од втора минута.... Жално е колку е реално ова !!!!
И тоа на денот на убиството кај Смилковско... кој ретард не ми се верува Ах да се родев амеба, па да не ми чуеше...
Meне ме интресира нешто. Еве и ВМРО велат дека се фрапирани од одлуката на претседателот. Значи океј, да ја земеме предвид изјавата на арамииве, значи дека сите партии се против одлуката. Од партиите доаѓаат пратениците, значи и тие се против одлуката. Пратениците го претставуваат народот, значи целиот народ е против одлуката. Како може еден човек, претседателот, да оди против народот? Нели е тоа против демократија, Устав и владеење на право? Како е можно да сме сведови на една ваква апсурдна ситуација?