Знaм и јaс вo Скoпје вo таквo мaaлo сум..рaмкoвнo де...плус и ми гo имaaт пикoт пoрaди рaзни нaстaни 2001вa. Амa aкo ќе имa втoррo пoлувреме знaм јaс...пa ќе јa прaвиме 2 вo 1 шo би рекле у клaдилницa. Зaтoa требa oбединетoст кaј мaкедoнците
Ај дoбрa нoќ. Мирнo спијте. Утре нoв ден, нoви предизвици, нoви успеси, дa сте здрaви и живи. Oд пoлитикa никoј aир не видел. Нит нaрoд ниту прoтестaнти ниту кoнтрa прoтестaнти a нaјмaлку пoлицијa ( нив дa не ми ги пипaте)
Не верувам дека ќе има второ полувреме нели ново ќе има мкд vs мкд ? Ние од таквите средини најмногу ги осеќаме овие срање и клиентелизам политики на наши плеќи. Недај боже се случи нешто, оние што дремат по штабови, што се на платен список или шо лапаат плата од министерство не ти идат на ова „второто полувреме“. Ќе се лупаме јас, ти и цела компанија непризнаени и „неподобни“ патриоти.
Еве ги зависнициве од сендвич , не ни знаат зошто и каде протестираат .... Еве ги другите кој протестираат против одлуките на Иванов и криминалците.
Ѓорге излезе најглупиот политичар во Македонија, барем за изминативе 25 години самостојност. И уште онаа глума со неговите пајташи од ДПМНЕ, демек изненадени од одлуката.... абе и во најглупите индиски серии подобро глумат... ебате дилетантите
Битно ќе влезе во историјата,само како што ќе го изучуваат... @Moira вие си отидовте ли од чудеснава ни земја?
Баш е забавно да се читаат разно разни коментари, особено оние најзабавните за сендвичи и сокче. Абе уште ли на таа финта паѓате? Демек па Заев сега ќе ги обединел граѓаните, вика он ќе ги водел во борбата Буквално секоја ситуација ја врти на своја страна, како он у цела таа гужва испаѓа херојот македонски што ќе го води напред народот. Оди бе сокриј се и онака два пати си аболициран, нема да имаш трета среќа Уште една неуспешна соросоидна акција да го разделат народот македонски. А којзнае што се спремало и којзнае зошто Хорхе го направи "најпаметниот" потег. (морам под наводници, бидејќи со тоа се помилува и криминалецот Заев и сите оние соросоидни платеници кои беа виновни за дестабилизирањето на државата и за нелегалните прислушкувања) Не дека СЈО беше се само не обвинителство и не само зашто главните креатори на овој двегодишен циркус не ги гони а требаше, туку СЈО работеше противзаконски, противправно. И редно беше некој да каже доста е од срањево соросписко. И не за џабе сме ние "границата" и заштитници на ЕУ од мигрантите, баш па тука и баш наши полицајци да повредуваат. Ама мора да се сврти вниманието од некои покрупни работи кои ни ги прават. Ај на здравје помилување Леле стварно, ние сме толку сплотени во себеуништување и тоа благодарение на американците. Едвај чекаме изјава од претседателот за да можеме да одиме на протести, да му помагаме на Заев и сорос во намерата да не уништат. Посплотен народ во поглед на свое уништување немало никогаш.
Никако неможам да сфатам што бараат на контра протест пред Заев ?!? оти е аболициран ???? Па јавно излезе на прес и кажа дека не ја прифаќа аболицијата и дека сака да му судат, бидејќи смета дека е невин !!!! Нека одат пред Ѓорѓе нека бунтуваат !!! Или порано Бранко беше крив за се, сега Заев е крив ?!!! Ама пусто сендвиче, најслатко е кога е гага... Да знаев и јас ќе отидев да апнам еден
Синоќа го слушав Латас,ваљда и вие му го чувте говорот... типичниот, како никогаш до сега..само овој пат Хорхе му беше во уста, како претседателот кој ќе влезе во историјата на МК по ваквиот чекор,како спасителкако некој кој го надминал Киро Глигоров... и вика, Киро беше добар во говорењето,ама Хорхе во делата/правењето,како точно кажа не ми текнува... Киро за време на своето претседателствување ништо не сторил, освен што го продал името и дрн дрн дрн. Е, така да си знаете... со што ги ранат. Сендвичите се ужина, па вие, па.
Јас го гледав и Латас и Топ тема. Како во различна држава да живееме. Најапсурдно е што и понатаму ќе го сторел истото,во превод,кој ги шиша СЈО,џабе они работат,јас сум Хорхе семоќниот... Се надевам на она што го зборуваат правните експерти,дека неговата одлука е противзаконска. Како и да е,ова ќе биде пролет за паметење. Не ни помага на нас Аналгин,многу појако треба за освестување. Среќен ви пат Моира,барем знаеш дека децата ќе ти растат на поубаво место.
Ја преспавме ноќва и продолжуваме. На Иванов знам кој му е советник (Боцевски),ама кој му е на Груевски? Очигледно јаки советници има Македонија!
Не можам да ги разберам луѓето што се држат за партијата ко пијан за стап. Гледајте малце со отворени очи и ум. 5 милијарди отидоа во неповрат. Наши државни пари. Се наместија и си сркаат мед од сакето директно, а грото од народот живее на раб на мизерија, илјадници се исселија. Народот им дозволи 10 години веќе да ја очерупаат државната каса. Кој е крив за изминативе 10 години? Заев? Сорос? Или партиските војници се подуплашија да не излезе целата вистина на виделина со прислушувањето, па да излезат оф шор моф шор 5 милијарди. Сеа после Панама, ќе излезат и Белизе пејпрс. Ќе дочекаме.