Ете, го ослободија веднаш по одлуката за помилување на Хорхе, Звонко Костовски од Идризово, а кој беше осуден за случајот „Пуч" ! Требаше да лежи 3 години во затвор за кривичните дела „Шпионажа и Неовластено прислушување“. Јас не знам дали некаде на светов, постои поголем шутрак од нашиов претседател ?
Лајкови? Зар некому се битни лајкови? Надвор војни се водат, државата се упропасти заради поединци ама битно лајкови собирајте.
И јас ти ставив, да ви ја продолжам низата и онака голема меѓусебна поддршка си имате. Ама никако да удрите на весеље
Ти благодарам што ја увиде големата меѓусебна подршка. Но немој после да не ги признаваш новите анкети. А веселба ќе има, не грижи се ти за тоа. Најголемите веселби се прават по најтешките борби. Трпение, спасение.
Абе не ми е галје за никого , ако Заев напраил криминал да оди взатвор , ако Јанкуловска , Грујо , Јанакиевски напраиле криминал и тие да одат взатвор! Што му е на Џорџ?? Зошто ги помилува? Кој му нареди? Зошто се птотрстира пред Сдсм?? Нели Џорџ е од Вмро?
http://media.mk/article/158739/crvenkovski-do-ivanov-ne-ja-prifakam-vasata-milost Конечно се јави ,,капо де тути капа,,
Вчера во 23 часот поминав случајно пред штабот на ВМРО во Битола и гледам собрани 50-60 души дремат пред штабот. Па еден уште вика шубо си гледав фудбал и гледам ѕвонат лелееее... Арно ни се прај. Така треба. Јас не знам за кој дремат таму? Зц кој дремат тие родители пола децата на сите му се во странство внуци на скајп ќе растат... За кој дремиш бре проста рајо таму......... Дури не премини ова во анархија, во војна, во излегување на улици и судири и палење вака уште сто години под вмровско ропство ќе сме.
Мене повеќе ништо не ми е смешно тука. Бев дистанцирана од политика и сл срања, ама сега веќе не можам да бидам рамнодушна! Потонавме ко Титаник уште одамна ... И никако да најдеме начин, храброст, сила да спасиме нешто од "бродов" ............... Господ нека ни е на помош, како и секогаш!
http://m.dw.com/mk/одлуката-на-иван...z-rss-maz-pol_makedonija_timemk-4727-xml-mrss Ете, Хан изјави дека Македонија не е спремна за евро-атлански интеграции. Не ни била, ниту се спремала некогаш. А дека оваа одлука на Иванов била детално припремана со највисоките кругови на ДПМНЕ, може и дете од прво одделение да сфати.
Оф бре луѓе... дури браните некој што крвта ни ја испи, де мрднете малку по странство, отворете малку статистики, видете која тиња од држава сме и кај не закопаа.
Да имате прилика да слушнете и прочитате како известуваат и што мислат за Македонија, новинари од други земји, сосема независни, да имате барем малку ум нема овде да зборувате и трубите колку пати е Заев аболициран. За жалење сме сите оти сите ќе го кркаме. Имаше надеж со СЈО, ама ништо. И загрижена сум.А и сите треба да сме.