Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Ај, не ми шири празен морал! Наши се тие пари, што сакаме ќе им правиме, споменици не сакавме!

@Роберт 7

На cresa-jagoda, JuLleE, ninja35 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Ама зошто го мешате Сорос во се?
    Протестираат граѓански организации кои се против самоволието на оваа власт.
    Поддржувам протести,но не и хулиганство.
    И ако веќе го споменувате минатогодишниот протест на 17-ти Мај,тоа беше народен протест против власта.Јас отидов како граѓанин без никаков политички предзнак,да си го искажам своето незадоволство.
    Ќе одев и сега да бев состојба.

На Annath, referentka, sparklie и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Брaoс. Нaјпaметнo е дa се изгoрaт a? Е хулигaнчињa едни беее пирoмaнчињa....мoи пaри пa штo сaкaм ќе им прaaм..тaкa децa вo 2рo oделение пишувaaт не дoмaќинки и дoмaќини..ц ц ц сТрaмoтa

На Abeja и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  4. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Најдомаќински е да се лупнат пари на стиропор јас мислам, посебно по целата фрка со здраство и образование и се.

А овој Заев, леле колку ми се гади од него! Леле со тој костумот, со тоа сликите, што не се најде некој на него едно јајце. Сељак еден!

На Mishela, JuLleE, ninja35 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    9.156
    Читам некои: "Хулигани,насилници...лошо шо му ја демолирале канцеларијата" !!!!!???? Како бе лошо?!Полошо е од крадци,убијци,диктатори....?! :fubar: Па,за тоа што ни ги демолираа нам животите, и малку им е тоа! :punch::@
    Нема правда,нема мир!

На ЈеленаЏиш, cresa-jagoda, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Кого го брани македонската полиција? Од чиј џеб добиваат плата полицајците? Што бранат тие? Криминал, корупција, уништување на државата ли? За што контра протестираат членовите на ДПМНЕ, кога Заев јавно отфрли било каква аболиција? Дали Груевски ќе ја отфрли аболицијата? Овие прашања заслужуваат одговор. Народот повеќе не молчи. НЕМА ПРАВДА, НЕМА МИР!

На ЈеленаЏиш, cresa-jagoda, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Сaмo еднo ќе кaжaм зa крaј.
    Лaни вo мaј едните и другите имaa пo кoлку нa прoтести ..пo 10000 пo 25000 пo 100000?
    Епa нaрoд више не иде нa улицa зa туѓи интереси. Денес нa двa прoтестa едвaј 3000 нaрoд. Дo Јуни ни 37 души немa дa бидaт нa двете стрaни. Акo Верушевски снимaл штo не гo oсудијa дoдекa беше вo притвoр кaкo други вo брзa пoстaпкa?? Акo Грујo укрaл 4 милијарди пa дaјте бaрем 100милиoни oткријте не мoрa сите.
    Нaрoд не е веќе глуп дa прoтестирa a некoј дa дaвa oд дoмa инструкции и дa си лaпa пaрички, држaвни или туѓи.
    Ај чao

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Шо убаво си одеше Хорхе по градинки, ги развеселуваше барем децата.
    Кој му кажа дека е претседател ? :smirk:

На kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    Абе он точно има пензија и обезбедување, ама кога ќе излезе на улица никој нема да му каже браво, сите ќе го плукаат.
    Па и правниот факултет на кој тој предаваше речиси се откажа од него!
    Претходно беше угледен професор на еден од најдобрите факултети, сега ќе биде претседател што аболицирал криминалци + што сега ќе му се води постапка за импичмент (што се нема десено у македонската историја).
    Ако ова не е уништување на кариера и политичко самоубиство, ја не знам што е.

На kjukli, ЈеленаЏиш, Elena69221 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    За чии интереси работи полицијата? Зошто вака не ги апсите криминалците од власта, а не обичниот народ кој бара правда? Оваа слика е срам за македонската држава. Овој режим мора да замине во историјата.

На kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ЈеленаЏиш и 4 други им се допаѓа ова.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390

Е веќе убаво и направија и на канцеларија и на се.
    Преку глава се да ти дојде. Ќе му биде страв на Ѓоле сам во вц да појде.
    И на крај кого ќе уапсат? Пак невин народ што решил да го искаже револтот, а политичарите, апашите, веќе заминати се у пм.

Народот решил да протестира да си даде оставка Ѓоле, а овие од вмрп праќаат автобуси од сите градови за контра протест (facepalm) Оставете ги на раат бре нека протестираат, а не излегол Тони на чело на контра протестот...идиот глуп...лижи газови коњу еден

На kjukli, Magnolija, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Еве во кратки црти

Дојдоа да протестираат некој 5-6 илјади од пред вмро главниот штаб па преку канцеларијата на иванов и се до собрание(кое прво беше заштитено со полициски кордон), мирно си беше , се дереа сите и со јајца маваа, полицијата се повлече оти беше разбиена од страна на протестантите , сакаа да отидат пред Собрание да ги посетат тие "15 000" контра сендвичи ама сендвичите се преместија пред седиштето на сдсм.
    И после саат два од јајца настанаа камења , скршија прозорците од пред канцеларијата на иванов , влегоа внатре собраа столиците и ги запалија, неколку цигани влегоа да ги покрадат соковите што останаа некој пакети внатре, откако запалија и скршија све, еден викна ајде на министерството за правда да им покажеме правда и земаа таму искршија сите прозорци, во тој момент се собраа едно 50 пандури со пендраци и формираа кордон и почнаа да ги бркаат, сите бегавме ко муви без глави и некој сељаци решија да крадат пепелници од кафичите и да фрлаат кон полицајците (мислам ај добро што кршат вмровски срања ама што се криви кафичите да им зимаш работи и да кршиш... )
    Откако сите се разбегаа , отидовме кој дома , кој во болница ,кој Барса да ги гледа во ЛШ и да пие пиво и тоа е тоа.
    Адреналинска ноќ, протестот беше пред све, Европа да види дека има немири и дека не е задоволен народот. Нешто што , Грујо се обидува да го сокрие очајно.

Ех сеа лошото тука е , што ќе трпат и ќе идат на мировни протести, ама до кога, и колку полицајци и граѓани ќе страдаат додека не се смири ситуацијава, колку деца видов во тие кордони полицајци што беа бледи од страв оти незнаат што ќе им се деси.
    Тоа е ситуацијава вечер, слична ќе биде и утре, помасовни протести закажани се за во петок и така све додека паторон не си оди од власт и право во идризово.

А за порталите, се разбира, едните ќе викаат едно другите друго, освен на 24вести , јас ви давам препорака овие да ги следите оти стварно се добри дечките и кажуваат реални вести и за двете страни...

На kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ЈеленаЏиш и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Многуу се вознемирив кога ја видов сликата и ми текна на една што ја видов на фб пред некое време
    11150581_10206403236177668_7067606034337444567_n.jpg
    Превод:
    Еј Разбудисе! Ти ја носиш униформата за да го заштитиш народот од криминалците, а не да ги штитиш криминалците и профитерите од народот.

На kjukli, ЈеленаЏиш, elimkd и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.445
    А што е битно дали некој ќе му рече браво или уааа? Зарем Бранко к*р го боли што пола и повеќе му викаат уа и го обвинуваат за катастрофата која и се случува на Македонија од 91 па наваму? Ако беше за браво нико немаше да ги полни џеовите него ќе работеја за народот. Народот многу добро знае дека ни на едната ни на другата нема чисти ама мора да си ги вадат очите по улица за да земат по некоја ситна трошка од тоа што ќе остане.
    Многу ме нервира кога некој ќе зборува во име на многу луге а за тоа не е овластен. За да кажеш правниот факултет рекол вака или онака треба да имаш овластување од сите студенти а не ако двајца, тоица напишале и залепиле на лист го преставуваат тоа као цел факултет се срамел од Иванов. Исто како што не се сложувам дека ако една клинка рекла на полицајците „да ви се деси куманово“ незнаејки ни што тоа значи дека сега провладиниве медиуми треба тоа да го престават дека опозициските протестанти и порачаа на полицијата.... или ако 10 души кршеле дека сите се хулигани.Секој треба да пишува и говори и одговара во свое име.
    Да заклучам, според мене оној кој сака да има углед чес бла, бла,бла не треба воопшто да влекуваат во политика.

На Роберт 7, Majakisss и ninja35 им се допаѓа ова.
  15. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Момент на тишина за "загрижените граѓани" кои на 5 миљарди евра украдени пари во срце ги погоди вечерашново кршење 15 квадрата стакло и 3 канцелариски столици и кој тоа ќе ги плател.

На kjukli, cresa-jagoda, deliza и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    Значи претседателите и сите други почитичари што ние ги бираме се луѓе без свест на кои не им е битно народното мислење?! Не велам дека не е така, ама тогаш зошто воопшто протестираме ако сите се исти?! Која е поентата да бараме оставка од Иванов ако на негово место дојде ист или бетер?

И јас се извинувам што реков дека правниот факултет речиси се откажал. Секако не сум потпарол на правен и не зборувам во име на цел правен. Ама зборувам во свое а и во име на 70 луѓе од група што бевме на предавање (сите надежни идни правници) еден не крена рака да ја поддржи одлуката, сите ја отценија како страшна и срамна... Што уште треба?!

ПС. Да не ми треба полномошно од 70те луѓе што бевме на предавање ?!

Поентата и претходно и сега ми е дека Иванов е жртвено јагне и си заеба цела кариера за да спаси некој.

Ако сакате сложете се, ваше е... Не планирам да наметнувам свој став.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  17. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Луѓе не можам бе да си повервам дека УШТЕ УШТЕ УШТЕ ПОСЛЕ СЕ УШТЕ силно со цела душа ги бранат вмро! Дај бе мислете бе луѓе мислете упм. Дали немате деца ме интересира? Деца, браќа, сестри, внуци, брачеди, тетки????? Дали некој од тие не е жртва на системот?
    Не сум за сдсм! Не беа сите што се на простест за сдсм! Дали ви е јасно дека има нормални луѓе во државата шо не лижат ничиј газ, а сакаат да се борат за прости и основни права?

НАПРАВИ КРИВИЧНО ДЕЛО- ЌЕ СИ ОДГОВАРАШ! Така е со векови и векови и векови наназад.
    Никој не ги брани сдсм никој не ги брани вмро.
    Сите да си платат подеднакво! И едните и другите и сите останати шо си заслужиле.
    Законите не прават општество.

А за полицијата, не е крива тоа му е работа и океј е тоа. Макар што ако има немири во поголеми разреди имало случаи каде полицијата се придружува и тогаш дирек паѓа владата оти нема кој да му го брани газот. Сепак ги разбирам дека си ја вршат работата.

Хорхе е жртвено јагне. Ќе си дај оставка ама тие шо се спасија тие ќе ни ја доебат државата.
    И само да си заминам луѓе ми треба ужасно ми треба НЕ МОЖАМ ПОЌЕ! Не можам искрено ми се скурчи на фејсбук да читам толку прости испрани мозоци од познаници и пријатели смрт ми е! Ми иди да му плукнам в лице на сите и поќе да не ме видат никогаш.

На kjukli, julie77, JonyBravo и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Што остана од канцеларијта на Иванов.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Малце повеќе сликички од вечерашните настани. ( Превземено од разни фацебук слики и страни)[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Глуп народ. Кога шиптариве го бутнаа крстот што требаше да се постави каде бевте? А сега за одење едни против други први сте.

На Abeja, Роберт 7 и MiloMalo им се допаѓа ова.