Еј да, навистина Брат Љубе такво нешто спомна, ама не зачув убаво Скорпионка, па ние и ден пред Нова Година коментиравме тука Се шалам секако
Зашто тука да има ИЗБОРЕН МОЛК Па ова и така е форум со тајни идентитети а тоа што се коментира тука не е Политичка Пропаганда туку коментирање на ПОЛИТИЧКИТЕ НАСТАНИ Јас никаде немам сретнато мислење во кое се наведува за кој е потребно да гласате освен критики и оправдувања за случувањата во политиката. Сеедно кој сака ќе си коментира и утре а ако на некој не му одговара нека си ќути и нека одлучува во молкот за кој ќе гласа
Јас мислам тоа треба да си размислат оние кои се главни на форумот. Пошто Радиодифузија предупредија телевизиите што ќе прават пренос на натпреварот утре МК-Ирска да гледаат да не бидат злоупотребени од партиите, т.е навивачите кога ќе снимаат публика... па сеа, јас врска немам како тоа политичка пропаганда е на натпревар ама е ги предупредија баш кога збореа за тоа кој колку прекорачил минутажа рекламирање.
Во 00 00 подфорум политика ќе биде затворен,започнува предизборниот молк! Утре ќе има турканици по супермаркетите,луѓето ќе купуваат грицки,пиво и слично за да можат у убава атмосфера да го пратат циркузот у недела.У сабота вечер ќе се бањаат,во недела наутро ќе наберат рози од своите дворови,зачешлани и дотерани ќе отидат да го дадат својот глас и ќе се позиционираат пред малите екрани,целото семејство од 7 до 77 да пратат како се одвиваат изборите во сите изборни едицини,кој кого убил,утепал,што искршил,што срам сторил.Во 7 часот се затвараат избирачките единици и се бројат гласовите до 12 о клок!А до тогаш знаеш дал ќе прегласуваш за две недели ил сеир ќе тргаш,горд што во твоето село куршлус не биднал! И така во неизвесност,постарите си легнуваат,чунким стар човек,му се спие,децата урлаат,возбудени,адреналин фуче,колички и играчки од партиска плата се купуваат,не е сеедно.Го легнуваат мама и тато во неговата сина или црвена постелнина и седнуваат на раат да го чекаат судниот момент,а мажот милозвучно и се обраќа на жената,жено,сигурно ли гласаше за нашите,убаво ли виде?!Ако не,ќе се разведеме да знаеш!( )-и ја бакнува во чело,а таа понизно му одговара,да драги. И моментот на вистината!Во штабовите на двете најголеми партии паралелно се слави,едните викаат,ние победивме,другите викаат ние победивме!Само брат Љубе и брат Љубчо,тријат раце,они секако се у ќар,у коалиција влагаат со победникот! Продужение и расплет во понеделник сабајле! Чича мича завршила је прича!
Леле Братот Љубе им е комедии Кога кажа дека според неговите тајни анкети кои ги добиле неговата партија засега е на ВТОРО МЕСТО Ова мислам никако не би било можно
од кои тајни анкети? спроведени во Xаг??? ццц, тој човек забегал начисто од кога излезе од таму, ама ич не му е арно! тој дали едвај 4-5 место ќе биде Kој ќе го гласа него бре? Cо тоа гласиштено ме ежи! уффф уффф би го ркнала у фаца да го видам и се е јасно де! Kој глупости ги лупаа пред некој ден, ау ау, седам се смеам уште пуканки ми фалеа! па на грујо митингот по 15 минути на вести го даваат, а на Pада само кажуваат што зборела, нити покажуваат нешто од нејзиниот митинг, нити ништо
Го слушам Латас вчера на вестите на Сител вика дека вмро направиле во Македонија да има просечна плата од 23,000,00 ден ден Ххахаххаа...Виц на годината, дефинитивно...Израчунал господинот дека А1 телевизија дебело профитирала од предизборната кампања на СДСМ, ОМ, ЛП итн(ради политичкито рекламирање...) и остварила приход од фантастични 12 милиони евра...И вели - ако тие пари се исплатат преку фактура, легално, да се плати данок и да легнат на сметка на А1 телевизија, државата ќе одземе 9 милиона евра од истите(тие што Велија ги дужи...) и А1 ќе има 3 милиона евра чисти пари, а во случај парите да се исплатат на рака, на црно и да си ги стават на тајни сметки, после изборите А1 ќе биде затворена и Велија и компанија ќе се жалат дека владата води хајка против нив и се коси со сите демократски и човекови права... WTF Со кое право тој излегува и прави калкулации за профитот и финансиската состојба на национален медиум, во кој не работи ? Толку ли ингеренции му се дадоа??? Али ако за грујо и компанија, ако - на видеото што излезе денес во јавност, јасно се гледа какво мислење и какви намери има Латас во однос на грујо...
На Латас му гори под газот!Ќе го мачкаат со нафта и капут ако изгубат вмро,не ги рекламирал и вадел доволно! Ова бедно човечуле ќе го јаде стапот,само прашање на време е и прашање е уште колку ќе има народот трпение да му ги слуша каканициве.Експерт за се стана!Може и тој магистар по економија ќе стане,што знаете!!! Мене више ми е забавно.Си набавив огномет!Ќе го пукам кој и да победи,ако ненормалниот полицаец што живее на 10тина метри од мене не ме упука со пиштол,ако изгуби вмро.Човекот до душа си пука секој ден откако ќе се опијани! Може ќе ме превари залутан куршум и пред да видам кој ќе победи!
Скорпионка,тоа тебе лично ти кажа или како?! Ахам,да...а ако да,арам да му е дипломата.Ништо не знае,посуво со знаење суштество не сум сретнала,така да му пренесеш.И да го прашаш,магаре едно,шо не докторираше кога беше помлад,туку сега?!Туку кога магистрирал е прашањето?!Магистрирал тој у сон,можда така му раскажувале и му ветувале де,сега уште црно на бело се чека!Ќе видиме после 5ти,тогаш оценките ќе му ги стават! За него сум бог по економија!
Да, да - магистер е по газолижење и говедарство... Или ти рачунаш што има некаква си магистерска на Фон ? Па таму и дедо ми, да плати само, ќе изготви магистерска и ќе стане магистер, па и доктор...
Извини Милки Кенди,не смее од фон! Од Европски може!Впрочем и ко нивниот газда,за се си има диплома,така и Латас го почастиле!
Сите новинари заедно од а1 можат да му се фатат на Латас и неговата диплома...Повелете и вие...Фала и Пријатно...
Абе исто ко учителот,тоj речник,таа елоквентност! Абе улави ли сте или шо е работата?!Абе не ви се мешам у партија за кој сте за тој сте,ама на Латас да му се клањате,ви недостига самопочит!Повели фати ни се на сите!