Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Em megu svoi, em epten uplashen i edvaj zboruva(facepalm) mi se cini vo sekoj moment ke se onesvesti.:sweat:

На azelea, softy1, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Сето ова е негово дело и е договорено пред месец и пол два во кооперација со УСА.
    Однапред се знаеше дека и на 5-ти нема да има избори.
    Само се чекаше момент да се најде убава причина.
    Мора Гујо пред народот да има добро оправдание.

И да... се знае и понатамошното сценарио...само ние сме тупави што има дозволивме вака..

На azelea, Lilit, softy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Мене само ме интересира дали стварно вмровците веруваат во ова што го зборува тој, или само мора со сила будали да се прават? Дали стварно веруваат дека З.З. е крив за ова што се случува? Дали стварно веруваат дека ова Ѓорѓе што го направил било во полза на З.З.? Дали стварно не се свесни дека Грујо ова го наредил? Дали има барем ЕДЕН, од тие што беа собрани пред штаб на СДСМ да протестираат, да се појавил со своја волја?

На kjukli, vitamina, Lilit и 3 други им се допаѓа ова.
  4. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    Едно не ми е јасно , зш Заев не прифака избори?? Значи го гледа нашето незадоволство од оваа влада , и пак не оди....
    Јас мислам дека треба да оди на избори !

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Абе ВМРОвците слепо веруваат во Гујо. И ако не веруваат, има да се прават дека веруваат - немаат избор, кога си ги продале газовите.

На kjukli, softy1, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Odvratno,zalno
    Sega gadon na mtv go gledam vika makedonija mora da odi napred ne nazad vaka li be ke odi napred?

На kjukli, softy1, rose60 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Купува време...свесен е дека во моментов ако има избори нема да победи.
    Сега уште некоја бомба, уште нешто од СЈО....и полека ќе ги расклимува ОВИЕ

На softy1, rose60 и Abrakadabra им се допаѓа ова.
  8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Затоа што нема да бидат регуларни.
    Не е ни списокот прочистен.
    Тоа е како да играш карти со некој кој мести и краде, а ти продолжуваш да играш.
    Нормално дека ќе се изнервираш и нема да сакаш да играш со таков.
    Ете ти најпрост пример.

На kjukli, galapce, softy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Пошто нема да се фер изборите. Нема услови за фер избори.
    Никогаш ни биле ни ќе бидат фер.

На Tajnaotrovna и s1a1n1d1r1a1 им се допаѓа ова.
  10. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Викајте ги Дпмнеовци кога ги именувате ВМРО е свето нешто не е правдено да се користи ни за партии уште помалце за нешто злобно и навредливо

На Роберт 7, Bozica1980 и JonyBravo им се допаѓа ова.
  11. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    @Offspring Ако го прочистат списокот ќе откријат преку 600 000 починати и исселени, па нема да можат да гласаат и овие да победат.

Низ историјата, револуцијата започнувала со студентите, меѓутоа ним им се придружувале работниците, останати граѓани и потоа и полицијата и војската.
    А кај нас полицијата ги штити криминалците, но е се секогаш црно или бело.
    Верувам дека тоа го прават затоа што само сакат да си ја бркаат работата, небаре некој од полицајците вчера сакаше да тепа млади луѓе, наместо да си седне со пивце пред ТВ да гледа Лига на Шампиони.
    Така му е наредено, тоа му е во описот на работното место, а се плаши да го погази тоа затоа што се плаши за своето парче леб.
    На таков начин ВМРО 10 години ја води државата, ги отера луѓето во паника и страв, да се плашат за работното место, за прашањето на егзистенција и за своите блиски, па дури и за нивните животи. Не можат да си кажат што навистина мислат, и сите вакви протести се угушени за ден, два, три.

Жал ми е за нас, за нашата држава. Има потенцијал да биде прекрасно место за живеење, а ние да бидеме среќен народ, а не вака, ама .... тоа не оди во прилог на гарнитурите.

На kjukli, azelea, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  12. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    Што има повеќе да се дискутира, се е јасно како ден. Скоро сите имаме фејсбук. Сите што му стискаат лајкови на Груевски и ВМРО се или вработени во општа администрација, во образование, елем, мепсо, култура ај да не бројам и сл. или се од оние добро познатите Вмровски приватни фирми, други непостојат. Па и толку се смешни кога ги прават оние собирите, гледаш сите ги прикачуваат сликите за да се види дека биле таму.
    Толку сте сите бедни и продадени. Навистина е жално да се гледа својот продаден народ, кој вели името не го даваме по никоја цена, ама г*зот Да.
    Навистина што има повеќе да се дискутира.

Се извинувам што сум надвор од тема ама да си олеснам.

На kjukli, vitamina, galapce и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168

Дали ти ова го прашуваш при чиста свест и совест?!
    Како да оди на избори со неисчистени гласачки списоци, формално само?? Да гласа некој во име на покојниот ми дедо 10 години уназад и на секои избори да пријавуваме дека мртов човек има на избирачки список и никому ништо?? За да гласаат плус трите непостоечки спратови на мојата зграда?? За да гласаат човечињата од Пустец а ти да се правиш ко ништо да не е?? За пак да добие Груевски уште еден лажиран мандат? Затоа ли?
    Па која е поентата на сево ова досега, ако не да се докаже дека ни овие сегашни позиционери не се на тие позиции легитимно.
    Некогаш посакувам да сум таков човек, да не сум свесен што се случува, или барем да се праам дека не знам..

Во продолжение целосен пост на Влатко Васиљ кој како да ми ги извадил зборовите од уста:
    `Заев е лидер каков што ни е потребен. Целата оваа битка сам ја почна, одлучен, самоуверен, со целиот тој товар што падна врз неговиот грб и целиот тој ризик што го презема на своја глава и на главата на својата фамилија. Човекот заслужува поддршка за оваа борба што ја води за нас и нашата иднина. И знам, голем број го поддржуваат тоа и се свесни па затоа и придонесуваат, но има и луѓе што се уште се суетни. Се уште се резервирани и се уште се дистанцираат од оваа битка. Па драги мои, оваа битка се води за вас, за вашата фамилија, за вашите пријатели и за вашиот народ. А оваа битка треба да има лидер, и фала му на бога што тој лидер е токму Заев.

Може на некои не им се допаѓа, ама ова е режим, и единствениот пат кон ослободување води низ Заев и СДСМ. Не може да бидат заобиколени. Не се залажувајте со граѓански иницијативи како да мислите дека со нив оваа Власт ќе ја натерате да мисли и дејствува различно, па ајде сега, и да се промени на подобро и самата да го победи режимот во себе. Нема промени без СДСМ и тоа нека ви влезе во главата и нека ви стане јасно.

Вие можете да барате и да најдете маани, да замерите за ситници и одредени ситуации, да не ви се допаѓаат конкретни работи, но ако ја погледнете големата слика и крајната цел и само ако сте искрени пред себе и за момент се ставите во негова позиција, дали истото би го направиле за Македонија и народот што тука живее како тој што тоа го направи? Еве, размислете што вие би направиле за да бидете слободни и која е цената што вие би ја платите за другите да бидат слободни?

Слободата има висока цена, ама ако борбата за неа ја разложиме и поделиме сите заедно, нема скапо да не кошта, а и полесно ќе ја добиеме.`

И немојте ве молам, ми се гади од Груевски, ми се повраќа од Заев муабети.. Такви непристрасни муабети во ова време не. Народот не може да седне во фотеља, не може да биде во собрание, народот може само да избере претставник на народот кој што сето тоа ќе го прави во негово име. Не се лажете, и заземете страна.
    Овие државата ја ебаа, ја уништија, мочаат закони, устав, газaт преку све, а вие сте се фатиле - а бе дај да не го политизираме протестот! Па тука фрчат оградувања - Јас не сум СДСМ, јас не сум ДПМНЕ, јас не сум ова, јас не сум она. А бе никој не бара од вас да бидете нешто, треба само да бидете политички свесни и општествено одговорни!

Последна измена: 14 април 2016
    На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Т
    Тебе не ти е срaм нa пoлицaјците дa им викaш кумaнoвo дa ве снaјде??? Јaс се oгрaдувaм oд Грујo и сите дo негo aмa ти oд двојнo aбoлицирaниoт не се oгрaдувaш. Тукa е рaзликaтa. Зoштo прoтестaнтите бaрaa пoдршкa oд СДСМ??? Зoштo сaми не излезaт??? Јaс прв се приклучувaм aкo немa пaртискa oбoенoст!!

На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Пристигнаа и сендвичите, со камиони вадат сендвичи...ајмо тазе сендвичи :rofl: (poolparty)

16. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Се ми се чини на Иванов му е преку к** од политикава наша и притисоци од сите страни. Така што очекувам оставка за некое време. Колку и криминалци да се помилувани лошо го прогнозира ова помилувањето пред избори на 100% добиени над сдс и само во корист на Заев, за да урла за да бојкоти и да прави нереди се и се за да нема избори, собрани деца онаму се револтирани од тука преку невладини и од странство донесени, сите пари во бојкоти досега шо ги потрошија можеја да ги искористат за обуки на децава на некој начин во било која свера. А контра протести никаде немам видено амин. Безвеза е да Заев води група на протести мрш бе еве сакам да протестирам нема ти да ме водиш гнидо . Сакам сама да излезам со нормален народ не сето донесено од пи*ка си мајчина. И да не беа амнестирани политичарите до сега никогаш не ги трпеле последиците за лошо работење, неодговорност , кражба итн. Никогаш до сега не беа расчистени судските постапки колку и да ги има, уште од времето на Бранче кога многу пари беа однесени надвор од државата на сметка на луѓето кои останаја без работа. Работата на сјо не се сведе како што треба кога од првиот момент на излегување пред јавноста тие одбраа страна а против сдс ништо не излезе во јавност. како така заев не е криминалец алооо не ми глумете лудило, луд е можеби народот да верува дека само вмро правеле лошо и да покажувате само во едни или работете или чао не мора, за глумици ве бива. Кај се разговорите, не да прашам кај се сите разговори и зошто не беа одземени од лицата што ти ги праќаат да кажам конкретно од Заев што ги објави тој ги има , ги даде сите? ги преслушавте? нема разговори од сдцмовците досега овие години не постојат? а веќе ако вмро се прислушкувал сам не постојат од сдсм разговори?? постојат настрана разговори за рекет?? толку нелогичности. Народот се возбуди и тргна во револ заради бомбите, само заради тоа што го знае ами тоа што не го знаете за другите партии, за сдсмовците. Се на се се гледа дека од глупости не задушивте, цел народ го искаравте, политиката дома му ја носите. Незнам за чија агенда работите за народот корист никаква.

17. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Не сум политички определен ама ме интересира,за овие Македонци што протестираат против Иванов.Не им смета нивните да викаат КУМАНОВО алудирајќи на смртта на полицајци кои го дале животот за истите тие што се исмејуваат со нивната смрт!?
    Потешок вид на најретардирана некрофилија не сум видел! Треба да ве пикнат у учебници по Медицина у лекциите за некрофилија! Со цитат и слика!
    Пу,ништо Македонско не ви свето,дури ни смртта на оние кои умреле за вас!

На samovila.red. и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Тебе изгледа бајат сендвич ти дале.
    Каде виде дека јас напишав Куманово да ги снајде?
    Најди ми подвлечено, болдирано, каде тоа сум го напишала?
    Јас немам потреба да се оградувам од никого затоа што со никого не се идентификувам.
    Апсолутно.
    Јас да бев во Македонија ќе излезев на протест и од ѓаолот лично и персонално да е организиран и сите сотони на светот да учествуваат на него, ако знам за каква кауза се борат.

На crazyinlove19 и LollySky им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    259.328
    ^Обратно е друже. Луѓето во Ку се на друга совест, не на протестантите.

На Annath и Waka-waka им се допаѓа ова.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    56.911
    Настрана ова Куманово и такви извици, немам оправдување за тоа.

Друго сакам да те прашам, господине неопределен: знаеш ли што е тоа некрофилија? Ако да, како ги поврзуваш тие извици со поимот?
    Не барај дефиниција на Курир, нема таму... и тие не знаат.

На Annath, crazyinlove19, galapce и 4 други им се допаѓа ова.