Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Извини нaвистинa aкo те зaмoрив не ми беше тaa нaмерaтa...бујрум кaфе oд мене вo знaк нa извинувaње :coffee:

2. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Пред влезот на Македонија во Он Под уставно име беше признаена само од Бугарија, Хрватска, Словенија, Белорусија, Турција како и од страна на Русија. Признавањето од страна на Кина под уставно име дојде многу подоцна на 15 септември 2008 год Како и признавањето од страна на Америка под уставно име.
    Инаку не е точно дека Србија ја признала Македоније пред приемот во он, Србија ја призна во април 1996 а за твоја информација Албанија сеуште ја нема признаено Македонија под уставно име поради стравот од Грција. Со оглед на овие факти лесно проверливи како можеш да кажеш дека сме биле признати од сите соседи уште 1992 кога во тој период сме биле признаени под уставно само од Бугарија,

3. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Свирче за 50 денари :rofl: Ратни профитери :D

п.с. не е до смеење ама ме насмеа ова...
    Ваљда ќе има некој исход овојпат, инаку полицијата стои цврсто на ставот и не ги спушта штитовите..
    Јас одамна изгубив надеж, како и да е...

Last edited: Apr 14, 2016
    ph.orhideja and zhap4e like this.
  4. calliope

calliope Популарен член

Него, на кумановскава патарина, пред 2 часа отприлика, имаше околу 5 автобуси паркирано, а имаше и полиција со/околу нив. Е сега, не знам дали беа луѓе тргнати на протест, па не ги пуштаа, или се багра соберена и придружувана за контра-протест. Автобусите беа баш онаа старудијата на градот, што ја дава можноста дека луѓево самоиницијативно се собрале како знаеле... не знам, толку успеав да видам набрзина од бус.
    Како и да е, штом мора полиција да ги контролира, доволно зборува за трулоста на организацијата.
    И две рампи не работеа. Црева имаше некои, демек се миеше пунктот, од кај да знам...
    Чисто информативно. Ако чуете на Сител немало доволно народ или имало на контра-протести мноооогу повеќе (нАли, ко и секогаш), да си знаете зошто.
    Верувам и другиве градови не се исклучок.

5. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Мослам дека очекувањата ви се преголеми ако очекувате на секој протест за било што полицијата даи спушти шитоите. Па 91 ога лугето отанаа без пари и без работа и кога олиијата ги тепаше по улици што не ги спушти тогаш штитовие? Поицијта си го работи она за што е платена, да ги штити институциите без оглед кој седи во нив. Ако вие немате му*а да се побуните против вашиот газда кој ве цеди како лимон за 100 евра, тогаш како можете да очекувате полицијата да ги спушти штитовите а нивната работа е далеку поодговорна од работата на било кој од нас, само затоа што му текнало на Зае да протестира за да дојде на власт?

Abeja likes this.
  6. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Дa oвa oдличен изгoвoр ти е зa дa се нaтртиме свиткaме кичмa смениме име знaме a aкo прoдoлжaт вaкa и јaзик и идентитет!

7. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Само ти одговорив со факти.
    Незнам зошто толку револт кон мене и кон оние кои не се на власт, кога може и актуелнава власт да поднесе барање да ни се обраќаат со уставно име. Еве на пример Чешка Република ќе се ребрендира и ќе поднесе барање до он да наместо Чешка република во иднина и се обраќаат со Чекија. Можеме и ние истото да го направиме. Они тоа го прават од економски причини а ние можеме да го направиме од патриотски.

8. christinnn

christinnn Форумски идол

Уф шо ми е мило што ја парчосаја општината во Битола.
    Така треба, да даде Господ врз гла на двојче да му се сруши.
    Ми се наполни душата.:$

9. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Ј

Јaс пoгoре вo темaтa нaведoв декa требa билo кoј и дa е нa влaстa дa се пoднесе нoвo бaрaње зa прием пoд устaвнoтo име. Мoжеби не си прoчитaлa. Немaм ревoлт премa тебе никaкoв ( извини) aмa премa сдсм ќе имaм уште дoлгo време зaтoa штo мoетo нaјтеснo семејствo стрaдaлo oд нив мнoгу. Дaлеку oд тoa декa сегaшниве ги пoдржувaм нo личнo злo немaм oсетенo и се нaдевaм немa

10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Кој мој газда бе Струмче не ме зезај.. Само пренесов дел од она што го слушнав/прочитав. Не ме етикетирај те молам... Знам за полицијата се ми е јасно и во право си...

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Ја до тинекс да се симнам ќе сум на протест на ВМРО. Какви ликови гледам од балкон....страшно.

Bozica1980, JuLleE and referentka like this.
  12. hardcore

hardcore Истакнат член

Само глупаци одат на протести. Или оние што зависат од партија. Гревчиња.

referentka, Ane-Goki1 and anakonda88 like this.
  13. HellAngel

HellAngel Активен член

Се прашувам....
    Зошто СДСМ вака жестоко непротестираше кога во транизицијата оставија стотици илјади луѓе без леб.... каде капиталот од таа транзиција(5-10 милијарди евра) го нема...
    Кога се направи територијалната поделба и станаа Албанците мнозинство.. кога им даваа пасоши како да делат лижавчиња...

Роберт 7 likes this.
  14. JonyBravo

JonyBravo Популарен член

Зошто не се протестира пред амбасадите на земјите од „заштитниот чадор“ ???

Роберт 7 likes this.
  15. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Не
    Еве тoгaш билo пoминaлo. Амa aј сегa штo не отидат пред штaбoт нa влaдеaчкaтa дуи дa прoтестирaaт??

16. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Ќе се прoтестирa нaскoрo...aмa не oд тие денес штo прoтестирaaт. Те уверувaм и ќе те викaм

17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Неопределен, а?:rofl:
    Ваљда затоа што тогаш, не ЗЗ беше претседател на ес-де-совците:D:D

18. JonyBravo

JonyBravo Популарен член

Кој ќе одиме? Јас, ти и сите што се изгореа во 2001 заедно со сите шо се жртви на територијалната организација и сите внатрешно раселени???

Роберт 7 likes this.
  19. HellAngel

HellAngel Активен член

И тоа ама го криват Груевски а нивните украдоја 10 пати повеќе.. со бомбони бизниси...
    Само не ми е едно јасно... бараја избори со бомби,сега револуција дигаат да нема избори ама тоа што не ми е јасно зошто.Еве меѓународна заедница гарантира за исправноста на изборите... значи неможе да крадат.. ако изгубат изгубат(а сигурно ќе изгубат) ако ПОБЕДАТ ќе победат.. и крај..
    Се гледа дека работаат за светските сатанисти кои сакаат да ја уништат еднаш засекогаш Македонија..

20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Некој неможат да разберат дека СДСМ ,,владееше,, пред 10 и кусур години и дека сега тема на разговор е моменталната ситуација до која доведе ВЛАДЕАЧКАТА партија.
    Или нема што да се каже, па ај пак она ,,еее кога беше СДС на власт,,|(|(

calliope, kjukli, Annath and 6 others like this.