Сакав рекорд да срушам,до 1400 да стигнам за 5 дена ама не успеав.Нејсе,за дневницата. Еве сеа на вмровксиот Курир гледам видео од вчерашните протести каде што сороспиите викаат(од позадина) ,,АБЕ НАЈУБАВО Е ДА ИДЕМЕ ДА СЕ СУДРИМЕ СО ВМРОВЦИТЕ''... Јас земам дневница затоа што не сакам да има рушење на Македонската држава? Каменување на мк полиција??? Ако јас земам дневница од некого само затоа што се чуствувам како Македонец кој не сака да гледа тепачки меѓу Македонци.... се прашувам,колку болени треба да бидат тие што сакаат да се судрат СО ВМРОВЦИТЕ.. Тоа е целта на оние што се од надвор.Крв пролиена од Македонци меѓу себе.. Ама кој да ви каже тоа на вас таму.Чекај да те прашам,вчера кога фрлаше камења кон овие желкиве,до тебе беше ќерката на Заев или синот на БЦ?
Не бе, сам бев и си носев цел ранец со камења....и еден молотов.. Ама не ни дозволија да се сретнеме до вмровците...
А зошто протестираат домобраните,вмровци,контрапротестанти и што ли се уште не знам? За опозицијата која е на власт?
Јас не сум од ВАШИТЕ или НИВНИТЕ.Ваљда си паметен,барем толку тоа да разбереш.За мене БЦ,,заев,грујо,јанкуловска се едно исто.. Ако во нивните има криминалци,тогаш вашата СДСМ е пофакман и од италјанската Козаностра.Ни они не украле толку многу за толку краток период како БЦ во транзицијата. П.С Не ми кажа,ќерката на заев или синот на БЦ беше до тебе вчера на протестите кога се тепаше со полицијата?
За малку ќе те послушавме Дека ни кажуваш де. И, ние политички определените не сме учени со кажување. Или наредба давај или во .
За жал, вмровецу.. сите факти и бројки зборуваат спротивно од твоето излагање за БЦ и остала багра...односно дека последниве години од Македонија се изнесени околу ПЕТ МИЛИЈАРДИ ЕВРА ... што значи дека твојот Бог Груевски, е Ајнштајн во поглед на другите политичари, мислам кога е крадење во прашање
Па ја ти реков,не се знае дали сте полоши вие тогаш или овие сега.Јас да бев вмровоец немаше ова да го кажам.. исти за мене сте и вие и тие... Само во времето на БЦ останаа 300.000 без работа а кај груевски толку не.,.. Реално гледано така е,а ти како ќе ме етикетираш зошто вистината те боде како нож тоа не ме засега.
Не ми треба,не сум јас 15 годишно дете како некои овде нити па работам за НЕВЛАДИНИ организации за домашни задачи. Јас своето го заработувам сам,не чекам да ме храни ниедна партија или соросписка организација.
Абе труеш на километар... Која вистина ме боли...таа дека украдовте 5 000 000 000 евра? дури не знам ни да ги напишам, се замислив..
Да се повторам ,,не чекам да ме храни ниедна партија или соросписка организација'' Така да,тоа КОЛКУ УКРАДОВТЕ може да те прашам јас тебе.Мада знам,едно 10 милијарди ги свиткавте.
Така де, се иселија 300 000, а во теков на овие 10 години се иселија уште 300 000 и автоматски се поништи невработеноста, дури и во минус влезе. Магија, разбираш. П.С. @ninja35 фрли по некоја банка, да не извадиш од калта.