@HellAngel , до колку ти е смена? или друг продолжува со твојот ник... Ај баш ќе гледам денеска колку часа имаш работно време...
До 1 навечер ми е смена и затоа грујо ме плаќа 1000 евра.Вие работите таму за 150 евра ја ќе си пикам во џеб по илијадарка месечно.Ако не веруваш еве гледај колку ќе ми биде смената Сега ќе имаш храброст да ми кажеш,ќерката на заев или синот на БЦ беше до тебе вчера кога се тепаше со нашава вмровска специјална единица?
Нема зошто да не ти верувам, знам дека царски ве плаќаат...оти човек треба ептен да е плиток за без пари да го збори и верува во тоа што го кажуваш... Туку, имате конкурс во скоро време? да дојдам и јас малку да се контрирам тука со сите...
Абе плиток или длабок,ја земам илјадарче како у Норвешка да сум, ти седи си со 150 евра ако ги земаш и тие. Нема конкурси да ти кажам Грујо вика кога ќе ги добиеме пак изборите на 5ти после тоа може да се отвори некој.Ама и тој брат ти е вмровски конкурс,не е соросписки... Сеа кажи ми ти мене,ДО ТЕБЕ ВЧЕРА БЕШЕ ЌЕРКАТА НА ЗАЕВ ИЛИ СИНОТ НА БЦ КОГА СЕ ТЕПАШЕ СО НАШАВА ВМРОВСКА СПЕЦИЈАЛНА ЕДИНИЦА? Кажи веќе еднаш,што се плашиш толку! Деее!
Жими тасета знаеш. Ако владејачка гарнитура се брка со неандерталско грабање од тоа жутите сокови Гора, со кидавела со лаптопи, чаши и шољи за кафе под мишка од канцеларијата на претседникот, на одличен пат сте да смените власт Ќе го искористам Стојанче Стоилов и ќе кажам дека СДС и сороспиите играат како пи*ки. Реално, тие повеќе од ова и не можат. Пленумците, ака Љуми и компанија тешко се испосраа и потфрлија уште на старт, болните од педерастија во кои сдсм-овците се „крстеа“ дека ќе го срушеле уставен суд и ќе ги клоцале судиите не ни стасаа пред местото на протест и со подвиткани опашки киднаа од местото на догаѓајот, а Иванов пред некој ден со еден удар ги смачка и просдсмовското СЈО задолжено за континуитет на бомбите и антимакедонски настроените дипломати. Протестите на СДС веќе видовме кој ефект го имаат, циганчење за ефтин оранж и пепелници, колнење на македонските полицајци и кршење на народен и приватен имот. Пошто испаднаа од игра на секое поле, за да покажат муда единствено им останува пуштање крв. Нема да ми е чудо ако на некој од наредните протести не отидат курбан и бидат пуштени низ вода дузина сопствени членови врз кои ќе биде отворен демек „противнички оган“ со за нас позната намера. Мислам дека поголем дел од тие повредени или загинати членови нема да бидат од оние кои се никој и ништо и пиуни во партијата (@Yipman2 значи ти немаш гајле), туку повлијателни луѓе од сферата на социјалните мрежи, невладиниот сектор и бизнис заедницата. Сметам дека сороспиите во моменталнава фаза на хистерија се на чекор кој би ги однел во оваа насока. Но како што реков, во крвта на сороспиите им е да играат како пи*ки, па во тој дух ќе ја изиграат и оваа игра. Доколку се одлучат на било какво крваво или како и да се вика сценарио, македонскиот народ нема да биде рамнодушен и ќе го казни секој оној кој ќе проба да го раскрвави.
SE SOGLASUVAM SO MISLENJETA NA ANA I ANAKONDA TAKVI TREBA DA NE IMA MNOGU. SE ISPLASIJA OD ZATVOR PA GI ABOLICIRASE, ZA DA NE IM PADNE REJTINGOT PRED VLAST, ZATOA NE GO PRIFAKAAT SJO,LUGJE MORA DA POCNAAT DA ODGOVARAAT ZA TOA STO GO NAPRAVILE, KAKO STO SEKOJ OD NAS OBICNITE DA NAPRAVIS KE ODGOVARAS.MORA DA BIDE ZA SITE IST ZAKONOT. DOSTA BESE, RAZMILUVAJTE SAMO SO OBEDINUVAJE I IZDRAZUVANJE NA PROTEST MOZE DA SE OSTVARI TOA STO SE SAKA.TOA E VO SEKOJA DEMOKRATIJA, PRAVO NA NEZADOVOSTVO. SAMO KOGA KE IMA ZAKON I NARODOT KE GO BARA TOA RABOTITE KE BIDAT MNOGU PODOBRI., KOGA KE PRESSTANEME DA KUTIME NAJVISE KOGA TOA SE BARA OD NAS TREBA DA SE JAVIME ZA DA SE PORAVAT RABOTITE. SAMA TAKA KE VIDAT DEKA NARODOT NE E MUTAV DEKA RAZMISLUVA SO SVOJATA GLAVA, PRITOA DA NE BARA AT NAMERNO OD PARTISKI CELI DA SE IZLAGA. SEKOJA VLADA DALI SDSM SALI VMRO ILI BILO KOJA DRUGA PARTIJA KOGA KE VIDAT DEKA NARODOT TOA STO GO BARA OD NIV A TOA E DA ODGOVARAAT ZA KRIMINALITE. SAMO TAKA KE BIDEME ZDRAVO OPSTESTVO.
Да, пратам и безбедносни проценки и знам да разликувам кој е експерт а кој е платен од едната и од другата страна за да зборува во нивна корист. Мислам дека тука грешиш бидејки ги мешаш експертите со оние кои се платени за одредена сум да дадат изјава во весник во полза на едната или другата страна за да нивните гласила тука го верглаат тука тоа како подршка а партијата кои тие ја застапуват, затоа што во македоија ни привидна независност немаат медиумите туку се партиски гласила. . Второ, велиш дека поради ова е загрозена безбдноста на државата и тоа се знаело уште пред година дена. Да, се знаеше одамна дека ова нема да помине така лесно без да се дојде до разрешнца ама вистинска. Е сега кажи ми ти што мислиш дали председателот со оваа негова одлука и претходно уставниот суд што ја укина забраната да помилуа осудени за изборни малверзации ја уложни или ја подобри ситуацијата? Инаку мојот став е дека политичката криза нема посебно влијание на безбедноста посебно не од бегалците затоа што тие по никоја цена не сааат да останат тука туку сакаат да одат нагоре а со тоа стануваат не само наш проблем туку и на останатите. Што се однесува до тероризмот како закана тоа стои и на многу подобро организирани и помокни држави од нас а камо ли на држава со капацитети како нашата, во тој дел не гледам аде е загрозена државата, опасност постои па дури кога би била идеалната влада на власт и кога сте би биле во една партија. Дека кризата нема посебно влијание покаува и фактот што по секоја цена се оди во Јуни на избори и обичен лаик знае дека со тоа само се усложнува ситуацијата. Ке се реши нешто ако се оди парцијално на избори? Не, таква ситуација веќе иаме, тоа би било само фрлање пари во ветер и најголем лаик знае дека доколку не учествуваат сите на избори следуваат нови предвремени и ова се само залудно фрлени пари. Што се однесува до децата на политичарите јас мислам дека без оглед на твоите симпатии кон една опција треба да се има почит барем кон децата и да не се користат вулгарни изрази, затоа што ни на другата опција никогаш во првите редови нема да го видиш синот на Иванов децата на груевски не сакам да ги мешам затоа што тие се сеуште деца и не би ги ставала во ниту еден контекст посебно негативен. Иако многу па ќе речат ако Груевски вели дека тече мед и млеко во државава, дај да ги замениме платите па да види како се живее со плата од странските инвестиции. Значи немојте луге да дозволите толку да ви го исперат мозокот, размислувајте малку со сопствена глава. Лесно е да се плука по другиот а да не се погедне тој што стои до тебе. Зарем мислиш дека они двајца би застанале еден наспроти друг и би се мавале со камењаа како што тоа го прават они обични смртници? Јас ти тврдам дека не, затоа те замолувам кога даваш примери ставај ѓи нив двајца како пример, пушти ги керките на едниот или другит посено што тие се сеуште деца. Тоа која опција за тебе е подобра и за кого ќе гласаш е твое право, јас само сакам да ти кажам дека тезите ти се погрешни т.е ти го испрале мозокот од партија. Нема зло ни кај едниот ни кај другиот, премногу сме малку за да кажеме дека некој е зло или дека незнам ќе ја прдаде Македонија и дека некој од нив е толкав патриота што и животот би го дал за Македонија. Да беше така немаше да трупат милиони во своите џебови туку ќе направеа нешто и за народот. А не додек они диплат милиони некој нема ни за леб. Ако СДСМ сакаа да го сменат името ќ го направеа тоа уште во 90те кога беа на влас, затоа мени ги тие приказни за предавници и патриоти. Само те молам референцата не ми ја мешај како промена на името затоа што околу тоа ти објаснив вчера. Ајде пробај со свои зборови во еден пообемен пост да ми каже нешто околу загрозената безбедност и оклу ризиците од кризата и едноставно да направиш паралела зошто едните се току добри а другиве воопшто не чинат. Ако можеш со свои зборови би било добро.
П.С Аболицијата ќе биде повечена, дали прецедателот ќе ја повече одлуката дали лидерите ќе ги фатат за уши и сами ќе си побааат да се укине се само модаитети, мој став е дека за брзо време колективната мнестија пу, пуне важи ќе се уине. Образложението на председателот ми беше смено ама за тоа во друга прилика.
Абе отиде темава во неповрат, па луѓе разбирате ли вие додека се расправате со неутралниот патриот Грујо веќе вработи 98 луѓе алоо... срамота. Плус не го замарајте патриотот треба да се облече да патува и да дојде до Скопје да ги заштити сите полицајци од соросоидите... @corto.maltese ее од кога те немам видено, дај малце организација во тоа партијата , све неутрални ни праќате, што убаво ни беше кога јас и ти само муабет си правевме, ти текнува? , ти ќе се искажеше што те мачи, јас немаше да те слушам и ќе си отидев. Ае клуч на темава кај и да е ќе падне , само Рејн откако ќе исчисти глупостиве неутрални што се пишани да ја отвори за вечер темата во 23:00 часот те молам. Поздрав.
Jas mislev Horhe na pres ke dade ostavka ( barem gram sovest da imase ), ama toj da si povtorel uste ednas deka so abolicijata, napravil necuen manevar za razresuvanje na politickata kriza ! Offf leleeeeeeeeeee
Nekoj, stranici nanazad, ja spomena Japonija, pa padna nekoja sporedba za ekonomija i rabotlivost. Abe samo zamislete gi ovie od bandava na Grujo, kako Japonci za moment, so cest i doblest, pa do sega Janakievski 16 pati ke ripnese od zgrada, Jankulovska 11 pati hariakiri, Mijalkov so bratced mu Gujo - 5 pati ke se obeseja .. ejjjj, sto bagra ke bese ova !
POD HITNO PRETSEDATELOT DA SI DADE OSTAVKA ZA TAA ODLUKA NEPROMISLENA. CEL SVET NI SE SMEE, I ODLUKATA POD HITNO DA JA PROMENI ZA DOBROTO NA NARODOT
Јас обично не се замарам, но овие од ВМРО-ДПМНЕ дополнително долеваат масло на огнот и затоа овие од СДСМ се немирни. Едни со други се провоцираат и поради тоа има немири. Иванов денеска уште повеќе ги испровоцира и мене почнува да ми мириса на граѓанска војна. Македонија веќе е на работ на колапс. Мислам место да се договорат како еден народ со барања и компромиси од двете страни тие едни против други војуваат. Мислам до толку ли сме прост и глуп народ?
Сме Бубаче и тоа како. Ние за најпрости работи сме глупи и немаме култура, а тек па за бистрење политика и добри одлуки.
Не е вредно за расправа со пријателот ХеллАнџел хах. Овдека демек мислења ќе споделувавме а не да тераме пропаганда на политичка партија. Јас сум убеден дека 99% од членовите шо имаат мислења кои се негативни за моменталната ситуација во државава, и притоа одговорноста ја насочуваат кон политичките партии што се на власт, не се поистоветуваат со политиките на сдсм. Ваквото дејстување (како опозиција) го гледам само како начин на пошироко влијание и заеднички искажување на револт се со цел овие циркузи од политики и газење на се што е способно самостојно да размислува да згаснат.
Ти му викаш крадат тој ти вика барем патишта прат,на ваквите да му речиш жена ти се ебава ќе ти речи ама не знајш какви полнети пиперки прај Prezemeno od drugar
„Абе не искрадоа!!! - Ако бе барем градат! “ ти е исто како „ Еј, абе син ти педер е! - ако бе барем клеца нешо!! “ Толку!!
Едно се желбите друга е реалността. Ова е историјата се повторува по не знам кој пат ... Не знам до кога ќе бидеме протекторат, уво не ги боли тие ни за ВМРО ни за СДСМ, а за народот па, ич.Тие си ја тераат својата агенда.