Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    162.652
    Порив

Темни сили
    мрачни магми
    Се ближат,се ближат,
    невидливи
    маглини
    дални.

Се мрешка,
    се крева,
    се превртува,
    нежниот вир
    на спокојот.

Молкот
    од волкот
    навеван боли
    Вселената на работ
    од бездната своја стои.

Има ли пат за
    човекот од мракот
    од темните сили
    свои?!
    Очајот
    на осамата расте
    Но тој напнува,напнува...

Матеја Матевски

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Епа на нас останува да процениме на кого да веруваме. :) Јас повеќе и верувам на А1 од една и единствена причина што Сител нон стоп прикажува инвестиции, зголемувања на примања, ко мед и млеко да тече овде, ко да сме Швајцарија, а за жал во реалноста е поинаку и многу многу полошо.

На enca.69 и SunFlower94 им се допаѓа ова.
  3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Јас пак со сите глупости што ги прават А1 стварно не ми оставаат простор да им верувам. Не дека сител се нешто подобри, оној Латас е многу досаден, ко он да се кандидира за премиер ... |( Ама па А1 очајни ми се многу, дури и смешни :) И со овие монтаживе на лажни прилози што ги прават... :x крајно непрофесионално...

На Plavusa.17 и baguf4e им се допаѓа ова.
  4. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Главниот играч што ги држи сите конци и владее со Македонија во сенка и притоа е гаден и опасен играч и голем криминалец е Сашко Мијалков - првиот братучед на Груевски - директор на ДБК...Баш ме чуди што ова никој не го спомна до сега...

На Miss-Independent му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    ^Баш така.Ние имаме т.н. Влада во сенка,Никола е само пиунче во целава работа.

Мене ми е смешен Љубе Бошковски како им го спушта и на двајцата.Лууд е,жими мајка да :D :D :D

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    162.652
    Мијалков прислушкува се живо и диво...без параноја,чиста вистина.

На milky-candy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Како бре тоа? :o :o

8. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Ве замислувам како стари баби, со марами на главите, како седите на сред село и правите муабет: Така е мор Стојне ми кажа Мара на Јанковци, чула од другоно село кажуеле...ииииии стварно велиш така е??? :o :o
    :rofl: :rofl:

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Уф, извини што кога за нешто не сме информирани, културно прашуваме, а не тресеме глупости какви што само ти можеш неинформирана да истресеш.

10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Хммм... тој заедно со Ивона имаа некаква си диплома од европски кој на времето (пред околу 3 години) нешто не го признаваа или не знам што така што ни факултетот не им го признаваа во завод колку имам слушнато, не знам после што направиле, изгледа експресно си го упишал факултетот и магистрирал, могуќе, во денешно време се е можно, плати па клати.
    Без да мешам политика мислам дека Латас се снаоѓа колку толку во новинарство, ма да ми скурчи со тие негови колумни се едно исто веќе, а оваа Ивона е неподносливо самобендисано суштество што врска нема, џабе се фали у Америка учела којзнае што, како греши додека зборува се губи некако.
    А новинариве од а1 се чиста смешка со исклучок на две жени новинари кои ми биле секогаш на место и жалосно е што си набиваат негативен углед кај велија.
    Циркуси беа вечерва, грујо и удри корпа на рада се смува со ивчето (но со голема жртва-неиспиена чаша вода), но затоа Рада вечерва може да запее=празна чаша на мом столу (ако је чаша испијена нек буде чаша разбијенаа)
    Ај нека помине недела више, да си гледаме тв на раат.

11. maca-23

maca-23 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    179
    3ти јуни е :D затоа[/quја
    јас работам кај адвокат и секој ден по тројца доаѓаат да тужат за неисплатено грозје, оваа година е година со најмногу тужби и тоа тужат за 2008 година и не верувај багуфце во се што ќе слушнеш за 2008 не е исплатено не па за 2009 а камо ли за 2010 и многу од нив не земаа субвенции партиски книшки барат прво на тие со книшки му даваат. Инаку владата ужива да се фали ама јас гледам како е. Прашај ги лозарите ќе видеш што ќе ти кажат не слушај од медиуми

На Miss-Independent, SunFlower94 и enca.69 им се допаѓа ова.
  12. MSkorpionka

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Леле те молам само немој со глупости...Грозјето е исплатено за 2008 и 2009 а сега за 2010 исплатија јас знам 40% не знам за 70%, а субвенции НИКОГАШ не се исплаќале со членска книшка, кога се пуштаат, се пуштаат на сите. Тоа може да ти го каже секој кој се занимава со лозарство. Тужби за неисплатено грозје можеби има единствено нон Џумајлија која нема исплатено и која слушнав дека ќе оди под стечај...

13. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Леле МШкорпионка те молам ти придржувај се на предизборниот молк |(

14. MSkorpionka

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    :x

На Miss-Independent му/ѝ се допаѓа ова.
  15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Па Багуфче заборавила (или намерно изоставила) да потенцира дека тие со партиски книшки само добиле дел од субвенциите.

На milky-candy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    На BoaVista, SunFlower94 и enca.69 им се допаѓа ова.
  17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    10.411

Јас не верувам на тоа што сум чула,туку на тоа што сум го видела со свои очи,т.е на факти.Фамилијата на дечко ми имаше пари за грозје неисплатени и му исплатија 70 посто.Истото го имаше и на вести.
    Фамилијата на дечко ми нема членска книшка Џули. ;)

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    162.652
    Багуфче убаво ти рекле,дека било трети,а на петти се гласа.Ко платите за буџетарите (кои патем НЕ се префрлени,лажги со опашки) кои секој месец стигаа помеѓу 11 и 15 и пензиите кои стигаа од 5 до 10 во месецот.Па и лозарите да не ги скокнат...туку само кај нас НОРМАЛНИ работи се прават ЕКСКЛУЗИВНИ,ај да опростиш што е без компас и стратегија.Со горнион на помош шо вика баба ми.
    Ете затоа.Проста логика и тро разум.
    Туку шо слушам сега,дечко ми узбуѓен и увреѓен,се спрема на фудбал вечер да оди,ми се јавува разочаран,ексклузивно,уредникот на забавната емисија на Сител телевизија измислил нова навивачка песна за Македонија и да не заборавам :!: ОФИЦИЈАЛНА! И ми пушта по телефон,слушај,слушај,му велам човече дај линк,да уживам во тоа чудо... Ех Тоше,Тоше...
    Уживајте...
    http://sitel.com.mk/video/makedonija/no ... makedonija
    Леле текстов...леле текстов...овој момент ме исполни...
    Дресот наш од сила,ќе ни даде сила! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

19. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Леле леле и синоќа дебатата на Груевски и таа од Сител била нешто феноменално :lol:
    Онака армосверата била тивка, во пригушено светло, водителката била нетипично облечена и нашминкана ко за нејзин стил :tmi: прилично романтична, овие си правеле муабет у стил вие се што правите е најдобро повелете почнете да се фалите и докажувате :lol:
    А на екран било испишано ЕКСКЛУЗИВНО :o Која е таа ексклузива да си се појавиш на твојата телевизија каде ти и твоите министри секоја вечер во ударен термин (вестите) си беа почесни гости :lol:
    А и ЕКСКЛУЗИВАТА траела повеќе часа изгледа :(

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    162.652