Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Се сложувам да се надеваме оваа нус-појава ќе се среди, барем во добар дел ако не целосно. Ова денес што се случува убаво пишале тие двајца разузнавачи ми се чини се, "не знаеш колку ми е тешко, а мене мислиш лесно ми е" ама за пари издржувале, де. Така им е на оној дел што се свесни и таму што мора да бидат, а добар дел од те хулганите сигурно се увезени. А еве ти чиста пропаганда и перење на мозок читај на форумов, постови бетер од реферат, чисто сумњам некој дека ги чита целосно уште помалку дека им верува. Ќе заврши и ова и дефинитвно ќе влеземе во историјата. Немој да мислиш ова ќе стивне по извесно време пак ќе има нешто, тие од надвор тргнале по богатствата на оваа наша Македонија и додека не го земат не верувам дека ќе се откажат само сево ова да не извади како посилна држава со обединет народ па, тогаш на преговори, а не на тортури.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
  3. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Арно што ги објавиле, ај нека запалат се живо и ќе ги гледаме така. Се изнаправија лом па уште ќе ги жалиме.

На MilaP, Abeja и Outlook им се допаѓа ова.
  4. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.445
    Вчера читам на провладините медиуми дека Федерика Могерини била „чадорот на Заев и дека ќе воведеле санкции кон недолжните владини функционери и укинување на кредитите како прва санкција. Чекај, значи дека највисоки еропски преставници се непријатели на оваа земја?
    Па тогаш што бараме ние таму?
    Зото некој нема м**а и не излезе да каже ние неќеме со вас? Се прашувам а можеме ли ние без ЕУ и НАТО? Дали сме доволно моќни во ваква консталација на односи да си дозволиме таков луксуз?
    Постојат многу прашања кои треба секој од нас да си ги постави на себе и да си извлече сопствени заклучоци.

На Elissa и Tanjamm им се допаѓа ова.
  5. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Баш така. Утре и јас да излезам да кршам, да бојам, и каква штета сакам да напавам на се што ми пречи и не на она што не го сакам во државава, ама никој да не ме апси.
    Јас се чудам на оние кои ги подржуваат оние хулигани. Јас да протестирам би се срамела околу мене да имам такви некултури.
    Протестирајте, ама покажете култура.

На Elissa, Abeja, daylight и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.650
    Допаѓања:
    7.475
    Па нели тие што кршеа во О.Центар поминаа без казна:(
    Се е можно(facepalm)

На BoaVista, Yipman2 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    259.326
    policija.jpg

Спуштете ги штитовите!

На blueberry93, celineparis, ninja35 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Ќе ги спуштат и ќе урлаат повеќе од сите други, кога нема да им се исплати платичката.

На blueberry93 и celineparis им се допаѓа ова.
  9. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    2.148
    Mislenjeto na Jason e skroz na mesto.Narodot polleka pocna da se budi, da REAGIRA. ALI POLTRONCIJATA VMROVSKI GO PODELUVAAT NARODOT.ZASTO , ZA DA GI PRAVAT BUDALI OVIE DRUGITE? PA DOSTA E BE LJUGE DOSTA SE PODELUVAME MEGJU SEBE SAKAAT DA NE RAZJADAT.bIDETE OBJEKTIVNI.U KOJA DRUGA ZEMJA IMA KONTRAPROTESTi?. NARODOT TREBA DA BIDE OBEDINET DOSTA NE PODJEBAVAAT. DODEKE NE POCNE PRAVDATA NEMA MIR DA IMA.KE SE ODI DO KRAJ. NEMA POPUSTANJE VEKJE IC. NA NARODOT MU E DOJDENO PREKU GLAVA MALCE LI LUGJE NI SE ISELIJA? OSVESTESE SE. BEZ PROTEST NEMA NISTO.

Последна измена: 27 април 2016
    На Jason123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. darko clash

darko clash Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    191
    На anaja1 и blueberry93 им се допаѓа ова.
  12. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Што е тоа гдом?
    Дали мислиш за гром?
    Или за гном?

13. darko clash

darko clash Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    191
    Мислам на тој шу ти го дава сендвичот :D Ти не знаеш како се вика али не е битно.

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Не мора никој да ми дава сендвич. Си имам пари да си купам сам од сендвичара. :D

Ама ти си по алчен за сендвич. Јас скромно се хранам.

15. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
  16. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    2.148
    SE DODEKA NE SE ISPOLNAT USLOVITE KE SE PROTESTIRA I NEMA DA IMA IZBORI SE DODEKA IVANOV NE DADE OSTAVKA ZA ABOLICIJATA OD MORALNA I PRAVNA GRESKA PREMA OVOJ NAROD I NE RABOTI SPECIJALNOTO OBVINITELSTVO KAKO STO TREBA, I NE MA BUNEJE TIE STO NAPRAVIJA KRIMINAL OVIE GODINI TREBA DA ODGOVARAAT, TAKA I ZA SEKOJA VLADA OD SEGA PA NATAKA. MORA DA IMA PRAVDA I DA SE POCNE DA SE REALIZIRA. NARODOT NE E NI MUTAV NI BUDALA.I NIKOJ NE SMEE DA MU GO ISPRECI PRAVOTO NA NEZADOVLSTVO NA NARODOT DA PROTESTITA I TOA DA GO BARA SE DODEKA NE SE OSTVARI.TOA E DEMOKRATIJA. CEL SVET TOA GO PRAVI KOGA E REVOLTIRAN.

17. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Многу сакам бе овие шарените со бојата да одат на албанските споменици да фрлаат боја, ете и албански се изградија не само наши споменици. Ама кај ќе мрдат, таму страв владее ќе има масакар а не како овде низ центар што направија. Сега овие шарените прават сите што не се согласуваат со нивното пакостување да им излезат и ќотек, мислам тоа им е целта ама ако нека се глупираат. Тие што протестираат и уништуваат се не се незадоволни граѓани туку се партиски луѓе. А во државата не е само сдсм партија.
    Тешко сценарио водат, не ми е криво да дојде на власт друга партија ама да дојде некоја како сдсм, што не продадоа за ништо, не знам што да кажам. Пропалитети, алчни за власт.

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  18. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    21.411
    Па како можи во Битола да е собран најгнасниот народ од цела Македонија? Најалчни, се продаваат за едни мизерни плати, се продаваат за партиска книшка, а газ ги боли што најубавиот град во Македонија години уназад тони и тони само заради Двојче се најлошо да даде Господ да му се случи.За тој и неговите да си ги топорат во 10 стана низ Битолата?За да може да вработува пиунчиња со завршено 8одделение да идат кога сакаат на работа, да земаат 1000евра плата и да се први на контрапротестите?
    Зошто, ало зошто?Дали не гледате дека Битола сеа е станата едно големо село, селце.Ништо ново не се гради, патиштата цели дупки.И една фонтана што ја имавме, обележје и споменик на градот години уназад, се дрзна идиотов да ја сруши без притоа никој да знае за тоа.Парк ќе правел.Мрш бе.Праша некој дали сакаат да се руши тоа обележје или како што ќе ти свирне во моментот правиш?Се чукаат во гради баш заради странските инвестиции.И што?: За народот да рмба по 10 саати за едни мочани 10000 денари?Па тебе да ти даеме живеј со 150 евра плата мочко еден кај ќе ти оди душата..Што не излезе пред луѓето да ги прашаш што се толку револтирани и протестираат секој ден? Колку што знам само Скопје и Битола има протести?Или немаш лице?Па нормално дека немаш.
    И да не поддржувам шарена револуција? Па не само што ја извалкаа општината, врз глава да ви ја срушеа бе мизерии едни.

19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Леле помина банот ...таман да пишам нешто пред да идам на краток одмор.

Вака сега, драго ми е што толку кренаа сите за шкртањето на споменици, вака ни во војна не би се кренале....да ги прашам, каде бевте да ги осудите вмровците кога кршеа низ општина центар? каде беа снимките од тогаш, притвори?, Зашто на пример нема притвор за дечкото што кај капијата што сакаше да тепа женско , го има и на снимки дури, зашто тој не е повикан на разговор... Снимки можеби за католичка и пред универзална и многу други места што испогазија деца а сторителите се некаде на слобода....
    ама не , тоа не се рачуна, ако си вмровец можеш што сакаш да правиш.

Друго
    Јас лично не ја подржувам шаренава револуција, диктаторство и сендвичине не се рушат со шкртање споменици фрлање бои. Така не, него се собира од цела Македонија 100 илјади народ и се влага во собрание и влада, многу едноставно, ама како ќе ги собереш, прошетај и прашај низ град, честите одговори
    - Абе друже и ја ги мрзам вмро и сакам да паднат, ама ме мрзи да идам на протести, абе знаеш сакам со женска ми на кафе да идам, абе неможам ова , не се замарам, вака , така, на баба ми цевките треба да ги правам, абе има други да протестираат.... е таквите ги имаше и сеуште ги има многу, само што прво се неутрални се додека не го осетат како изгледа да ги репне криминалот на вмро, после тоа ќе се жалат и ќе бидат гневни, ама тогаш ќе им кажеме , тебе те мрзеше да искочиш на протест додека другите се замараа па сега обери си го бостанот.

Трето многу ми е драго што почнаа во сите градови да се збираат, мислам 10 или 12 веќе се, мислам дека малце ќе се смири за празников и после понеделник ќе продолжи појако.

Четврто мислам дека глупостите и провокациите што ги пишуваат режимските пропагадни новини дека Албанците ќе ни ја земеле државата и остало нема да поминат.
    Напротив уште повеќе ќе се здружиме со албанците бидејќи имаме поголем заеднички непријател такозвани вамаро. Така да овие ситни провокации веќе нема да поминат, ниту они , ниту ние не се замараме веќе со тоа, заедно ќе се бориме против режимот (Се разбира освен Македонците и Албанците кој се придружници на вмро и дуи. Тие ќе се обидат некако да не скараат....како што правеа со орелот)

Петто , гледам почнаа полека санкции од Европа, ако продолжи Грујо да тера инат уште повеќе ќе ги има, не дај боже ембарго да ни залепат , тогаш има да го јадеме.

Шесто кога гледам статуси од овие Мирка , Стевчо , Бетмен велит, Михајло и остала багра, ми доаѓа да им постирам што пишувале против режимот пред 3-4-6 години пред да си ја продадат кожата за факинг пари....Никаде не сум видел волку мизерен народ да се продава толку лесно, после зашто цела историја после Александар ни е под окупација на некоја друга земја....

Седмо , освен првиот ден кога излегоа од контрола работите, веќе нема судири со полицијата, така да сега веќе скоро и ги нема по илјада со 30 топови да седат пред влада, сега се и помалце , многу помалце.... уште да откажат послушност на режимот и да завршиме со кризава веќе еднаш.

И за на крај да сумираме.
    Режимот мора да падне , криминалците во затвор и крај. Во спротивно ќе има протести додека постои Македонија.

На deliza, monibejbi и anaja1 им се допаѓа ова.
  20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Фамозната Велиновска.