Луѓе дали гледавте Клик плус на тв21 за диво насеље, го има на јутуб. Ги викале генерал Ангелов, Благоја Марковски, Максим Димитриевски, Насер Рауфи и оној Авди Авдиу кој збореше дека терористите не биле терористи, туку деца изманипулирани и патриоти. Ееејјј таков ли човек се вика на дебата бреее? Да го викнеле Пивоваров, а не Авди од Куманово да раскажува рекла казала и да се контронтира со Ангелов. Дури шипецот му рече " Ако биле дојдени за пари, кажи колку даваш да те дотепаме". А нашиве глуперди Македонци по фб му ласкаат како бил добар човек, требало во парламент да влезе, па и се сликаат со него мислиш којзнае кој е. Колку сме за никаде.
Премиер Албанец, а да си земат некого дома така на тоа што со мака и труд го зградиле (ако имаат такво нешто продадени души) и тој да биде ДОМАЌИН, а тие гости. Овие не се нормални, народот ќе ги кастрира бре, како ќе одат на избори НЕМА ШАНСИ СО ТАКВО ЃУБРЕ НА СЕБЕ ДА ИМААТ СО ШТО ДА ОДАТ НА ИЗБОРИ, ГОВЕДА ПРОДАДЕНИ.
GO GLEDATE LI STRAJKOT VO GRCIJA? STRAJKOT E NORMALNA POJAVA KOGA NARODOT NE E ZADOVOLEN, NEMA DRUG NACIN SI GO BARA TOA STO MISLI DEKA MU ZASLUZUVA.SAMO STO KAJ NAS NETREBA DA SE DVOJJAT LJUGEVO NEGO DA BIDAT OBEDINETI I ZA SEKOJA NAREDNA VLAST STO BI BILA ISTOTO DA SE PRAVI. DA NEMA POPUSTANJE. DA BI BILO BILO NESTO POMASOVNO KAKO POGOLEMI PROTESTI NE VERUVAM DEKA KE SE KRADESE VOLKU PA I VO VREMETO NA SDSM A USTE POVEKJE NA GRUJO. E ZATOA NARODOT TREBA DA SE OSVESTI I KOGA KE SE OSVESTI DA GO BARA I DA NE SE POPUSTA.SAMO TAKA KE BIDEME NORMALNA DEMOKRATIJA.TAKA DA NE NIE SEKOGAS KRIVA PARTIJATA KOLKU STO E KRIV NARODOT, SI VIKALE KUTI SI TRAJ SI.E ZA TOA DO OVA DERENJE SME ZARADI KUTENKATA.ZNACI NETREBALO DA SE KUTI, NARODOT POCNA DA SE BUDI I DASE ISTRAE ZA CELTA.
Се прашувам само аболицираните кои сакаа да прават револуција за што и беа обвинети за пуч,дали власта води сметка на нивните активности. Бидејќи сега се на слобода и тоа што сакаа да го направат повторно ќе се обидат.Мора разознавачката служба да си ја работи работата и да ги следи.За да не ни се случи кубанската револуција,еднаш фатен Кастро па пуштен и повторно Кастро обид за војна прави и успева.Последица од заспана власт.
Не се секирај, ги следи и повеќе од колку што треба. Следи и луѓе кои не се политички активни или биле приврзаници на некоја партија пред 20 год. Ги следи нив, им ги следи блиските, им следи секаква активност, фб профили. И не, нашава влада не спие барем за тоа сум сигурна, секогаш е чекор пред опозицијата.
И јас се сложувам за тоа.Само си мислев следејќи ги сите да не ги пропушти најважните кои планираа револуција она со пучот. А дека ги следи нема што може капа да му се симне.За разлика од Георгиевски кој исјавуваше дека од медиумите слушнал дека почнало да се пука,овој Грујо уште пред да се пукне на неколку пати ги лови. Махер е за тоа.
Сеа гледате зашто толку ги таргетираат албанците и се обидуваат да не раздвојат. Кога ќе искочат се искочени, не седат на кафиња и викаат еј ме мрзи да протестирам.
Ги гледате ли албанците.Сега сфаќате дека територии не се добиваат со историја туку со множење.Баталете тоа македонизам и земете множете се.
Сограѓаните Албанци,кои со оружје се бореа во 2001ва за рамноправност и мултикултура,кои по ТВ емисиите зборот ,,соживот'' го употребуваат сто илјади пати,со закачен банер на улиците во Куманово.На сликата се убијците на 8-те загинати полицајци во Диво Насеље... Ангела Меркел убаво рече ,,Multikulturalismus ist tot(мртов)'' ама никој не ја сфаќа сериозно..
Јас и нашите Македонци не ги разбирам,нон -стоп тврдат дека имаат соживот А не им смета ова славење? Мене ми изгледа како ругање Што слават!? Не ми е јасно
Да, пошто не' има и мал процент нормален народ во државава. Не сме многу, ама и тие што сме останале, ќе си заминеме. Па ти и твоите истомисленици можете да извадите оружјето после и да се тепате до миље воље! Оваа земја библиска ќе ја добијат само најхрабрите.
Тоа систематско лижење газ на планинариве ви носи ужасно низок рејтинг кај Македонците. Пиарот ви е ужасен и не носи резултати. Дали Беса дојдоа со #ZemjoMakedonska пред влада и со македонски знамиња? Не, дојдоа со албански знамиња во кој строго го изразуваат својот албански идентитет. Тие само ја користат слабоста на македонската страна и гледаат да извлечат што повеќе. Патетиката наречена СДСМ, која е во очајна ситуација кај македонскиот блог, игра на мулти-национална реторика мислејќи дека со тоа ќе ги придобијат Албанците во вториот круг, но со тоа тие ги губат Македонците во првиот круг. Меч со две острици. Македонците и Албанците никогаш не биле заедно за да некој ги раздвојува. Не живеј во политичка илузија и алтруизам. Денес мислам дека е уште многу повеќе поделено отколку што беше пред 15 години, затоа што сите се гетоизираат во населби каде што живеат меѓу своите.
Остави го ти овој политички аутист и алтруист. Тој не разбира политика и неговото резонирање на политиката се сведува на Детско Село. Нормално дека секој просечен Албанец е УЧК и дека сите имаат големо почитување према таа организација која се бореше (и сеуште се бори) за обединување на сите Албанци под една територија. Албанците не страдаат од политички и национален аутизам.
@Artista Ако вмро не ги загуби Македонците откако влезе во коалиција со терористи и ги стави да бидат министри , сигурен сум дека и нема сдсм да ги загуби во првиот круг со "лижење на газови". Друго ја потценуваш омразата и незадоволството кон вмро, мислиш еве 60% од гласовите кој ќе бидат дадени на сдсм на следните избори се затоа што ги сакаат или ги подржуваат, не туку се поради тоа што никој веќе не ги толерира (освен нивните овци) вмро , и во овој случај како едиствено помало зло ќе гласаат за сдсм, не затоа што сакаат , туку затоа што е во овој случај е подобро од вмро. На тоа додај ги и албанците во вториот круг како подршка и ете ти победа на избори 70-30, само се разбира прво да се прочисти списокот , оти фантомите и починатите на вмро никој не ни може да ги тепа.
Јас не знам што толку сте запнале за Албанците , каде бевте за територијалната поделба за Струга а??? Ве прашувам и едните и другите ??? Не ви беше на никому галје за Струга и за Кичево , сите си седевте во вашите топли домови , кога ние Стружаните протестиравме , не не подржа никој друг град , не излезе никој експерт како сега Пандев , Михајловски и остали , на никој не му беше галје и Струга повеке не е истиот град!!! Сега кога заигра мечката во сите градови мн се уплашивте , мн револтирани гледам сте ! Не се ситам , но ако скокнавте уште тогаш до ова дереџе немаше да се дојде !!!
@Yipman2 Дека некој од вмро ќе се откаже од вмро сеуште не верувам. Мора да фо имаме во предвид перењето мозоци. Перење мозоци и тоа до точка на карамелизирање. Тоа се закоравило,зарем не гледаме? После толку факти и докази,гледаме дека уште ги управува една рака и тоа веќе без дугмиња. Тоа се вика страв. И од раката и од сопствените злодела и срам за се што како дозволиле некој толку да ги манипулира. Тоа ти се вика,бранење на сопственото его. Ако е гнило,дур може да се развлекува. Башка ова што го спомна на крајот. Тие што не дишат се уште посилни. Тие се секогаш сигурни и за нив не треба терапија. Нивниот лидер сам да излезе да признае за своите недела тие или ќе го сожалат,или ке речат сечено,лепено,или ќе речат дека е уценет и пак ке биде херој. Пак ке речам. Многу долго траеше терапијата. Не се најде јунак да ја прекине.
Вие играте на таа карта дека списокот не е прочистен, а тоа е само алиби дека сте слаби и дека ќе изгубите како магариња. Единствената опозиција во светот која моли да нема избори Мене многу ми е јасно дека функционери на ДПМНЕ се корумпирани, переле огромни пари, вршеле незаконски дела, но тебе очигледно не ти е јасно дека СДСМ е преслабо и дека барем уште 5 години ќе чекаш за работа пред штаб, затоа што и во октомври пак да има избори и тогаш пак ќе изгубите како магариња. Вашата инфраструктура е преслаба, затоа што и ваши членови највеќе емигрираат надвор. Немате инфраструктура да им овозможите работа, а тоа е нешто што највеќе го интересира просечниот Миле и Славка во Македонија. Вмро ја има таа инфраструктура и без разлика колку се корумпирани луѓето ќе мижат, затоа што земаат плата. Плус, секој просечно интелегентен човек во Македонија кој прати политика знае и му е преку глава да ги гледа истите ликови од СДСМ пресликани во дедо/татко/внук/правнук како со генерации работат по протекции. Сега дојде време други ликови малку да лапаат пари
Што се нема да прочитам на форумов ... нема врска ... За кој лидер зборуваш за кои злодела и факти и докази ? Образложи ме те молам да можам да дишам, а и да прогледам