Заев не крадеше ? Сдсм не крадеа ? Дај мислам, не смеј ме.. Јас можам да разберам некој кој е против крадење, и ако е против Вмро, истовремено да е против Сдсм, зошто поголеми лопови од Сдсм немало. Да не набројуваме кои штети и ги направија на Македонија, цели градови продадоа за албански градоначалници, а не за други кражби...
Сум приметил кога на група вмровци ќе им посочиш дека нивната влада/партија/луѓе крадат и ја уништуваат државата ќе ти вратат или реплицираат со една од двете реченици. 1. Крадат ама градат, знаеш ок е и така насекаде низ светот се краде.... 2.Ама Сдсм боЉе да не се, они нели крадеа. А?А?а?а? И тука веќе знаеш дека нема потреба што повеќе да дискутираш, бидејќи нема поента, губење време. Ако сами не виделе на толку бомби,докази,сведоци,случувања и неправди дека вмро ја утепа државата до крај, џабе е што и јас да кажам,ж или Петко, Станка или било кој , ќе си останат на тоа и трева да пасам за вмро ќе гласам. Едноставно ограничени мозоци кој незнаат подобро, дали се они криви, или нивните родители што не ги научиле на подобро незнам. Тоа е тоа, жалната страна на Македонија.
Мене бaш oгрaничени мoзoци ми се oние oд млaдинaтa нa сдс Ми се гaди кoa ги гледaм кaкo прoтестирaaт, a зaев се пaзaреше сo снимките oд смилкoвскo, пa еден ден викaше не се тие убијците, пa се премислувaше. Имaше еднa емисијa сo вaскo ефтoв aбе плaчaт рoдителиве скршени oд бoлкa, не знaaт кoј пaт дa гo фaтaт a мaгaретo лaжливo дa ги мaнипулирa. Ги предaл у СЈO мaтеријaлите и шo aкo? Пуштaше снимки oд типoт неaме леб a зa чoкoлaдo имaме, a зa oвa нaјбитнoтo се пaзaреше. Пa дa ти се плукнaм у мaжoт, и нa фoтељaтa иднa премиерскa и нa живoт и нa се, првo требa дa си чoвек. И дa глaсaм зa oвoј мaнипулaтoр? Пa ќе се oсеќaм кo јa дa сум ги лaжел, кo јa дa сум стoел пред нив дa ги гледaм у oчи, a у пoзaдинa дa се пaзaрaм. Фрoдем, левицa имa мнoгу други зa глaсaње И знaм декa џaбе гo пишувaм oвa и декa aкo пaдне едниoт ќе дoбие другиoт, пoшo беспaрицaтa прaи дa немaш дoстoинствo, oсет у oвaa скaпaнa држaвa и дa зaмижувaш зa ствaри зa кoи би требaлo дa бидеш бунтoвен. Али пoмирнo ќе се oсеќaм aкo јa не глaсaм зa негo Абoлицијaтa oд 2009 е мaчкинa кaшлицa зa oвa...прaктичнo изживувaње врз рoдителите, истo кaкo дa им се смее у фaцa е oвa. Сaмo никoј не смее дa спoмне кoј се имa зaмешaнo у тие убиствa, ниту пaк дa им вaди низ нoс зoштo зa oвa не oбјaвивте и зaтoa сме бaнaнa држaвa, пoшo aкo ги aпселе ќе билo свaштa
Тоа е таа мантра или хипнотичка способност да ги убедат лугето дека тоа што го слушаат всушност не е тоа-тоа туку дека сето тоа е монтирано. Реално 90% од нацијава поима немаат како се монтира, како со обично уво можеш да процениш дали е нешто сецкано или не, немаат поима дека има машини кои многу лесно може да утврдат дали се работи за целосна снимка од еден разговор или е таа кратена, лепена........ Него незнам дали приметивте дека после толку време баш во овој момент се поставуваат албанските спомениси? Незнам дали сфативте за што всушност се работи и дека ова има многу подруга димензија од она како на прв поглед изгледа. Се поставуваат баш во овој момент за да шарените ѓи испрскаат со боја и автоматски да предизвикаат револт кај албанското население, секако со помош на ДУИ. Е сега ако шарените ги поштедат тие споменици ќе оди приказната преку куририте, дека на шарените им смета се она што е македонско а албанските споменици не смеат ни да ги пипнат. Тоа се нарекува дефокусација на јавноста, наместо јавноста да се занимаа со нив, тие прават нов проблем и го пренасочуваат јавниот фокус на сосема друга страна. Како и да свртиш ќе биде интересно да се следи надмудрувањето на овие две политички опции. Дали ако краде пример @ninja35 тоа е оправдување да и јас крадам? Овој твој став е став на очајник кој наместо аргумент искажува контра теза во форма на контра прашање. Еве јас да ти поставам контра прашање на твоето прашање? Дали мислиш дека секој нареден што ќе дојде дека ќе има одврзани раце да си земе колку мисли дека треба затоа што и другите пред него така правеле? Дали мислиш дека е ок да лежи затвор некој што ловел риби на не дозволен начин а други кои се осомничени за тежок криминал вклучувајки го и Заев да бидат амнестирани уште пред да се покрене постапка. Како се чувствуваш ти кога ќе добиеш казна затоа што си се паркирала погрешно а некој не одговара за неспоредливо потешки работи? Друго тезата околу наводната продажба на македонските градови не ти држи, Ако е тоа продажба тогаш зошто ВМРО е 10 год со ДУИ во ввлада, што не ги избрка албанците и како патриоти да владеат сами? Прболемот не е во тоа која националност е градоначалникот туку дали се почитува законот. Ако овие се предавници, како тогаш дозволи ВМРО кое патем има апсолутна влас да им постават споменик на ОНА во Чаир? Не ли мислиш дека е тоа договр или и за тоа е Заев крив? Ете ви некои мои размислувања и тези за кои верројатно вреди да се размисли. За овој дел си потполно во право и мене ми се гадеше кога слушавв како ги злоупотребува децата без око да му трепне се со цел да ги придобие симпатиите на албанците. Во овие неколку години колку е Прецедател на СДСМ никако да сфати дека треба да се сконцентрира на македонскиот дел од избирачите и дека секое кокетирање со албанците не му носи поени кај нив а губи кај македонците. Ете на пример сета позитива која можеше да му ја донесе објавувањето на „криминалот“ ја неутрализира со манипулацијата околу Смилкоско Езеро, Марти, Никола Младенов, каде бомбастично и секојдневно ѓи користеше а на крајот испадна дека всушност тоа е тоа што го знаевме и пред тоа.
@Strumka22 ... Само на програмиран мозок не може да му стане јасно зошто спомениците на албанците.мораше да се стават баш денес. Криминалната багра смета дека ако пак ја имаат контролата врз полицијата дека ќе може да исценираат конфликт и пак вината да ја префрлат на друг, како што направија со Куманово... Се надевам дека народов се опамети ... па му станува јасно дека во моментов единствена цел на баграта е да се спаси од кривичната одговорност
Dokolku nasiot narod e svesen ke ispadne na protesti samiot za da kaze deka e dosta,a ne da ceka partija na vlast ili opozicija da go povikuva od doma za da protestira a ni toj samiot ne e svesen za sto. Site nie gi vregame grcite kako cigani,ped*ri no alal da im e.Cela Grcija protestira i ima strajkovi. Makedonecot izgleda nema uste dolgo da se svesti.
Јас не сум баш сигурна во оваа твоја констатација, мислам дека партиите на власт имаат сеуште преголема моќ на овој или оној начин да ја инструментализираат ситуацијата во насока како нив им одговара. Секако стапот на крајот го јаде сиротиот народ ама тоа е што е.
Не баш во таа смисла дека е овца и не знае што се случува, туку повеќе е во прашање страв. Страв од овие што се сега на власт, страв од неизвесност што ќе биде со нив кога некои други ќе дојдат на васт.... Едноставно во народот владее една изрека, ќути добро е вака може да биде и бетер. Нашиов народ не е научен да бара повеќе и подобро, туку задоволе е само да не биде бетер. Клиентелизмот бил и ќе биде огроман пробем за нашиов народ, тоа не е измислица на оваа власт туку тоа трае 25 години наназад. Проблемот е во кодот на македонскиот нрод, кој е склон да се претвори во нечии роб само да е на државни јасли, демек тоа било сигура работа, а се додека е така не можеш од него да очекуваш да си ги штити сопствените права туку само да биде послушник.
Епа ако му е страв нека седи дома и нека гледа вести... и нека чека навечер газдата да дојде со тенџерчето за да му го измолзи млекото а за возврат да му даде рака слама... Еве и јас дум на државни јасли...па во изминативе 16 години цело време сум опозиција... значи не е страшно.
Не е страшно. И треба веке сите да го стават личното достоинство и чист образ и душа пред одбраната и оправдувањето на криминал. И jaс работам државно. И тоа вработена дури се овие на власт. Ама без партиска книшка. Затоа што моите професионални квалификации се соодветни за моето работно место, а тоа го знаеме многу добро и jaс и моjoт работодавец, државата. Значи државата ме вработува, а не партиjaта вмро коja милува да се поистоветува со државата. Исто така како што знаеме дека во законот за работни односи убаво се дефинирани причините ради кои можам да добиjам отказ, а мегу нив многу нормално не е непоседување на партиска книшка и неодење на разноразни контрапротести.
Не можело да има фер и демократски избори зашто вмро краделе Епа како тогаш имаше "фер и демократски" избори кога сдсм крадеа, уништуваа животи, затвараа фабрики? И ова од Силвер беше спомнато баш во таа конотација, не морате да и ги испревртувате зборовите кои ги напишала, ве научивме. Заев сакаше избори, сите му рекоа дека има услови, и неговите од ДИК па и неговите американци, ама се исплаши сиротиот, па со шарената револуција во несоодветни услови, сакаше преку насилство да дојде на власт, народот не пие нафта па да мисли дека Заев сака регуларни избори. Да беше некој друг претседател на сдсм и со помалку американско влијание, наместо да се инатеше како лиглево две години, ќе си ја зацврстеше партијата, ќе подготвеше програма и достоинствено со крената глава ќе излезеше на избори, а не како овој глупердава Заев, сака да се ебе ама да не му влезе И смешно е уште да се држите за фантомски гласачи, тоа веќе е поминат циркус кој не и успеа на опозицијата. Туку, сега Заев сака брзи избори, изгледа дека и психички попушти. Веројатно повеќе се исплаши да се врати власта и регуларно да си го истера мандатот, отколку да проба со какви такви избори. Се гледа дека не му е ни за партијата туку за лични интереси, бидејќи со вакво прекинување на неговите психопатски игри, тој не само што може да го изгуби местото претседател во партијата, туку ќе ја изгуби и Струмица, зошто е свесен дека пржинскиот договор имаше услови-одржување на избори. Без тој услов цел договор паѓа во вода. А и се исплаши дека проливер и фросето им ги сменија, по нивно барање, е не, ќе се заебаваме, сакам оставка, неќам оставка. Сега уште да испоапсат хулиганите што дивеат и уништуваат јавен имот и мислат дека се недопирливи и дека можат се бидејќи сорос е зад нив и ги финансира. Заев неспремен почнал да ја чита Мустра за револуцију, па се изгубил во поимите.
Бетонирани избори биле на 5ти Јуни, славеа , пуштаа химни, со коли свиреа низ Скопје, контра протести ова она, па сами ќе иделе на избори ако треба , распуштање на собрание. и на крај остана
Само за едно услови има. СИТЕ услови се исполнети криминалната ГРУЈОВА БАНДА да оди во затвор. Другите услови не се исполнети.
Еве мене не си ме прашал. Јас се сложувам ЧЕСЕН човек да ја води државата, а одвај чекам Македонегот „ГОЛЕМ“ Грујо да лежи затвор. Или пошто нели Македонец, па патриот, па... А бе не треси...
Да му беше чист газот досега милион пати ќе одржеше избори и ќе ги затвореше сите што му се потсмеваат и го реметат... Ама... тоа АМА ги ебе работите...дечкото е толку заглавен во криминал што буквално никој веќе не го ебава освен неговото стадо кои сеуште ги држи во рака со 200 евра плата, и некоја ситна привилегија... Веќебпочнав и додека возам да си ја потпевнувам онаа химна на ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА : - Шутка не ти бега Николаааа...Николааа...Николаааа..
@Abeja Кој тоа рекол дека има услови за фер избори? Или не следиш што се случува или коментраш затоа што таа ти одговара. Счиѓна ли што рекоа од Брисел? Зошт ни една од помалите партии не се кандидираше, затоа што Заев има влијание на нив? Што ви рекол Кили Немој да ме је*еш молим те. @Priroden Гледам Ефтов ви е многу актуечен па се утепавте од цитирање како да е којзнае која личнст, па се прашувам тој ли е истиот Ефтов на кој му гасевте струја или е ова некој друг? Вие сакате фер избори како што ДУИ сака фер попис, ако имаме избори по ваш терк и попис по терк на ДУИ тешко нас. Да не заборавиме они сакаат пописот да биде на лето кога се вракаат гастербајтерите кои со децении живеат надвор и да се попишуваат сите, без оглед дали се тука или таму. Тогаш богами ние треба да си ги собереме парталите и правец аеродром, затоа што они ќе излезат повеќе од 50%. А ВМРО, под слободни избори подразбира секој да направи список по 15 сигурни гласа. да се вршат притисоци на социјалци и се она што е на буџет.... Зошто толку им е тешко да ги остават лугето на мира, ако се сигурни во својата победа? Кажи ми колку луге од тие таму контра протестанти мислиш дека се доброволно мрцварат по улиците? Мислиш дека нив не им е срам да протестираат пред СДСМ затоа што Ивано го помилувал Заев? Што мислиш они ретарди се и не ја знаат правата адреса каде треба да протестираат? Сакаш да кажеш дека оние јадни жени со крпа во рака што се бламираат на плоштад се случајно и по своја желба таму?
Barem malku nesto potsredija so ustavniot sto pak go svikaa sobranieto,za da neidat na izbori,nesto ok,Ali veke koa se vo sobranie neka pokazat nemora mnogu barem malce odgovornost i neka nepravat selekcija ni pod razno.Ako se mazi da ne idat kako so im odgovora, neka ja ukinat skroz abolicijata od toa da nema otstapkitaki,neka se spustat na zema, ,, ne da izigravaat majmuni.VkjeE VO RABOTENJETO NIVNO IMA MNOGU POVEKE KONTROLA I OD NADVOR I OD TUKA taka da OVOJ NAROD NEE MUTAV. I NIKAKAO DA NE SE PREKINUVA RABOTATA NA SJO ZA DOBROVO NA DRZAVATA inace ke bide mnogu loso, mora da se pocne da se odogovara za sekoj sto napravil kriminal nemozeme vecno vo kkrug da se vrtime.
@Strumka22 @artemis дали по ова видео Заев ти личи на чесен човек? Дaли гo прoчитaвте цел мoј пoст? Груевски е нaјгoлемиoт криминaлец и никoгaш немa дa глaсaм зa негo, aли пoчекaјте сaмo емисијaтa дa јa нaјдaм зa 5 минути Знaм декa и ефтoв смени стрaнa и е за никаде aмa фокусирајте се само на ова шо го пишувам не кој е почесен или покриминалец. Премотајте на 12:02 првото интервју и 20:47 второто колку треба да си нечовек да го гледаш у очи овој старец на кој детето му го масакрирале и да го лажеш....... Тоа ми е цела поента