@Priroden Колку што знам за ова со децата реков дека е апсолутен идиотизам и тотална злоупотреба. Без оглед на тоа што зборат родителите и без тоа знев дека се тоа само празни приказни. Секој што малку разбира од политика да немаше цврсти докази дека се тие извршителите зарем американците ќе дозволеа воопшто да дојде до судење? Нели мислиш дека и ова што го прави Ефтов, не е на некој начин злоупотреба на чувствата на родителите? Се гледа јасно која е неговата намера со ова интервју со нив. Исто така сакам да те прашам нели е исто така злоупотреба да ги плашиш лугето со тоа дека Албанец ќе биде председател, а всушност од друга страна замижуваш пред поставање на споменици со обележја на ОНА? Го обвинуваа Спасов за не поставувањето на крстот во Бутел, па еве им сега нивен министер па нека го постават кој им брани. Што мислиш ќе го постават?
Зaев ги имaше снимките oбјaвувaше речиси се штo имaше oсвен oвa, нели е идиoтски дa им oдиш у куќa и дa им кaжувaш прикaзни? Или дa им ветувaш декa ќе им кaжеш a не им кaжувaш Мислиш декa рoдителите измислувaaт нештo декa им ветувaл? Знaм Ефтoв зoштo гo прaи интервјутo, aмa немa рaзликa дaли Ефтoв дaли јa или ти сме гo прaеле интервјутo. Фaктите гoвoрaт т.е рoдителите кoи вaљдa не лaжaт декa им ветувaл. Знaм декa темaтa е oсетливa, aли aкo не мислеше дa oбјaвувa требaше oд пoчетoк дa кaже тoa не се oбјaвувa, a не дa се премислувa, a рoдителите скршени oд бoлкa дa чекaaт штo ствaрнo се случилo и кoј се не е зaмешaн. Збoрев стриктнo зa oвa, зa oстaнaтoтo ми е јaснo декa е кaкo штo викaш ти. Пa oд 2009 збoрувaaт нa прoвлaдиниве зa федерaлизaцијa билa oпoзицијaтa, a у пoзaдинa нештo другo се случувa. И не зaмижувaм јa, ми пречи, aли вaљдa мислеше нa пoддржувaчите нa влaстa a не нa мене личнo, тaкa дa јaснo е. Сo тaa рaзликa штo крстoт мoже и дa гo пoстaвaт, aмa зaтoa шo aли и гујo би се дoгoвoриле кaкo штo прaвaт гoдини нaнaзaд, a не зaрaди пaтриoтизaм
Туку заборавив да прашам... оние што го бранеа "до крв" крстот во Бутел, вечер кој споменик на албанците ќе го рушат во Центар? Има повторни посебна салама и растителен кашкавал во Тинекс, значи ќе има и сендвичи... може да се соберат...
За тебе е оправдано, гарант ти виси унапреџењето у ваздух, добиено нели за време на проливер. Јас навистина ве разбирам и сочувствувам , ова само за тебе исклучок, за другите сеуште не сум сигурна кој, што и како брани. @Strumka22 дали ова што сега Заев сака избори за тебе значи дека преку една ноќ сите услови "кои не биле исполнети" сега магично се исполнија и Заев е подготвен за избори? И вие не знаете што сакате и што пишувате, исто како него. Ајде бе нека идат на избори. За условите, што да ти зборам кога се е јасно и со потпис од сдс на избирачкиот список, само што целава галама не беше внатрепартиска туку меѓународна. Ама нема везе, држете се за сендвичите вие, со сокчињата гора добро ќе ви дојдат.
Никаде не реков дека е во ред и овие да крадат зошто и претходните краделе, ТУКУ како да подржуваме бивши крадци ??? Факт е кој лопови се Сдсм, и никогаш не би подржала такви луѓе. Треба да си на нивно ниво за да ги подржиш, секој разумен човек не би подржал толку искривена, насилна и лоповска партија, ама до в срж лоповска. За амнестијата - не коментирам зошто долга дебата е тоа, а овде на оваа тема и во овој форум ми нема квалитетна политичка дебата. За продажба на градовите - и зошто Вмро не ги вратиле назад, зошто откако е дадено не е лесно да се врати назад (која политка е вмешана тука), а ене на пример во Струга им дадоа можност за да изгласаат Македонец, ама од Сдсм ги зафркнаа дебело. Итн. не реплицирам веќе овде, како што кажав, и порано имам пишувано темава е предосадна и за читање само, а не пак за пишување, зошто нема дебата на квалитетно и солидно ниво. Поздрав
Мајкуму, колку соросманлииве не се нормални. Разликуваат ли дрес на Јувентус, Њукасл, Удинезе, Бешикташ... од затворенички костум. Ај батали тоа, друго нешто е уште поненормално. Прво дувањето во звиждаљки, па после дувањето куртони (во насока кон нивно проширавање и зголемување на куртоновиот капацитет за собирање фарба со што автоматски се зголемува убитачната моќ на таквите куртон-фарба бомби кон Самоил, Ченто, Киро, Александар, собрание, триумфална...) очигледно е дека соросманлиите напреднале неколку нивоа и еве ги, преминале на дување на секс долс. Зборете ми (соросманлии) како сте авангарда, далеку различни од грдите, штрби, грбави, немиени вмровци. Како сте посебна каста. Како сте Арбен Шаќири, а не Канго. Како сте Чао Бела, а не Земјо македонска. Зборете ми како не сте црвено-жолти, ами шарени. Како сте елита. Сина крв. Демократи. Посебни. Ама ниту сте демократи, ниту авангарда, ниту елита, ниту сина крв. Дување и проширавањето куртони ич не е авангардно. Поворка на чие чело се надувани ПВЦ тродупчести кукли со дрес на Партизан Драчево е далеку од нешто елитно. Упад во сред театарска претстава поради несогласување со мислењето на актерката ич не е демократско. Песната на Бени Нон Стоп на која дркавте два-три дена, а после нигде ја снема е шит. Катица и Фатиме на кои исто така дркате се страшно грди. Не ви ја бива ни шарената револуција. Не ве бидна у менување влада. Не ви ја бива агендата. Макнете се од улициве низ скопјево, има народ со живот, со потреби, за кои сте небитни. За ништо не ве бива. Освен во дување. п.с. Панама пејперс викаат Сорос & Бин Ладен то су срца два. Шу праиме сеа? п.п.с. Пандов максимално го дезинтегрира дечково од Левица на ТВ Нова. По малку ми е жал за момчево.
^ трескање глупости на кило, мислам дека веќе ни самиот незнаеш што пишуваш и веќе работата е да се напише нешто колку да те пофалат од штабот дека си пишал, подобар беше кога ни пишуваше сочуства за бетонираните избори на 21 Април и 5ти Јуни ... Али кога веќе си се решил да коментираш, можеш и ова да го искоментираш.
^ Беше наменето за соросманлиите. Не се однесуваше на тебе и тие како тебе ова. Заев, СДС, ти, сопартијците твои, веќе одамна сте небитни, политички мртви и неинтересни. Освен ако во меѓувреме не си преминал сериозно меѓу куртонопроширувачите и дувачите во ѕивани на кукли со намена за богдачува дупење. А ако мислиш дека минирањето на изборниот бетон ви е некаков успех, тогаш ви посакувам уште неколку пати вака да продрмате.
Абе вие на вулгарности се палите? Опаа, ама сте неизживеани. Ве жалам. Уствари не ве жалам. Мене лично криво ми е што нема избори. Ме интересираше директоркава моја колку сигурни гласачи по човек ќе побара овој пат. Дали пак ќе се заканува и уценува. Сакав да видам кои од колегиве се партиски полтрончиња, истите ли од порано или евентуално се сменило нешто. Ме интересираше кои од моите колеги ќе дежураат по штабови и евентуално ќе одат на некој митинг и слично. А и баш сакав да го проветрам малку кругот на познаници, роднини и пријатели, да видам кој се нема морални вредности. Да видам кој се ќе ме моли да ме пише на список или ќе дојде на врата да ме убеди пријателски, за мое добро, да одам да гласам. Ме интересираше кои глувчиња мислат дека 200 евра им е врвен дострел и максимум плата што ја заслужуваат. Оф бе.... сакав да има избори.
PRETSEDATELOT IVANOV, SEGA IMA ZAKONSKA MOZNOST KAKO STO TRVDESE DEKA JA NEMA, SEGA GO IMA PRAVOTO DA SE PONISTI ZA SITE ABOLICIJATA ALI DA NE BIDE SELEKTIVNA SE VODI OD PATRIOTSKI PRICINI TAKA?, AKO SE VODI OD TAA IZJAVA I OVA SE RABOTI ZA MNOGU BITNA RABOTA A I E POVEKE OD POLITICKA TUKU NEKA BIDE ZA DOBROTO NA DRZAVAVA DEKA NEKOJ TREBA DA BIDE KAZNET AKO E ODGOVOREN, AKO NEE NEKA SE DOKAZE. DOSTA E SO LAZEN PATRIOTIZAM.BIDETE MAZI DO KRAJ.
Замислете го Грујо да беше на местото на другиов Никола Ќе му кажеше мојот став е истиот шо беше пред една година Али фокусирајте се на интервјуто, пак истиот излитен муабет и овој го праи. Што ќе кажете за оваа снимката кога Горде вика сите ќе завршиме у затвор, овој вика не знаеме дали е она...со речник на сител....монтирани, сечени, лепени, прелепувани
Ne,ne voopsto ne e strasno ,naprotiv treba da ti se cestita !.Kako vo edna krajno diktatorska ,nedemokratska,sredina bez priznaeni institucii od opozocijata uspea da ja steknes i zadrzis drzavnata sluzba?Bravos!Jas pak mislev trebalo partiska tapija ama gresno sum mislela.!Cestito uste ednas!
@corto.maltese А гледам вие многу покреативни и инвентивни него дување куртони Сериозно на ова трошите боја за принтер? Гори изглеа ептен
Edinstven naslednik na UDBA e Saso Mijalkov,sin na udbasot Jordan Mijalkov,dolgogodisen agent vo Ceska. Get your facts right.