Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Девојчето заборави и доста други битни моменти, корумпираност, здравство, образование, (не)праведен систем/судство, незаштита на социјални/ранливи категории, затварање невини луѓе за исполнување нечии болни цели... Ништо не е функционално и требаат промени, од корен...

2. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Treba promeni vo se tochno, najprvo vlasta potoa i narodot. Se doagja od narodot
    Ochi si kopame edni so drugi pa sakame solidna drzhava ahh

На Kiki-Angel и LollySky им се допаѓа ова.
  3. Kiki-Angel

Kiki-Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    178
    ^
    Чудни сте незнам, демек СДС кога беа на Власт не крадеа - не бе таман работа :angel:
    (кој и да дојде на Власт ќе краде = факт!) и пак ќе има и мито и корупција и остало (сегде е така).
    Мед и млеко течење од чешми - НЕМА И НЕМА НИ ДА ИМА! :!:

На larrachi, Elissa и Marick14 им се допаѓа ова.
  4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Нема политичар во светот, а да не краде. НЕМА !!!
    Кај нас сите крадат. Ама разликата е во тоа што некој само краде, а некој краде и гради.

На larrachi и Kiki-Angel им се допаѓа ова.
  5. Kiki-Angel

Kiki-Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    178
    Точно такаа! Бравоо! (y)
    Има разлика, кончено некој да уочи и да напише нешто паметно! (highfive)
    Или шо би се рекло "Од двете зла, секогаш избери го помалото" :)

На larrachi и Marick14 им се допаѓа ова.
  6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Русија убаво му направи на Ротшилд. Нема влез во Русија.
    Треба истото и за Сорос.

Кај нас треба да се забрани влез за тие што работат против државава.
    На пример, оној германецот Хајндл, Ли, цела америчка амбасада да се избрка, а на нејзино место да дојде Руската или да направат таква огромна за Русите.

Јас мислам дека Русите не се присутни во Македонија. Но ако дојдат (а дај боже да дојдат) ќе ја исчистат државава од ѓубриња како што се шиптариве, шарената револуција, протестирам, канвас, сорос, зајко и компанија (на нивно место да дојдат асални луѓе, а не кодоши како нив што ни ја продаваат државата) и други предавници и штетници на државава.

7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Поарно да не градеа, поарно само да крадеа, бар немаше резилот од гипс картон пур пена, стиропор и ламарина да стои ко чир сред главен град.

На galapce, LollySky и Priroden им се допаѓа ова.
  8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    А вака на што личи:

Macedonia_square_Skopje_MK.jpg

9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    На galapce, Annath, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    2.949
    Кoи глупoсти чoвече, ќе бркaле гермaнски и aмерикaнски aмбaсaдoри хaхaхaхaхaхaх :rofl:

11. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Значи и ова на ништо не личи:

Old-Town-Square.jpg

На Kiki-Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Да, за да на нивно место викнеме Руски и Кинески инвестиции.
    Што фајде кога кај и да отидам со Мкд пасош, ме омаложуваат, не гледаат како трет народ, а кога ќе влеземе во Евроазиска Унија, кога ќе влезат поголеми инвестиции, многу подобро ќе биде.

13. Kiki-Angel

Kiki-Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    178
    :o :o :o :o :o
    ААајјааа.. чек чек :drunk:

Ајде бре на ништо не личи ова...бљак

Значи да, според тоа што го пишуваат другиве не треба да се инвестира, да се гради... него треба така да си седи све нечепнато!
    Епа супер, даа :headbang:

14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Па на ништо не личи. А да отидат во Белград на пример и го видат сличново што го има на нашиот плоштад ќе речат убаво е.

Но има некои што се платени да го срушат, како што се сега овие протестирам и шарена револуција.
    Тебе ако те видат политички неориентирана, абдал, без грам памет, не работиш, или не сакаш да работиш, плукаш по државава како за се да ти е крива, и ти дојде некој странец и ти вика, ти давам 2.000 евра, за 2 месеци да го снема ова направеното од ВМРО.
    И ти нормално е дека ќе прифатиш.
    Ете тоа го прават сега овие што протестирам.

15. Kiki-Angel

Kiki-Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    178
    Да!
    Многу добро сум запознаена како стојат работите и искрено им се чудам ете, незнам зашто би требало да се порекнам себе како Македонка за да идам и да пљукам по државата! Срамота!
    Мене ако ми згрешиле Груевски, ВМРО или незнам кој, што ми е крива државата?
    - Па, Груевски не е државата!
    Ако им смета он и ВМРО, тогаш што фарбаат споменици, тие споменици на крај краева се за нас и за сите идни генерации... фарбаат културно наследство!!!
    И тоа што е најлошо - нашето! А шиптарското е поштедно, се прашуваш зашто.... Веројатно зошто тоа е и една од поентата на таа глупост револуција шарена да помогнат да се избрише се македонско и да се направи Голема Албанија, така?!
    Сакале уште и шиптар премиер, бравооо бравооо !

Иначе ете тие идат на тие шарени револуции и протести што ми е мн добро познато, и плус идат и оние ЛГБТ коишто барале права - а нема никад да ги добијат пошто тоа не е нормално и здраво, крај приче...

16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас би прифатила оној очобол да го срушам без да ми дадат еден денар. Сега еве веднаш нека ми речат имаш одврзани раце сруши го, око нема да ми трепне.

На galapce, Annath и LollySky им се допаѓа ова.
  17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    И не е само во Македонија. Фондациите на Сорос и Ротшилд функционираат во повеќе земји низ Европа, како што се Франција, Шведска, Норвешка, Србија, Македонија, Украина, Црна Гора...

Ова ќе заврши кога ќе ги срушат нив двајца.
    На Америка не и одговара Европа да се сврти кон Русија и затоа и го прават ова на цело Европа. Светот ќе стане небезбеден за живеење. ;(

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Колку си ти за греота со мислењава, мене жал ме фаќа, по штабско мислење одамна не сум прочитала.
    Прво и основно, Русија нема апсолутно никакво влијание овде на Баланот. На Путин го заболе за Македонија, капираш. Русија нема влијание ни во Црна Гора повеќе каде се истури мноооогу руски капитал. Србија е проевропски ориентирана. Хрватска е во ЕУ, Словенија исто, Бугарија исто, Грција исто Романија исто, Албанија е во Нато и проевропски ориентирана. Каде го гледаш руското влијание, мајке ти? :D

На galapce и LollySky им се допаѓа ова.
  19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Планот е прво да се испотепаме меѓе себе, а тоа и ќе бидне. И после кога македонскиот народ ќе биде слаб, тие ќе си направат своја држава.
    Ете на 22 ноември имаат референдум дали треба да прогласат Република Илирида.

Мене ме чуди што плоштадот на ВМРО е мирен, нема ништо офарбано и срушено. Значи не се против ВМРО. Туку имаат цел да ја растурат државата и како што е ред, да им се даде дел од Македонија на шиптарите. Тоа Американците им го ветиле пред 100 години. Не е нешто ново.

Шиптарските споменици не смеат да ги чепнат зошто така им е наредено одозгоре.
    Ете кај Телеком Тренд градат еден шиптарски споменик, и уште два други се градат во центар. Едниот е мислам спроти Собрание, а третиот не знам.

Народот е најсилната алка. Сега не помага ни Грујо ни Свети Грујо.
    Треба да се собере во голем број и да се каже НЕ на ова лудило !!!

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    И те како ќе имаат корист од нас. Нато е распореден на цела линија долж Руската граница. Им требаат само цел Балкан, балтичките земји и Украина. Така да, има корист од нас.
    Еве ги сега градат база во Србија. Ќе градат и во Грција, нели отиде во Света Гора. Таму ќе има ракетен штит. А Грција е во ЕУ. И ај сеа... :rofl: