Инаку имаше и коментари по фб, од типот дека Шуклев не заслужувал такво нешто, одличен професор бил и слично, но и дека не бил ВМРО па затоа, не ги бранам да се разбереме, ама ако гледаме од таа точка Тевдовски е од СДСМ и често имаме прилика да го гледаме и на телевизија, на нивни седници и слично, требаше и него да го уапсат или ’наместат’ ( но за него имам само пофални зборови ), а и Ивановски колку што ми е напамет е исто од СДСМ.
Скoрo читaв, нa Тевдoвски му дaле нaгрaдa зa нaјдoбaр млaд нaучник пo екoнoмски нaуки a знaм декa е сдс Знaчи си рaбoти чoвекoт
Заслужено, прекрасен професор и како човек, умее да го презентира своето знаење и да го предаде на идните генерации. Камо сите како него..
Се е ОК, ама кај го најдоа баш денов за апсење. Баш ДЕНЕС им дојде ред на професориве од Економски. А не знам ни колку е апсење пошто не видовме слики од Шуклев со лисици.
Хахаха, абе да има катедра за Мито и Корупција, Шуклев ќе го стават доживотен почесен професор, другиве се гола вода за него.
а што се случи со докторот на уво нос и грло што го фатија со мито од 400 е ??? Јас ке ви кажам дека после два-три дена го видов во болницата на неговото работно место ова е само мачкање очи! Утре сите ке бидат пуштени на слобода!
Јас се чудам како не им чинат спомениците и плоштадите кога сите во средно на екскурзија не` носеле низ Европа и што правевме? Се сликавме пред зад над спомениците. Цела Европа сите европски градови се фул со споменици вакви такви, кај нас ги направија и не чинат. Јес да претераа, не им требаа толку многу, ама некои заслужуваат да стојат, исто и фонтаната е прекрасна ама за кого прават бе за кого? За дебили што уништија се` со боја и сега кој да плати? НАРОДОТ. Значи има милион начини да се спушти власта која нормално не чини во државава исто како во и сите држави, крадат, лопови, милион работи направија, ама да го тераат народот со таа шарена револуција и со уличарски работи? Како? Мене не можат да ме натерат на протест да излезам ни едните ни другите. Наскоро ете избори, ќе си кажам што мислам како секој нормален човек на планетава што прави.
Ако удрат по сите факултети да аспат за мито ќе треба да изградат нови затвори .. Пошо ќе нема место за сите
Луѓе дај бе размислете, сериозно ли правите споредби за спомениците низ светот и ова кај нас? Побогу муабетот е рамен на бисерот од Ава Карабатич -Да се сруши црквата па да изградат уште постара. Овие планират 10 животи да живеат, друго објаснување нема.
Без навреда ама спомениците и тој цел циркус може да му се допаѓа само на некој што не мрднал подалеку од Скопје.. Немаат никаква душа, ќе земам за пример Париз - Шанзелизе најпознатата авенија има само еден споменик
Тие се викаат кодоши, лажни патриоти, луѓе што ни ја рушат државава и се што е убаво во неа. Имам пријатели и другари во странство (Холандија, Исланд, Америка) кој што дошле тука и биле воодушевени од тоа што го видоа. Значи од поразвиените земји доаѓаат и им е супер. А овие тука соросоидите, ботовите, и како ли уште да не ги наречам, плукаат по се што е Македонско. Срамота.
Хм, па еве јас кај и да идам од чиста култура ќе речам дека многу е убаво, без разлика дали стварно ми се допаѓа или не. Сигурно не би рекла леле ама ви е грдо
Lugje be kako mozete da pravite sporedba na spoenicite niz evropskite metropoli so onie vo Skopje? Non sense mi e. Plus sto se potroseni/ispereni milioni preku tie spomenici, namesto eve da gi stavile tie pari vo budzetot za pokacuvanje plati na sudskata administracija sto strajkuvaat.Ama taka nemozat da perat pari. Pa pravosudniot sistem e osnova na edna drzava uste od rimsko vreme.Svesni li ste sto znaci da strajkuva sudska administracija? Nezamislivo e sto voopsto dozvolija da dojde do toa, ama ete se slucuva kaj nas so ovaa vlada. Pa uste nikoj ne se odaziva na nivnite branja uzas. Plus sto se dadenI pari od Evropskata unija za pokacuvanje na platite na celiot pravosuden sistem uste mnogu odamna, za da ima nezavisno sudstvo, ama ete nekomu ne odgovara toa.
за шкртањето и истуривањето боја врз спомениците сум МНОГУ ПРОТИВ , и се согласувам дека Скопје заличи со спомениците ,инаку беше пустина ,само плоштад и толку ! Да истураат боја на политичарите и јајца да фрлаат за тоа сум ЗА
Ајде да искоментирам малку за оваа шаренава револуција. На почетокот кога фрлаа само кон одредени институции или симболи со цел да изразат некаков став или не согласување со власта, на некој начин ми беше симпатично, бидејки сметав дека тоа е многу подобро од она пример фрлање тврди предмети. Но како велат, се што е многу не е добро. Гледам сега земале кофи истураат и со метла го разнесуваат по плочките на плоштадот чинам беше. Знаете дека почна малку дегутантно да ми станува? Уништување без цел е контра продуктивно и не е ова народ кој ќе подржи уништување по секоја цена, плус ако за да се исчисти се трошат нивни пари. Не сфатив што е финтата со собирање на помош за плаќање казни на шарените? Чекај, се борат они против оваа власт или ја финансираат? Исто така со ова бесцелно фарбање, свесни се дека на тој начин им ги полнат џебовите на фирмите блиски до власта кои ги чистат боите? Исто така и она нивно лигавење, мислам на СДСМ, чија експозитура се шарените неќеме на избори сакаме на влат. Искрено знам дека многу работи не чинат, знам дека има криминал, сето тоа стои, ама бе луге или се бориш да ги симнеш од власт и покажеш како треба или остануваш достоинствено надвор. Не разбирам како сега не чинат а истите тие луге се ок кога сте и вие внатре. Друго, нели се свесни дека кога се они во власта овие со пропагандната машинерија ги сатанизираат толку многу што и најтврдокорниот СДСМовец ќе го убедат дека овие не се во ред, а камо ли просечен пензионер. Трето свесни ли се дека кадровските решенија им се катастрофа а со тоа уште толку им паѓа рејтингот. Мислам дека власта може само да посака ваква глупава опозиција. Дали вреди сиов овој труд да се погази за да 2-3 си го наместат газот? Искрено почнав веќе да не сфаќам што они всушност бараат. Да не ме сфатите погрешно дека ми се симпатични овие од власта, за нив кажав доволно до сега, само ете сега сакав да ги искоментирам и шарениве кои веќе ја преминуваат таа линија од симпатични во антипатични, не само со бојата туку и со блогирањето на улици.... Што ќе добијат ако блокираат улици, посебно ако се двајца без троица а од друга страна им го попречуваат движењето на недолжните грагани