Мн ме нервира/разочарува тоа што познати спортисти,пејачи ,актерии итн. се вмешуваат во политика , одат на нивни свечености и прослави , а не знаат дека со тоа им пага авторитетот кај народот ... бидејки народот не ја сака политиката! Жалосно!
Ги натоварија овците и со автобуси и ги донесоа пред судот да се печат на жешкото и да бранат криминалци.
Ццц, овци! А поjма немаат за што се таму, отидени се затоа што синока од штаб така им наредиле. И од каj мене на работа отидоа околу 10 саат неколку наставнички :/
Немој да речеш дека сендвичиве до 7 саат ќе стојат? Воопшто не ме чуди пошто немаат мозок, нема со што да размислат дека буквално цел ден би поминале на улица. Толку е. Ви дојде крајот, собирјте парталите... секако ако веќе не е Грујо на другата стр на светот...
Овци и невидени идиоти, глупави глупаци! Значи што бранат? Кого бранат? За да не седи дома двојче, пази во домашен притвор, а камоли да дојде ред некој да оди во вистински притвор, или затвор...? А го нема големиот маж веќе 2-3 дена, се крие, чека овциве да го спасат. Фирерот вчера убаво си кажа дека ако треба ќе гори цела држава во граѓанска војна ама тој и другиве лопови ќе си го спасат газето по секоја цена. Фрчат цело време мобилни, се прибираат овците. И баш ги прашав, велат, ќе одиме затоа што од општина така јавија. Порано си велев ај греота, страв им е за работата, за лебот, ама сега веќе не ги жалам. Оправдувањето и штитењето на криминал и криминалци е полошо и од самото правење криминал. Покажува дека како човек си нула, без морални вредности и способност за расудување на добро и лошо. Криминалциве ќе паднеа досега ако не им беа тука овците. Е па нека ги стрижат, што да кажам.
Не ги жали, нив нема да им биде жал кога државата ќе те уништи , ниту пак им е жал за илјадниците уништени животи поради нивниот криминал.... А има и полошо, како на пример.
Ma не ми е жал и кога ми текнува што прават по месни комитети, постилаат цели списоци со наши, ваши и неопределени, па шпионираат комшии и роднини, коj за кого е, коj што рекол, па евиденциja koj каде работи, преку кого да се врши притисок итн. Барем се исфилтрираа, такви aмеби не ми требаат за приjaтели.
Овие од шарена револуција се изглупираа или да? Тотална глупост човече. Броеа денови, се глупираа и што? Обичен протест. Наместо да превземат нешто појако, да станат агресивни, да им ебат мајка и на влада и на никола тие НИШТО НИШТО.... ме изнервираа веќе безпамет сите. Еден нормален д имаше
Неможе такво нешто, бар не сеуште , единствено агресивно денеска беше споменикот што сакаа да го срушат. И тоа кога дојдоа 20 полицајци да го штитат и им се собраа шарениве од сите страни , како ги опколија мислев ќе се затепаат ама ништо посебно. Ама разбери го ова, ако први нападнат шарените , а тоа Чавков и неговите кучиња го чекаат затоа и цело време гледаат да провоцираат, ќе нападне и полицијата. Во толпата денеска имаше многу и постари жени, деца, незнам што, верувај и јас мислам дека треба со багери и топови да се влезе и да се запали владата, ама ќе има многу жртви, на двете страни, а тоа никој не го сака, мора да се најде начин на мирољубиво да се избаци владата, до кога ќе биде мирољубиво незнам, ама ако падне крв, нема враќање после. Јас мислам дека треба уште малце масовно но мирно да се протестира, да се извршува притисок и да се види како ќе помине, а потоа ќе се влезе на друг начин. Инаку драго ми е што излегоа на протест волку многу луѓе, во секој случај подобро него сендвичине што ги влечеа на пеколот. И што не решија да отидат на Енрике, државата пропаѓа они на концерти идат како ништо да не било, а утре ќе ми се жали Грујо ме изгори , ме тера ова она....
И мене ми е многу драго што се појавија толку многу луѓе, за имање народ си имаше, ама што дека? Што се промени состојбата да речеме од сабајле до сега? Има некоја промена? Никаква, а толку најавуваа, толку се спремаа, јас мислев вечерва ќе биде што ќе биде. Мислев жив ќе го фатат грујо и ќе го фарбаат. Со мирен, фин и културен начин не може ништо да се постигне. Ете не мора да се тепаат ама нека почнат се со ред и министерства, и влада и судови нека испокршат...нема луѓе жртви, само голема штета ќе им направат. Сабајлето овие местат нови прозори, вечерта шарените ги кршат. Нешто во тој стил да не можат да пркнат. За полицијата не знам дали да ми е жал, или да им се изнасмеам во фаца. Ко роботи ми личат. А за тие што биле кај Енрике, немам коментар. Ајде убаво е концерти и се, ама во ваква состојба . Наместо да се реши кризата, наместо и така дошле скопје да излезат на протест, тие на концерт заминале човече. И после намло вработувања, или секој ден им се закануваат дека ќе летнат од работа..не, не...многу убаво им прави. Малку ни е на вакви идиоти. Убаво си не е*ат секој ден во здрав мозок. Одете на Енрике Да имаа малку памет, вечерва ќе ставевме крај на цела диктатура ама мора на концерт извини. ПА и тој нели гледа што се случува во државава, сега му текнало на курот концерт ќе прај во македонја. Абе сите безпамет, џабе си правам муабет.
Немам ништо против шарените, барем малку од страна да погледневте. Земете тепајте се ако не меѓу себе, немораа денес да го прават протестот можеа утре, да гледа Енрике што гниди од држава сме. Срамота е таков пејач да гледа во што ни е претворен градот.
тој не ни знае кај се наоѓа, ќе си одржи концерт, ќе си лапне пари и правец назад Му било гајле на Ентике за протестите ајде ве молам
Заради Енрике да се одложи протсетот? ГЛупост на векот е ова. Што збориш бе човече? ПА што ако види каков народ сме, тој Господ да не е. Многу му е гајле некому Енрике што мисли. ТОј што кур барал сега концерт да прави кога гледа дека од лани сме во криза. Тој требало да го одложи концертот, а не да се одложи протестот. За државата се работи, а Енрике ќе си замине сабајле и многу му е гајле ние што правиме овие. Ќе рече ако сакате очи извадете си.
Мое мислење е дека тие најави се само за да се привлече повеќе народ , во секој случај не сме таков народ да ја земе правдата во свои раце. Еве гледаш и протестот требало да се одложи за концертот на Енрике..... со такви луѓе неможеш да рушиш диктатура .... Со луѓе кој побитно им е концерт или кафе да пијат или фудбал да гледаат неможеш ра рушиш диктатура, тие луѓе незнаат како изгледа да те изгори диктатурата на Грујо, незнаат и затоа им е гајле, ама еден ден ќе дознаат , само тогаш нема да има кој да застане покрај нив и да изрази незадоволство, тогаш сите ќе си избегааат од државата. А тие што неможат да избегаат , господ нека им е на помош. Него мала споредба на сендвичите и слободниот народ што се собраа денеска.