Не сум те прочитала до сега за Смилковци, Гостивар и Куманово да пишеш збор два а сега ептен повредена си некако. Не видов за ниеден терорист да пишеш дека е копиле клето. А кој тоа ке му пресуди? Добро познатата “беса“ кај вас? Жени мили јас пак ке речам, имаме преблаги закони и за тоа ова ни се случува. И со соросоидиве и со терористиве и со вакви забегани возачи и со починати бебиња и со родилки, ама со се. Ние ништо не преземаме само кукаме по форуми
Јас на колку што протести сум била за смртта на Нешкоски (имам пишувано) ти толку постови немаш за истото тука. И да повредена сум, а ти место осуда, ако се фаќаш за националноста на убиецот, онда пет пари не вредиш, па ни постови тука да ти куцам. Ајт
Немој те молам, сега сум повреЏена и увреЏена. И не се факам јас за националноста на убиецот, туку си коментирам колку ни се благи законите за сите, а посебно за оние што ги фатила АМНЕЗИЈА и што ми седат во фотељи, ама не е битно тоа нели.
Имаш СДК, и да си ги исплукаш сите 400 000 твои сограѓани што ти ги гласаа ВМРО, за другите да седат на фотелја. Ја за ДУИ и компанија имам на велико разглабано, така да не ми се празни мене. Имам и за Куманово пишувано, и за Смилковско. Ама мора да пишеш и ти нешто, да се испразниш. Криминалец не одлежал ни ден затвор, утре-задутре таков може твое дете од чиста мира да убие. А ти ми збориш беси, соросоиди. Боже ме сачувај од вакви п.с Ни беса, ни дуи, ни бутур. Народот ќе му пресуди!
Нека почива во мир детенцето, навистина жално, секоја чест на тие што изкажавте сочувство.... Нас 5 души ни одземаа кај Смилковско езеро, еден албанец не слушнав или прочитав сочувство да изрази, ни гледаа сеир сите... продадени души сме.. не викам националисти да бидете, но треба да си го сакате своето ама да го почитувате и туѓото но со мера.... Женски форум е ова, извинете што се мешам, ама би ви препорачал да оладите малце глави со политика, во ова стресно време уште со политика да се замарате и после зошто живееме по 50 години, епа ете за тоа....
@Иван404 да си го прател форумов од поодамна, ќе си прочитал. Не туку лупај глупости и не шири тензии, се сителе Албанците за невини убиени деца, абе со што ве хранат дома, со омраза ли?! И никој не спомна националност, психопат си е психопат, чие дете и да било таму ќе завршело кобно. Не ми се верува од каков случај за што се коментира
ДР-ДПА: Смртта на Алмир е уште еден јасен показател за присуството на болниот национализам и вулгарност Дижењето за реформи при ДПА изразува длабока огорченост како и сочувство до семејството, пријателите и пошироко за трагичната загуба на 4-годишното дете Алмир Алиу. Нападот врз семејство Алиу од Куманово и смртта на Алмир, е уште еден јасен показател за присуството на болниот национализам и вулгарност, спонзорирани од страна на Владата и како што велат, секогаш на сметка на Албанците во Македонија, велат од ДР-ДПА. ДР-ДПА реагира остро против овој нечовечки и вандалски чин a воедно ги повикува државните органи сторителите да се изведат пред суд и да се соочат со правдата, но без да бидат амнистирани останатиот дел од групата, кои биле соучесници во оваа громозорно злосторство. – Тешкиот настан на убиството на ова дете не потсетува на многу други злосторства од оваа природа, кои остануваат се уште случаи без правен епилог. Нападите врз семејството Зеќири во Радишани, нападите врз албанските имоти во Ѓорче Петров, Прилеп, Битола, Охрид, двократното убиство во Гостивар, а и во други случаи каде инволвирани се вандалисти кои влегоа во албанските имоти имаат само едно објаснување: На Албанците не им е загарантирана институционална безбедност во оваа држава и нивните животи се изложени на постојан ризик, изјави денеска портпаролот на движењето, Елмир Сејфулаи. ДР-ДПА смета дека Албанците кои страдаат од државниот систем, треба здружено да го кренат својот глас против овој зулум и свирепо убиство за да никогаш повеќе не се повторат. http://www.libertas.mk/dr-dpa-smrtt...stvoto-na-bolniot-natsionalizam-i-vulgarnost/ http://tv21.tv/mk/?p=92624 Осомничениот во притвор, Албанците ќе протестираат за правда за Алмир http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=56B0E0293719A04DAD39EC0008F35945 И што ке се каже на ова? Ајде сега и тие што се во Швицар, Итали, Ѓермани ке се собираат пред амбасади да мајмунисуваат.
Прочитај убаво првин што пишав, не ширам ни тензии ни омраза, само размисли и подсетисе како беше кога ни ги убија нашите кај Смилковско езеро ?? ни се ситеа сите... Нека почива во мир Алмир уште еднаш ке кажам, невина душе е... Несакам да коментирам низ какви случки сум поминал со албанци, затоа што не е место тука... Иначе не ме хранеа со омраза дома, ме учеа да си ја сакам бранам и почитувам државата од која јадам леб иако сум русин... За човек сум човек без разлика на вера или нација...
Не се бира како да се разнебити државата. Грозно е, без осет ни за родители ни за тоа дете, за никого не се мисли освен за интереси и како да се дојде до тоа што се наумило. Ми се гади од ова кај нас.
На што личеше она пред некој месец на бит пазар ??? се собрале 200 души со амерички и албански знамиња и се дерат како ретардирани учк учк..... Со тие ли барате ли соживот бе другари ???
Си ја продаваме државата бе срамота е ова срамота..... иако немам македонско државјанство, и животот би го дал за оваа држава како и многу други, бидејќи леб јадам од неа... Како да соживувам со некој кој ми вика дека ова утре ќе биде голема албанија ??? Едно да ви кажам, кога ке загусти, не се познава ни човек ни нечовек, секој со своите.... Сакајте и бранете го своето, но почитувајте го и туѓото секако ако и туѓото го почитува нашето... (Надвор од темата за Алмир е ова, некој да не разбере погрешно)....
Значи се мора да се претопи во политика, национализам, реваншизам. СТРАШНО Да беше детето македонче, таткото на копилето бедно, како што беше наречен дотичниот, ќе го извлечеше како Х пати до сега (според порталите и приложените докази). Овој пат тешко ќе куртули. За едно татино синче нема да се растури бракот на владеачките партии. Не боли Мартин. Не болат децата кои беа крвнички погубени кај Смилковско езеро, Филип, Александар, Цветанчо, Кире. Оној со Л-то треба да си ги крене пантолончињата, да биде маж и да каже - кој и зошто. Доста беа калкулации. Еве заради нивните бедни политички поени, народот се закрвува. Ефтини сте политичарчиња. Дно-дна сте политичарчиња. Да имам моќ, ќе ги качам во еден боинг и вмро, и сдсм, и дпа, и дуи и правец - Недојдија.
[/QUOTE] Шо си кажала ма, Села кажал, голем фактор е Села, и може да збори у име на сите Албанци? Тоа е исто ко да кажам дека сите Македонци се гниди, а да го заосновам мислењето ради тебе. Нема да е фер...ради другите. Форумски револуционери ко тебе, да ги ринеш со лопата има. Отвори ја темата за бугарски пасоши и види ја реалната слика. Па уште му одзеле деца, мислиш неговите ги утепаа, проруско националистче. Него тешко на фамилиите, а богами и на државава со вакви ко вас.
Што рече? http://www.time.mk/c/7ea6346601/i-pokraj-apelite-na-semejstvata-sepak-ke-ima-protest-za-almir.html
Тој си имал проблеми со таткото па зар не можел да излезе да го истепа таткото. Нека се истепаа, нека се претепаа, па ќе им поминеше бесот ама овој што направи? Доживотно го зави цело семејство во црно. Мало детенце излегло од дома со неговите и живо не се вратило заради некој болен во паметот. Затоа треба да се воведе смрта казна. И нормално пак националност ќе мешаме сега. А не ми е јасно што ќе протестираат сега? Ете убиецот е осуден, што бараат повеќе? 1000 други случки од пред 100 години се чекаат да се решат во земјава.
Извини дечко не сум проруско националистче, чист русин сум, руско државјанство имам, руски пасош, тука живеам... Во 2001 ја бранев Македонија. протуркав некако, ако те интересира моментално и во Украина се борам... така да немој те молам да ми кажуваш за патриотизам и политика.. Незнам дали си албанец или македонец што пишуваш вака... па уште му одзеле деца.... ајдее за Алмир те боли, а за 5те момчиња не те боли а ??? Ајде биди маж кажи место и време да се видиме па кажи ми го ова во лице... ама немаш муда.... од таквите како тебе ни пропаѓа државата...
Незнам ни како да ти се обратам.. женско си машко си што си ??? Ако си го криеш името барем пиши да знам како да се обратам, женско или машко.... Немам жена никогаш не сум имал, но имам почит кон женскиот пол и несакам да се изразувам грубо...
Целиот проблем е што претходно имало пријави за болноумниов, ама татичко средувал да не заврши позади решетки. Е тоа е муабетот кога збориме дека не чини државава у ниеден сегмент. Ни правен систем, ни здравство. Не дај боже да стигнете до ургентен да видите што е чекање со саати со невидени болки, никој не те рецка. @Иван404 еј дај бе не влагај многу во филм?
Албанци секојдневно се тепаат и убиваат меѓусебе, но не излегуваат 5.000 Албанци да бараат правда кога се убиваат меѓусебе. Овој случај максимално ќе го користат Албанците за да собираат симпатии кај меѓународната заедница и невладини организации за да се претстават како жртви. Типична симулација и успешна стратегија. Да, психопат е психопат, но во конкретниот случај детето е колатерална штета на непромисленоста на неговиот татко. Настанала кавга во болница, а осомничениот за убиство после излегувањето од болницата бил пресретнат од уште три други лица од албанска националност коишто почнале да го удираат и кршат неговиот автомобил. Се понатака е непромисленост и афектна ситуација. Со други зборови Албанецов мислел дека ќе налета на некое пиче Македонче, ама згазнал на погрешна чизма и на погрешен табиет. Не верувам дека цел било детето и воопшто некој да се убие, но тоа е само последица.