Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Пробуваш да оправдаш убиство на дете во "афект", ради конфликт заради тоа што некој некому решил да помогне и да го пушти преку ред. Што понатака сакаш да дискутираме?

На eloves, theowndemon, Waka-waka и 3 други им се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Да е само овој лудак арно ќе беше. Има многу лудаци за кои не се реагира ама ете уште слободно се шетаат по земајва. Ќе го осудат доживотно и тоа е тоа, беспотребно ќе биде цел тој протест или што и да е. Џабе се прават тензии, и семејството на детево е против тоа.
    Тешко им е на родителите и се соочуваат со огромна болка, каква што ни најголемиот непријател не заслужува...
    Треба да се почитува тоа. Нека го остават и детото да почива во мир, и роднините да го исплачат.
    Овој ненормалниов секако ќе гние во затвор, а и самата помисла дека убил дете не знам како ќе ја поднесе. Ќе го стигне правда и во затвор и на другиот свет. Може и сам да си пресуди под толкав притисок.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    6.073
    @blueberry93 Не верувам дека тој со неговиот пост сакаше да оправда убиство на дете, никој со здрав памет тоа не би го направил.
    Мислам дека сакаше да укаже на тоа дека кога има конфликтни ситуации помеѓу лица од иста националност не се крева толкава фама. Е сега кога веќе имаме ситуација како оваа, кога имаме од едната страна Македонец од друга Албанец тоа максимално ќе биде искористено од медиуми, од НВО...
    Жално е што дете настрада поради две вжештени глави (велам две затоа што човек не може да се расправа сам со себе unless he is :drunk:), а некој ќе си го искористи тоа за своја цел :(
    И да сторителот треба да одговара :!:

4. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    http://radiobum.com.mk/miren-protest-pred-ou-toli-zordumis/

Каде беа борците за правда кога во истиот град пред само неколку недели беше претепано Македонче од хорда планинари? Не видов тогаш масовни протести и потреба за делење правда.

Не оправдувам убиство јас, но секој треба да одговара за своите постапки. Таткото на убиеното дете нека подразмисли уште пет пати на кого ќе се курчи другпат, па уште да бара засилување од неколку лица и да го понижуваат пред девојката.

На oblace1, MilaP, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    И што треба да ти пишам на ова? Фамилијата на дотичниов нека му ја мисли сега за крвна одмазда ли? Као размишљаш, свака част.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Тоа е целиот проблем. Мислите дека сите Македонци ќе ги заплашувате со крвна одмазда? Па, мислиш дека Македонците немаат оружје и не знаат да се одмаздат? Што ако во семејството на убиецот има уште неколку како него со погрешен табиет? Милион пати сум бил сведок на Албанци коишто се курчат и мислат дека целиот свет е нивен само затоа што може да го мобилизира цело село со палици и ножеви да го бранат кога се курчи на Македонци. Затоа ти реков следен пат таткото нека размисли на кого се курчи.

На oblace1, Tanjamm и Abeja им се допаѓа ова.
  7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Незнам кој е полош за читање , оној од Русија дојден што се борел наводно и тука и во Украина , можеби и во Витнам на времето... или овој другиот што ги мрази албанците оти го тепале во школо па дошол на форум муда да продава некои....

Како и да е, во кавга со психопат го загуби животот невино дете .. толку , ѓубрињата почнаа како по обичај од све да прават политика и да шират омраза и да зимаат лајкови на фацебук. Па уште и видеото го постирале да се гледа....
    Браво за семејството што не реши да собира политички или било какви поени и реши да се огради од било какви срања....

На MilaP, galapce, eloves и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Немој да паѓате на евтини пропаганди. Дечкото (наводно убиецот), претходно бил нападнат од банда шиптари и биле удирани по возилото, со боксирачи, палки. Настанала тепачка, заглавиле во ќор сокак и најверојатно во брзање да избега изгубил контрола и удриле во ѕидот. Видеото е кратко и пред него има 5 минути тепачка.

Еве сега почнаа да се откриваат детали за убиството. Не било намерно, туку загубена контрола на возило. Живеам секојдневно помеѓу нив и знам какви гниди косоварски и планинарски се. Веднаш скокаме да го обвиниме дечкото пред да знаеме што било и како било. Тие за инцидент во коишто се иницијатори се собираат 5.000 народ, а ние за недолжни масакрирани деца кај Смилковско едвај 50 луѓе излегоа во Радишани. Другите гледаа сеир и пазареа во Сити Мол. Тоа е разликата помеѓу нас и нив.

На oblace1, Abeja, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Еве цитат од братот на осомничениот кој бил во колата. Цитатот е од youtube:

“Ja sum bratot na vozacot onoj sto go vadat od kola na snimkava, Ne napadnaa za gluposti koga vlegovme vo kola ni dotrcaa 3-4 albanci ni ja skrsija sofersajmnata so boksaci nie pobegnavme no zavrsivme vo kjor sokak... prodolzija da ne brkaat okolu 20 albanci so nozevi boksaci bratmi za da gi izbegne udri vo zid za zal tuka bilo dete nie nemozevme da vidime nisto zosto ni e skrsena sofersajmnata, jas neznam kakov covek napagja lugje so cel da gi ubie pred sopstvenoto dete i go izlozuva na opasnost. I dali tie navistina se zrtvi? Jas imam 5 posekotini od noz, Nekolkupati sum udren so tvrd predmet vo glava... Protiv nikoj od napagjacite ne e podnesena krivicna prijava uste i se organiziraat protesti i go narekuvaat brat mi terrorist? navistina e greota za deteto i nie zalime ama kako bi vie reagirale da se najdete vo vakva situacija?“

Затоа што ги знам како живеат и дишат со сигурност можам да кажам дека ова е 200% реалната приказна. Момчињата Македонци се нападнати од хорда шиптари. Се друго е ирелевантно.

На oblace1, MilaP, anakonda88 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    6.073
    Не сум толку запознаена со случајот, само еднаш прочитав пред неколку дена.
    Не знам како било, битното е дека 4 годишно дете починало, а одговорниот (кој и да е) треба да одговара. Е сега тоа што ќе се "исполитизира" случајов и ќе се искористи за некои туѓи интереси е страшно иритантно.
    И се согласувам дека Албанците се многу по обединети од нас, кај нив не прави разлика дали некој од нивните е виновен или не (бар таков впечаток сум добила)одма стануваат. Е за разлика од нив јас не сакам да гледам многу низ призмата на национализмот, верувам дека кој е виновен треба да одговара (без разлика на националност).
    Не зборам конкретно за случајов, ама ако некој Македонец убил некој нема да го бранам само затоа што е Македонец, треба да одговара за тоа што ги сторил.
    Друг фактор што игра улога кај нас Македонците (барем според мене) е стравот :?:

11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    14.155
    Јас сум братот на возачот, оној што го вадат од возилото на снимкава. Не нападнаа за глупости... Влеговме во кола ни дотрчаа 3-4 албанци ни ја скршија шофершајбната со боксачи ( веднаш повикавме полиција) ние побегнавме но завршивме во слепа улица. Продолжија да не бркаат околу 20 албанци со ножеви, боксачи и слично. Братми за да ги избегне удри во ѕид за жал тука било дете ние неможевме да видиме ништо зошто ни е скршена шофершајбната и бевме испаничени, јас не знам каков човек напаѓа луѓе со цел да ги тиепа/убие пред сопственото дете за банална расправија поради ред во болница и со тоа го доведува во опасност... И дали тие навистина се жртви? Јас имам 5 посекотини од НОЖ, повеќепати сум удрен со тврд предмет по глава и тело. Против никој од напаѓачите не е поднесена кривична пријава уште и се организираат протести и го нарекуваат брат ми терорист кој сакаше само да избега и да се спаси... Навистина е греота за детето и ние жалиме ама како би вие реагирале да се најдете во ваква ситуација и да ви е загрозен вашиот живот и животот на вашата фамилија? Во сите медиуми пишува како ние сме ги чекале да ги згазиме никој не ја напиша вистината што навистина се случи.

Е ова го пишал брат му. Шугаво племе, што да кажам. Таткото е крив, се тепал при дете, во најмал случај дететео ако преживеело ќе имало трауми. Убаво пишаа погоре, што мислел шиптарот дека ќе го тепа и така ќе помине. Викате крвна одмазда? Се распрашав и во фамилијата само татко му на Бојан е мирен човек, културен, вработен на видно место. Ако тие посегнат, ќе посегнат и другиве. Еден Македонец им покажал заби. На 2 минути од установата каде се тепале почнува нивното тенеќе гето, е да дотрчале да се тепаат, ама ништо, плескавица ги направи.

Прикачени фајлови:

12. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    2.960
    Oтвoрете гo фб прoфилoт нa oвoј шo ги згaзи. Типoт се фaли сo кривичните делa нa фб, дa сме биле држaвa и oвoј дa не бил зaштитен oд влaстa и дa си бил зaд решетки ништo oд oвa и немaлo дa се случи. Системoт е крив шo дебили кaкo oвoј се нa слoбoдa пa уште силни се.

Никaкo не гo oпрaвдувaм уште пoретaрдирaнoтo викaње нa 10 души сo пaлки и нoжеви oд aлбaнциве.
    Али кoј гo дoзвoлувa тoa oд 2001 нaвaму без кривични, без зaтвoри?

Прoтестите се знaе прoтив кoгo требa дa бидaт, никaкo меѓуетнички.

13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    И на снимките се гледа дека ги бркаат, а детето со семејството е во погрешно време и на погрешно место. Случајов добива целосен прсеврт. Ко прво не е намерно прегазено, ко второ пак шиптари се криви. Значи сами си се криви што нивно дете загина... На тоа место можело да биде и македонец и ром или турчин, значи не е битно и не е намерно прегазено дека е детето албанец. Племе од 20 души се собрало по улица и ајдр ќе напаѓаме, ќе бркаме и ќе тепаме... Кога ќе размислиш браќата се жртви. Ги бркаат, не гледаат кај одат и се удираат во ѕид, прегазуваат дете што случјно се нашло тука и уште криви се сега и по затвор ќе скапат. Значи медиумиве сосема погрешно пренесуваат... Не се нормални... Уствари никој не е нормален во држвава. Малцинство имаат привилегии и права повеќе од мнозинство... Уште да ти е страв по улица да излезеш.Ненормлни.

На anakonda88, Tanjamm и Sashko1992 им се допаѓа ова.
  14. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    2.960
    @JollyGirl a зoштo не мислиш декa oвa oд брaтoв нa убиецoт е пишaнo пoсле сaaти дoгoвaрaњa сo aдвoкaт?

15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Има доказ снимка. Се гледа откако удира во ѕид одма по нив трчаат неколку души, ги вадат од кола и ги тепаат. Убаво се гледа дека ги бркаат.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    14.155
    Сега збориме каква им е фамилијата. Татко им е човек на ниво, е сега ако посегнат тие, верувајте дека шипците нагазиле на фамилија со лош табиет.

17. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    2.960
    Се гледa декa им билa искршенa шoфершaјбнaтa нa снимкaтa? Не мoжев дa гo гледaм видеoтo

Oстaнувa тoa шo гo рекoв декa се дебили сите, пoсебнo пaртиски зaштитениoт убиец. Кoгa немaш функциoнaлнo судствo, a цaрувaaт кoрупцијa и врски прaвo чудo е штo вaкви ствaри не се дешaвaaт пoчестo.

18. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Што ако не сменил долен веш и газот му мирисал на измет? Природен, зборуваш бош муабети. Пополека коцките се поклопуваат во мозаикот и приказната си добива природна завршница баш како што и очекував.

Момчето (осомничениот) бил нападнат од хорда Шиптари со палки и ножеви, настанало удирање, можеби и тепачка, па изгубил контрола над возилото и удрило во семејството на гнидата (тој што ги повикал и креирал тепачка во болницата). Се гледа дека веднаш после ударот во ѕидот дотрчуваат веднаш шиптарите што значи дека тепачката се случувало неколку метри подолу. Најверојатно возачот сакал да избега, но изгубил контрола над возилото. Допрва ќе се откриваат детали.

Тоа што поверојатно е дека осомничениот ќе биде осуден под притисок, а тепачите ќе се извлечат. Браво за шиптарите. Ни покажуваат како треба и зошто крв за крв вродува секогаш со плод. Дали ако излезе дека осомничениот изгубил контрола над возилото и неправедно е осуден ќе излезете масовно да го подржите на протести ко што прават Албанците? Со сигурност ти велам дека нема.

Осомничениот и да зборувал глупости преку ФБ тоа не значи ништо во конкретната ситуација. И, да бил осудуван за ситни прекршоци (ко што бил за пијано возење), тоа пак ништо не значи во конкретниот случај и тоа е само дефокусирање на вистинската цел и мотив на на нападот.

19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Колата повеќе е снимена од назад, и како удира во ѕид, лом се прави, тоа е секундарно..така да обичен човек со голо око не може да забележи толку ситнци, сепак затоа си има стручњаци па тие ќе си ја видат синмката и ќе кажат што и како. Битно се гледа дека ги бркаат.

20. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Битно се гледа дека шофершајбната е искршена и ништо не се гледало додека возеле. Затоа и изгубил контрола и удрил во ѕидот.

Затоа велам не скокајте додека не ја знаете целосно приказната. Воопшто немате претстава со какво племе си имате работа, т.е. си имаме како држава.

Судот нема да суди според анализите и фактите, туку по желба на шиптарите и да се задоволат нивните апетити. Затоа сложни браќа куќа градат, а ние Македонците бунар не можеме да ископаме од неслога.

На Petar80, okcenzi, galapce и 3 други им се допаѓа ова.