@Artista и ти прaвиш претпoстaвки, ни јaс ни ти не сме биле тaму зa дa знaеме шo тoчнo се случилo. Тoa твoетo нaјверoјaтнo oвa билo, пa oнa, не пoминувa нa суд т.е мoже дa пoмине кaј свaрoвски судиите Тoчнo е декa бил близoк дo пaртијaтa нa влaст тaкa дa...
Не е претпоставка дека биле нападнати од хорда шиптари, туку факт кој убаво се гледа. Не е претпоставка дека биле бркани од хорда шиптари, туку факт кој убаво се гледа. Веднаш дотрчуваат и удираат. Значи тие што удираат свесни се што се случувало неколку минути претходно. Не е претпоставка дека шофершајбната била целосно искршена и дека вози со огромна брзина да бега. Јас ви велам дека осомничениот ќе биде осуден под притисок ко полицаецот од Гостивар што беше тепан од шиптари пред ќерка му. Тоа што бил близок до партија не значи дека му е кум на Мијалков, па толку да е влијателен и да му вршат работа, а најмалку за ова. Смешно и наивно. Обичен локален партиски маратонец и ништо повеќе. ДПМНЕ има преку 100.000 официјални членови. Од обични земјоделци и селски луѓе до академски професори.
Што зборите бе близок до власта? Што е тоа близок, ако си член негде си близок до власта, така? И кои дела, кажаа на вести не и бил познат на полицијата и немал дела досега. Ако направил сообраќаен прекршок, па сите правите, ама дали сте криминалци? Крива е гнидата што викнал луѓе да се тепаат за ништо. Ја жалам таа була, каков маж има штом пред дете се тепа на улица. Ама што да прави тате и го бирал, а и секој втор е таков.
Според братот на Бојан, групата Албанци со палки им го скршиле ветробранското стакло на автомобилот, па не можеле да видат ништо, а бегајќи во паника случајно удриле во семејството Алиу за што жалат. Јас сум братот на возачот, оној што го вадат од возилото на снимкава. Не нападнаа за глупости… Влеговме во кола ни дотрчаа 3-4 албанци ни ја скршија шофершајбната со боксачи ( веднаш повикавме полиција) ние побегнавме но завршивме во слепа улица. Продолжија да не бркаат околу 20 албанци со ножеви, боксачи и слично. Братми за да ги избегне удри во ѕид за жал тука било дете ние неможевме да видиме ништо зошто ни е скршена шофершајбната и бевме испаничени, јас не знам каков човек напаѓа луѓе со цел да ги тиепа/убие пред сопственото дете за банална расправија поради ред во болница и со тоа го доведува во опасност… И дали тие навистина се жртви? Јас имам 5 посекотини од НОЖ, повеќепати сум удрен со тврд предмет по глава и тело. Против никој од напаѓачите не е поднесена кривична пријава уште и се организираат протести и го нарекуваат брат ми терорист кој сакаше само да избега и да се спаси… Навистина е греота за детето и ние жалиме ама како би вие реагирале да се најдете во ваква ситуација и да ви е загрозен вашиот живот и животот на вашата фамилија? Во сите медиуми пишува како ние сме ги чекале да ги згазиме никој не ја напиша вистината што навистина се случи – сведочи на ФБ братот на Бојан
Сега сигурно ќе има и од другите страни приказни дека не почнале они први туку некој трет почнал прв.... На крај краева што е важно кој почнал прв? , дете е убиено и треба сторителот да одговара , крај на приказната.... И така ќе добие 1 година затвор за убиство и Фикусон ќе го помилува за 4 месеца пред избори и завршена работа.. Ако е мн близок со власта може и да направат дека детето е криво... Нешто како Алачки што беше. Па уште викаат да се обединиме , со кој бе ќе се обединуваме , со продадениве вмровски души, НИКАД! Него што ќе се кажете за санкциите на Европа кон Македонија поради криминалнава власт или пак што сакаат Гтц во барок да го стават пак....
Абе луѓе што толку се филмате близок бил со власта. Па дури и да е член на ВМРО секој ли е близок со власта. Можам да извадам книшки и во ВМРО и во СДСМ и блиска ли сум до нив и некој ќе ме толерира? И претходно беше тепано дете во Толи Зордумис од шиптари, па ништо, никој не одговараше. Има многу случаи што не се пријавуваат никаде, инциденти. И сега брзо имапе тепано дете во Диво насеље.
Пополека коцките се редат во мозаикот и како што претпоставував дека Бојан буквално е невин и мртвото дете е всушност колатерална штета поради непромисленоста на неговиот татко. Ако излезе дека Бојан изгубил целосна контрола над возилото кога тргнал да бега (што е најверојатно), а не удрил намерно во семејството на гнидата (што е исто така најверојатно), тогаш Бојан треба да биде ослободен од сите обвиненија. Плус, треба да има масовни протести и да се врши притисок над судот да го ослободи.
Како не е важно кој почнал прв ??? Ајде да соберам 20 души ја да те испочукаме, ти качи се у кола и заденисе негде, па што е важно кој прв почнал ?? нели ??? ти си крив/а ти се зачука, не е битно дека ја почнав прв така ??? Пред да пишеш нешто размисли што ќе пишеш.... Сите напред одат, само ние назад, сите измодернизираа се, 300 начини најдоа да се збогатат ние со барок се занимаваме уште... Иначе средно градежно завршив за архитект, па да ви кажам ова уопште не е барок, нео-класицизам е, само полесно им е да кажат барок...
И војник и архитект , браво бе , све си исполнил во животот. Па ако сум се 'зачукал' во некое дете и сум го усмртил, да јас сум крив и никој друг, јас сум тој што е позади воланот, кој друг ќе биде крив? ... незнам што не е јасно. Другите албанци што го нападнале (ако е точно ова) треба да одговараат за вршење насилство , човекот позади волан треба да одговара за убиство. Ќе иделе они да масовно да протестираат и да вршат притисок на судиите, молим ти се.... Нема потреба , според Сител и Курир и Вмро судството е ок и супер си работи и нема никакви притисоци од страна на други луѓе (освен соросоиди), сигурен сум дека ќе ја донесат најдобрата одлука за невиниот убиец на дете .......
Еее камо да бев архитект...средно градежно завршив читај малце, кој рече дека сум архитект... Доволна ми е 1 работа која не ја работам само за пари (колку ке побараш-даваат ама со ситка, ама што ќе ми ги кога нема на што да трошам), ја работа за да спасам мој народ, како во 2001 тука што учествував... Не сум исполнил се во животот, поточно ништо, немам жена, немам деца, една мајка имам само која ја гледам на секои 3-4 месеци некогаш и на година... Никој не ја сака мојава работа, ама тоа е таква ми била судбината.. Кога нешто ќе појде на лошо оди до крај, барем кај мене така е.. Добро знам колку е суров животот.. Само јас знам колку невини деца пред очи ми умираат, за тоа и ја работам мојата работа, за да придонесам да се сотре фашизмот во 21 век... Добро се гледа дека е нападнат на видеото, има и слики и од него и од братму, цели се со исекотини и со модринки.. така да само стависе на негово место и размисли како би ти било... Во тој момент не знаеш главата кај ти е а не автомобил да контролираш а камо ли со скршено стакло... Вие изгледа не разбирате што е несреќен случај.. Кажи ми кај има таква будала што би прегазил дете намерно ??? Мислам дека тоа не би го направил ни пијан ни дрогиран ни будала...
не не е оправдување, туку е божја правда Ајде сега вие на протест, да одговарааат шпунојте кои ги претепаа возачов и брат му, и за тепачите да барате максимална казна за убиство, пошто тие довеле до тоа. Братот на возачот на „Мерцедесот“ кој пред неколку дена удри во семејството Алиу, при што по неколку дена во болница почина малиот Алмир се јави со реакција на ФБ, на кој тврди дека тие немале намера да удрат во семејството Алиу, и дека бегале од група Албанци кои ги бркале со ножеви, палки, а притоа неколку пати ги прободеле, и исекле за што постојат и фотографии од повредите. Според братот на Бојан, групата Албанци со палки им го скршиле ветробранското стакло на автомобилот, па не можеле да видат ништо, а бегајќи во паника случајно удриле во семејството Алиу за што жалат. Јас сум братот на возачот, оној што го вадат од возилото на снимкава. Не нападнаа за глупости… Влеговме во кола ни дотрчаа 3-4 албанци ни ја скршија шофершајбната со боксачи ( веднаш повикавме полиција) ние побегнавме но завршивме во слепа улица. Продолжија да не бркаат околу 20 албанци со ножеви, боксачи и слично. Братми за да ги избегне удри во ѕид за жал тука било дете ние неможевме да видиме ништо зошто ни е скршена шофершајбната и бевме испаничени, јас не знам каков човек напаѓа луѓе со цел да ги тиепа/убие пред сопственото дете за банална расправија поради ред во болница и со тоа го доведува во опасност… И дали тие навистина се жртви? Јас имам 5 посекотини од НОЖ, повеќепати сум удрен со тврд предмет по глава и тело. Против никој од напаѓачите не е поднесена кривична пријава уште и се организираат протести и го нарекуваат брат ми терорист кој сакаше само да избега и да се спаси… Навистина е греота за детето и ние жалиме ама како би вие реагирале да се најдете во ваква ситуација и да ви е загрозен вашиот живот и животот на вашата фамилија? Во сите медиуми пишува како ние сме ги чекале да ги згазиме никој не ја напиша вистината што навистина се случи – сведочи на ФБ братот на Бојан
Ете така, си го бараше татково и си го доби. отишол со детето да се тепа. греота за детето, ама како што реков божја работа. Нека размисли сега пак дали ке се тепа во чопор ко куче. Само стварно греота за детето, требало овој сите други да ги прегази.
После вторите сканции од Европа доаѓа новото задолжување од 650 милиони евра http://sdk.mk/index.php/makedonija/vladata-se-zadolzhuva-so-650-milioni-evra/ Ама на добрата страна ќе бидат испрани тие пари на панорамско тркало и малку барок, оти крадат ама градат...
Нема, стопирано е задолжувањето, барем за сега нема да перат пари. Него Турција државен удар, во рок од 1 саат цел град под нивна контрола. Овдека во живо може да пратите, ми изгледа како најсигурна за гледање и инфо од прва рука
Ne e ni cudo. Sekoj 20 god zabeguvaat, mora nekoj vo red da gi stavi. Na zenine pravoto, poleka, poleka i takticki im se odzema. Vo vremeto na Kemal feredzinja ne nosea, se skoluvaa.. Pa jas vo Marmara pred tocno 20 god cocek sum igrala, ne na sank, blisku do sank so mladi devojki koj denes se vrzuvaat so marama nekoj da ne di uroci (istite tie sega imaat po 50god). Odednas istive tolku seksipilni stanaa, mazite veni pocnaa da secat. Namesto napred, nazad odat. Vreme bese za drzaven udar. Ako pocekaa uste malku ke bese premnogu docna.