Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    За жал не падна исламистичкиот диктатор Ердоган.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mentol

mentol Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2015
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    66
    Ова што се случи во Турција може лесно да се случи и во МКД, на чело на то зло ке стојат еу нато и црпко( зоран Заев затоа сите дури е време да застанеме зад Вмро дпмне и да си ја заштитиме македонија

3. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Znam deka docnam so komentar ama ne ni planirav da pisuvam vo tema za politika zosto ne me interesira taa oblast ama kako i da e dojde vreme se sto pravime vo zivotot da e povrzano so politika. I pak ke recam so moi 22 godini ne mozam da se meram so nekoi lugje sto pisuvale tuka zosto pominale mnogu povekje raboti od mene so sto se i poiskusni i znaat povekje od mene. No eve i jas prv pat da pisam vo ovaa tema iako sum nov clen . No ona sto me iritira e slednovo.
    Znaci kade i da procitav se potenciraat albanci ili makedonci , no ubiec si e ubiec,nasilnik si e nasilnik i mislam deka ne bi trebalo da se imenuvaat kako albanci ili makedonci. Kako sto ima dobri i losi makedonci taka ima i losi i dobri albanci. A vaka samo se sozdava omraza sto moze da rezultira samo vo vojna. Da zalno e sto e pregazeno dete koe ne e ni krivo ni dolzno da gi snosi posledicite. Nitu gi opravduvam makedoncite nitu albancite. A sto i kako bilo tie znaat. Drugoto e samo trac muabet ,a ne e ni moe tuka da solam pamet demek nie makedonci sme sovrseni a albancite ne. No ne gi branam nitu albancite. Lugjeto gi delam na dobri i losi ,a ne po nacii ili etnicka pripadnost.I da so ogled sto ziveeme zaedno bi trebalo kolku tolku da se pocituvame ,a ne da sirime omraza pa ovie pomali generacii posle se nasilni. Pa ke bidat nasilni koga slusaat gluposti od svoite roditeli.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    4.259
    Пишман Пучлија работава... Вистински воен пуч не се става под контрола туку така, досегашните во Турција секогаш биле успешни. Поради тоа некои велат дека турскиот претседател знаел од порано за можноста од пуч но намерно го дозволил (се преправале како ништо да не знаат) бидејќи лошо бил организиран и лесно можело да се стави под контрола претставувајќи се себе си како „спасител„ на народот и демократијата, за потоа уште позасилено да владее според неговата идеологија. Времето ќе покаже дали и што било навистина...

На Victorian, galapce, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    И мене цело време ми делува на таква игра, поготово што Ердоган е тежок популист кој не бира средства

На galapce и JuLleE им се допаѓа ова.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Kakov fail, choveche.
    Edinstven neuspeshen voen puch vo Turcija. Za se postoi prv pat. Vojskata proba da ja izvrshi tradicionalnata dolzhnost - branitel na ustavniot poredok, samo shto, Turcite izbraa strana pokraj Erdogan. Taka da, badijala e da se zbori i da se ispravaat krivini, pogotovo ovde vo mkd. Ali u redu e, neka se ima zanimacija vikendov.

7. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    4.259
  8. fantomix

fantomix Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Сакав да прашам дали во текот на летото трае мерката на Груевски за бесплатен железнилки превоз во среда за средношколците и во четврток за студентите ??

9. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    7.475
    Груби објави, дека МВР ќе го води ДУИ:((facepalm)

10. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    4.259
    Британците се откажаа од претседавање со ЕУ предвидено за во јули-декември 2017 год., бидејќи нели нема да бидат повеќе членка на истата. Моментално по нормален редослед претседава Словачка до крајот на 2016, потоа Малта првата половина 2017.

Предлог имало Естонија наместо јануари 2018 да го земе местото на Британија во јули 2017, но ќе треба да потврдат дали се подготвени. Унгарија (со естонците патем иста јазична група) се понудиле да претседаваат бидејќи имале искуство од 2011 година.

11. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Одличен говор од неверојатен човек, штета што не е кандидат за претседател на некоја европска држава, затоа што на Европа и треба вакви луѓе а не политичари од типот на Меркел, Оланд, Ердоган и тн.

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
  13. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Од сега и Македонците без Бугарски пасош ќе можат да работат во некои земји на Европската унија, како Норвешка, Шведска и Германија.
    Овој/Оваа новинар/ка што го напишал/а текстот треба да знае дека Норвешка не е членка на ЕУ, ама очигледно денеска за да бидеш новинар потребна е само желба а не знаење.

14. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    4.259
    "Грчките воено-воздухопловни сили тврдат дека турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган е фатен во лага бидејќи, според соопштението, неговиот живот во ниту еден момент не се наоѓал во опасност, ниту го следеле воени авиони, како што изјавил повеќе пати по неуспешниот воен удар во Турција.

Ердоган во едно интервју истакнал дека „за влакно“ ја избегнал смртта, бидејќи го следеле авиони-ловци Ф-16, кои ги контролирале учесниците во пучот.

- Грчки радари постојано го следеа летот на претседателскиот авион во кој се наоѓал Ердоган, сè до неговото слетување во Истанбул -изјавија извори од грчките воено-воздухопловни сили."

извор

15. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Истото во друга верзја ни се случува и денес и не само кај нас. Помалите заедно се посилни од најсилниот, а силниот тоа овде не го одзволува па, кој сака нека страда.
    Многу сум била бунтовник, светот не сум можела да го сменам, ќути подобро ќе ти биде ... тешко ми е ќутењето, се знае што е национален интерес. Не знам каде ме потсетија на филмот со мравчето само што бунтува против скакулците.

На Sashko1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Југославија и тогаш била нула во споредба со Западот.

18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Југославија за Македонија не е баш најдобра опција затоа што Македонија е на маргините, а цел развој е во Словенија, Хрватска и Србија имало нешто и кај нас, ќе имало и повеќе ако нашите на позиции како Колишевски имале храброст малку повеќе да се борат за својата земја, а не само за своите позиции. Инаку Југославија како целина била далеку од нула, прашај постари од нас тие повеќе знаат.

19. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па тоа е ти е, мотото на големите сили е раздели па владеј, тоа се случи и со Југославија, најлошо е што направија самите Јогословени да се убиваат и мразат помеѓу себе, ама за тоа и самите ние имаме вина.

20. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Ако била нула тогаш зошто Западот се правел само за да ја растури??

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.