Се надевам овие избори стварно се бетонирани и конечно ќе биде ставен крај на диктаторот Грујо... Све останува да видиме дали се прочистени тие фантомите и дали пак ќе има крадење на избори ... некако многу сомнително Грујо на избори ми иде, на легален начин нема да може да ги добие изборите, а знае што ќе им се деси на вмровците ако изгубат , така да претпоставувам има некој план да избега или слично.
I site VMRO vci nema da glasaat za Gvujo.Ima nezadovolstvo kaj niv. Albancite ke ja odigraat klucnata igra ovie izbori. 63 pratenici??? Ko ke si go vidam tilO.
И дa ги дoбие избoрите тoa ќе е сo мнoгу пoмaлку oд 63, секaкo декa е пoдoбрo и нoрмaлнo дa ги изгуби aли... Пoсле избoри сдс и aлбaнските пaртии ќе ги изглaсaaт зaкoните зa сјo пoд притисoк oд САД. Пa зa гoдинa-две oткaкo ќе лежи зaтвoр некoј, пaк нoви избoри.
Моја прогноза е дека вмро и сдсм ке бидат скоро нерешено ,околу 48-49 пратеници и двете , клучна улога ке бидат албанците .
ВМРО - ДПМНЕ од 50-55 пратеници, СДСМ од 40-45, ДУИ од 14-17 и ДПА од 5-7, Тоа е моја прогноза во врска со бројот на пратеници.
Разликата ќе биде 4-5 пратеника помеѓу двете најголеми и најривалски македонски партии,и едните и другите макс. што може да освојат е 46пратеника, нема да може да се формира стабилна влада, ќе се иде на влада на широка коалиција со 2мак и 2 алб. партии и нормално нивни привезоци кои ке добијат министри без ресор(тоа ти е она министерство за ништо, добро де за ветер и магла,пара да се сврти нешо и регрутен центар за гзолижачи/чки) пошто неможе човек со интегритет да биде таму министер,ништо на позитивно нема да се смени, одредени форумџии погоре напишале дека клучни ќе биле алб. гласачи, не се согласувам, но го почитувам нивното мислење, тие ќе се клучни таму каде што имаат власт(локална, тоа тие ко локално тржиште како и до сега послем 2001, инаку ако добро сте анлизирале( не ги зимајте во предвид анализите на квази аналитичарите,тие ти се ко УХМР, до 12 викат дека сме со Путин, а послем дека сме со америте), тоа го говорат и фактите на теренот, во изборните единици 3и4 предност има ВМРО, а во 1 СДСМ во 2 е изедначено а во 5 и 6 мак. партии се во подрум, незнаат што се дешава. Ова се историски избори за етничките Македонци за прв пат послем 25год. на овие избори немаме свој претставник, затоа добро замислете се, размислете и ставете се себеси на прво место,а потоа и општото добро/ колективот гледајте што вие ќе имате полза, што ќе ви се подобри, ако немате добра понуда тогаш направете нешто создадете ја таа опција, во спротивно друг ќе ви кажува правила, па може и некоја трошка ќе фрли.
Желба на балистот Заев е и ако изгуби да остане на власт и да има министри во владата, ама тоа сигурно нема да се случи. Јас гарантирам дека ВМРО нема да има помалку од 50 пратеници, и со тие што ќе ги освои ДУИ секако ќе имаат минимум 62 пратеника и ќе можат да формираат влада.
Јас мислам дека ВМРО ќе победи пак...одејќи од онаа: и по Тито -Тито Ништо ново на дивиот запад.. Туку...видете ја вие оваа "актуелност" http://fokus.mk/noviot-direktor-na-sluzhben-vesnik-krzhaloski-utre-ke-napolni-24-godini/ Сега се чувствувам депримирано Кога ќе ми текне што правев на 24 години... лузерКА
Moja prognoza Sdsm 43 Vmro 44 Dui 21 DPA 6 Albanskata koalicija predvodena od partijata na gradonacalnikot na Struga, Zijadin Sela ( reformi vo DPA) , Uniteti i RDK na Memedi bi osvoile 1 - 2 pratenici Koalicijata predvodena od VRMO - NP, Obedineti za Makedonija, Dostoinstvo Demokratski Sojuz i tn bi osvoile 1 pratenik Albanskata partija BESA - 3 PRATENICI ( SITE VO IZBORNATA EDINICA 6) so sansa za pratenik i vo ie 1 i ie 5. GROM NA JAKIMOVSKI ?
Oвa е глупoст, Дуи мoментaлнo немa ни 10 прaтеници дa oсвoи. Бесa и тaa другaтa кoaлицијa им ги земa глaсoвите.