Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    7.564
    Јас мислам дека сите се исти:(

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.955
    Допаѓања:
    14.021
    Ни jaс не ja пратам, ама имаше сеири и зафрканции на неjзина сметка тоj период на твитер

3. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    7.564
    Јас и да ја видам случајно,и на тв.мењам програм....толку неможам да ја поднесам:D
    Ја памтам кога беше советник во оп.Центар,и јас имав некој проблем,ја замолив само за консултација,и толку арогантна беше што ми се згади....уште да ме праша дали имам книшка од вмро:@

4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.955
    Допаѓања:
    14.021
    Интересен денов...

5. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Ете колку на СДС им било до изборна победа и подобра Македонија :D
    Се испокараа за пратеничките листи. Ако беа сигурни во изборна победа во која би освоиле голем број на пратеници и ако најбитно им е да го мачкаат ДПМНЕ, чуму ваков раздор околу изборот на кандидатите, нивното (не)присуство и редните позиции на пратеничките листи.
    Со откривањето на вистинското лице и желбата за собраниско фотељче, СДС предвреме си потпиша капитулација пред народот.
    И како само го обработија старото членство.

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Кај гледаше? Кај латас? :D епа затоа вмро вриеше брате... Овците собрани, знмињата во раце по по по само ми беа разочарни луѓичките пошто немале сендвич :( ми ги оставиле гладни лавиците, кралиците денешни што го наполниле Борис...

На referentka, honey.11, celineparis и 5 други им се допаѓа ова.
  7. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.955
    Допаѓања:
    14.021
    А каj ce д(р)пмневските листи? Не знаат коj да стават, страв им е да не иде некоj за избори во Идризово :D

На honey.11, celineparis, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  8. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    7.564
    Прочитав дека жениве на враќање на Плетвар им се зпалил автобус...за среќа нема повредени

9. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Сега кои изговори ќе ги објават власта за ова повторно поплавување. Иако викаа дека нема веќе поплави , све прочистено парите земени.

10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Него толку е напната ситуацијава што мислам дека ке има уште едно Гошинце и уште едно Куманово.

11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Слушајќи го Трамп, јас се чувствувам помалку бедно што имаме лидери на најголеми политички партии какви имаме. Од друга страна, баш е... Anything can happen, child. Anything can be.

На Someonespecial и LivingGlam им се допаѓа ова.
  12. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Istoto ke se sluci i kaj nas Ke ima golema pobeda taka sto zajko j kompanija ligusi farbaci i moleri ke nezaat kade se ...
    Demek so narodot bile haha gacki za deca !
    Lugeto se svesni i znaat kako dasi ja zastitat svojata drzava od zlonamerni lica ...
    Ke pobedi Narodot ovoj pat a toj znae koj i e potreben na ovaa drzava.
    Taka da nema sto da se kaze se e kazano

13. schmookie

schmookie Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    136
    На народот во Америка му здосади 8 годишното владеење на Обама. И каква што е Хилари, криминална, слично како фамилијата во нашава земја, се одлучија на помалото зло, во случајов Трамп. Се надевам и кај нас конечно ќе дојде промена покрај толкав криминал.

На Loretta, celineparis, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.492
    Допаѓања:
    183.884
    Книгиве се нови. Дај ми стара книга кај што сме нарекувани словени... не дека не постои и некоја постара, ама генерално ретко се наоѓа. Не очекувам во нови "нарачани" да изостанува зборот словени.
    Како и да е, еве мој мал прилог можеби ќе те заинтересира, можеби не.
    И извини за доцниот одговор, сега го видов ова. :)

http://www.academia.edu/2572082/The_invention_of_the_Slavic_fairytale - Васил Чулев (нова ама интересна)
    ако ти стои за нарачана.. прескокнија. :)

Еве нешто постаро:

Од Британската библиотека мапа од 1916 година, каде меѓу другите занимливи факти, Македонскиот јазик не е сместен во групата на словенски јазици, туку стои како посебен, независен јазик.
    Untitled.png

The Old Church Slavonic е базирана на Македонските дијалекти околу Солун. Кирил и Методиј ја користеле старата за да создатат нова, односно да ја надоградат веќе постоечката азбука. Нешто како кодифицирање. (Извори: britanica, The Treasures of Europe, Encyclypedia of Indo-Europian languages, The Christian Church by J. C Robertson 1862, Guide To The East Slavonic Languages by R.G.A. De Bray, Introductio in Chaldaicam linguam, Syriacam, atque Armenicam and decem alias lingua” by Theseo Ambrogio,1539, заедно со белешките на Jean Franqois on the Rosseta Stone Hyerogliphen, Altmamakedonich, and Makedoniche Koine in 1798.) итн, до утре можам да набројувам. Достапни се на англиски, дел ги има онлајн. Годините на објава се исто битни како и нивното поентирање.
    Секако подоцна интересите си го напраиле своето. И сме "станале" словени.

Трамп победи.. искрено не очекував. Хилари ми е змија инкогнито, ама па Трамп? Шо знам.. секако тој нема да спроведе ниту пола од налудничавите идеи што ги презентираше во јавност, ама кога со тој јазик што го користеше успеа да привлече толку многу американци... ми се потврди теоријата дека американците никад не ми стоеле за интелигентна нација.
    Ама како што некој спомна погоре... кога па ќе ми текне кого ние имаме гласано да седи во парламент... плукни на горе на тебе ќе падне викаат постарите...

На Gosh, schmookie, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Трамп победи тоа значи и победа на соросоидите,Вмро сега е на ред со најмалку 65 пратеици да се оконча кризата во Мк.

16. schmookie

schmookie Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    136
    Чисто за информација Трамп е Републиканец. Плус мвро славеше. Плус досега чим не собраа 65 сега па ич.

Прикачени фајлови:

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    7.564
    Политикава,стана каша попара|(

18. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.255
    Допаѓања:
    4.314
    Да, меѓутоа Трамп изгледа е воедно и соросоид:

https://www.conservativereview.com/commentary/2016/02/trump-pals-around-with-george-soros

а Дпмневци се гадат од Сорос, иако 1990те им бил добар додека им давал пари за разни стипендии и проекти.

19. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Денес Латас на големо укажуваше дека моментално на Америка и се случувало сценариото на нашата Македонија т.е демек дека незадоволните протестанти се бунат против Трамп исто како тука овие што правеле нереди со шарената револуција.
    Абе да не знаеш дали да плачеш или да се смееш :D
    Само колку да брбла нешто,зарем како новинар не знае дека секој има демократско право да се побуни секаде низ светот?ок не по секоја цена и со сите средства. Не мора споредби одма,ми се гадеше и повраќаше да го слушам.
    Сам си зборуваше половина час и ударна вест тоа беше цел ден :D

На Gosh, celineparis, galapce и 7 други им се допаѓа ова.
  20. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    7.564
    Јас ја видов и Богатинова,од канал 5,во разговор со амбасадорот на УСА,го праша дали немисли дека тоа што се случува кај нив,исто како кај нас шарена револуција.
    Исти се овие од провладините телевизии,и се ситат на некој начин(facepalm)

На referentka и Rama им се допаѓа ова.