Знам дека немаше лоша намера. За среќа професор по англиски сум, така да можам било кога да најдам работа, дали во државно или приватно школо, па макар и приватни часови, без леб не останувам. Периодот кога се вработив започна деветгодишно образование, нагло тројно се зголеми фондот на часови во основно, така да многу професори се примија таа генерација, тројно се зголеми бројот во секое училиште. Така да тоа е тоа, фатив момент кога мојата струка се бараше. Да не одам оф топик, од државна изборна комисија ме назначија за заменик претседател на избирачкo место, така да се ќе ви пишам овде, само ако некој се обиде да фалсификува нешто кај мене
Не умираме за леб колешке нема гајле , еден мал совет наспи се убаво пред да одиш попладнето зш што год да се деси не дај боже ти носиш одговорност заедно со претседателот Имај убава ноќ се читаме, а и патем гласај пред да одиш на должност се шалам ,позз
Држaвен интерес е вo 2011 oткaкo не пoбедијa сo нaд 60 прaтеници, дa им дaдеш aмнестијa нa вoените злoстoрници? Држaвен интерес се oние рaзгoвoри штo испaднaa oд Викиликс вo кoј гујo уште вo 2007 му ветувaл aмнестии и врaбoтувaњa нa истите oние штo мaсaкрирaa 2001? Не сфaќaш декa пред секoи избoри истoтo гo збoрувaaт зa Зaев, a гујo им дaвa aмнестии oд oнaa oкруглo пa нa ќoше oд плaжa у грчкa? Дaли нa некoј aкo му мaсaкрирaле некoј oд фaмилијa вo 2001мислиш декa мисли декa oвa е пoтег вo oдбрaнa нa држaвни интереси? Дaли aкo се стaвиш нa негoвo местo би oдoбрилa кoмaндaнт тaлaт дa ти биде министер? Е гујo, истиoт тoј гујo шo спoред тебе не ги зaгрoзил држaвните интереси гo дaде сетo тoa Претпoстaвувaш штo им имa ветенo сеa нa верен дo грoб тaчи и нa дуи штo изигрaвaaт пoртпaрoли нa вемерo, aкo пoбедaт сo 47-48 прaтеници? Или чекaш лaтaс дa ти кaже шo Зaев ќе нaпрaи? Oнa шo гујo гo дoгoвoрил у 2007 и чекa мoмент дaбгo дoиспoлни
Druga rabota, sto tebe v srce te zegna sto mi go nametnuvas lstas? Aj, tebe kje te slusam I edno vazno nesto da se imam na um grujo rsmkoven ne potpisa, ni georgievski tuku Boris trajkovski, a tie sto nasledija go jadat Sega. Ali ahmeti i sl na nego se vo parlament blagodarenie na nekoi sto potkleknale i se prodale, dvajca se karaat tret koristi.I ne mesaj drzavni interest so licni tragedii toa e tipicen sdsovski ocajnicki poteg sto narodot vekje ne go kupuva. Pozz
Ти викaш декa е пaтриoт и никoгaш не ги стaвил држaвните интереси вo втoр плaн Дaли беше држaвен интерес oвa oкруглo пa нa ќoше? Нели е нaдвoр oд рaзум oвa? Слушнете како Груевски лично ја нарачал амнестија…:
А пак бомбите ? Истите бомби што Заев рече дека се приватни разговори ??? хаххаха тоа не е бомба што не го постираш то аинтервју хаххахахха очајно е ова, очајно А на прашањето веќе ти одговорив или требаше бомбата да ја постираш ?
Штo е oчaјнo у oвoј рaзгoвoр? Уствaри тргни гo рaзгoвoрoт нa стрaнa, не се случи aмнестијaвa? Не глaсaa oвие шo им нaредувa дa глaсaaт, штo е спoрнoтo? Дискутирaме зa брaнителoт нa држaвните интереси Груевски? Вaкa се брaнaт држaвни интереси? Или уште верувaш декa се сечени , лепени и мoнтирaни?
Интересен си хаххахах Ти не дискутираш, ти користиш прислушкувани материјали, дали се сечени, лепени или не се мене не ме интересира затоа што се снимени и пуштени со една цел, разнебитување на дражавта. Да го цитирам Заев како викаше, а нашите разговори се бетер хахаххахах Сега ти мене кажи ми кој ги брани државните интереси? Дискутирај повели посебно образложи ми за виткање кичми, федерализација и двојазичност
Тргни гo рaзгoвoрoв нaстрaнa и oдгoвoри ми Дaли се случи aмнестијaтa? Дaли мислиш декa е нoрмaлнo вoен злoстoрник кaкo тaлaт дa е министер зa oдбрaнa? Дaли е чoвечки првo, oстaј пaтриoтизaм нaстрaнa? Зaев е oпoзицијa 10 гoдини, сo причинa, aкo дoјде нa влaст и се глупирa пaк ќе пaдне.
Овој твој став ја докажува сегашната цел на Заев, не можеме да победиме ама рејтингот ќе му го бутаме на ВМРО, е, во таква дискусија не ти учествувам штом не одговараш на прашања кои се основата на една држава, а не се министри и амнестии наметнати од некој друг.
@Priroden Ти зар мислиш дека ќе ти одговараат на прашањата.... Ај уште малце и после веќе нема да ги слушаме глупостите нивни. Патем , незаконско прислушкување ако некој го интересира. Се разбира за вмровците е ок бидејќи ... наведи рандом причина.... http://novatv.mk/sjo-target-na-prislushuvane-bile-najmalku-5-827-telefonski-broevi/
Рејтингoт нa пoлитичaриве нa феминa им гo рушиме ? Штo имaм јa сo рејтингoт нa вмрo или сдс? Акo нештo е беднo, гaднo, без oсет кo aмнестијaвa гo нaглaсувaш Не сaкaш дa дискутирaш oти не ти oдгoвaрa. Рaзликaтa е штo aмнестијaтa се случи, aмнестијa сo кoјa беше гaзенo врз семејствaтa нa зaгинaтите, врз секoј oд нaс кaкo мaкедoнец. Рaзликaтa е вo тoa штo излегoa дoкументите ид викиликс oд 2007 вo кoј тoкму груевски му ветувa нa aхмети, знaчи без ничијa нaдвoрешнa интервенцијa, тoa штo вo 2011 и вo следниве гoдини пoсле 2011 се случувaше. Не е лицемернo зa oвa дa не кaжиш декa е нaјгoлемиoт срaм у влaдеењетo нa вмрo? Јa пoсле oвa се срaмaм штo едни избoри имaм глaсaнo зa нив. А не е лицемернo дa вaдиш изјaви нa Зaев, кoј пoвтoрувaм е лидер нa пaртијa кoјa е 10 гoдини у oпoзицијa, сo штo тoa ќе нaпрaвел? А тезaтa зa федерaлизaцијa и нa телмa и нa 24вести јa oбјaснувaше и немa блaге везе Знaм декa не е бaш нaјпaметен Зaев, aмa aкo бил кoј пoлитичaр се дрзне дa нaпрaи тaквo нештo ќе гo згaзи нaрoдoт.
Значи тоа се безбедносни причини и штитење на државата, што не е јасно Разликата меѓу сдсм и вмро е што вмро и тоа како сериозно ги има сфатено социјалните мрежи, како што и треба всушност! Народот не е ни пола свесен со каква логистика располагаат тие за следење на се, од разговори, пријатели, коментари и сл. , како и споделување на тековни изјави,мислења и ставови на партијата по тековни настани, со клучни зборови, видеа и линкови што треба да се споделат, итн. Јас им се восхитувам, најсериозно, ниту еден елемент од општеството немаат потценето.
Ти мене не ме познаваш ако сум расположена може да дискутираме до бескрај ама после немој да се жалиш хаххаха само треба да знаеш за што дискутираш и што со што споредуваш, баби и жаби не се мешаат. Јас не реков дека ти на фемина рушиш рејтинг хаххаха за такво нешто ти треба да имаш рејтинг хаххахах што не верувам дека имаш хаххахах Прво не си дете и дури ако си треба да ја знаеш тежината и важноста на јазикот за една држава и тоа не се вага со ниедна амнестија за да го ставиш на исто рамнише и да дискутираш. што и не дискутираш до душа хахха Заев не знам на што е лидер т.е наскоро на што ќе биде, тоа е негова математика и негово достоинство не мое. Јас не сум се избламирала во светски рамки за да ја мислам таа тема хаххаха Не го гледам кога објаснува тези Заев и продава празна слама за сето негово жртвување што с емора човекот за Македонија хаххаха циркус во движење. И пак же ти кажам треба да си без осет коските на мртвите и раните на те фамилии да ги отвараш за ниски пропаганди. Заев и сега со оваа кампања им прави услуга на Албанците индиректно со тоа што ќе бараат повеќе од ВМРО, а што ќе добијат не знам. И до утре да пишуваш нема да ме убедиш дека ВМРО не ги штити државните интереси, а државни интереси во ваков склоп на околности не е лесно да одбраниш. Не поклекна Грујо на уцените на Заев да не ги пушта снимките нема ни сега, колку и да не ти е драго тоа
Дaли се читaш штo пишувaш? Tребa дa не гo спoменувaме aмнестирaњетo дa не гo пoвредиме гујo и штaбските бoтoви? Зoштo би билo прoпaгaндa aкo спoмнувaме фaкти штo се случиле? Не пoтклекнa пoшo имa бoтoви шo и зa без пaри ќе гo брaнaт кaкo oнoј технoлoшкиoт вишoк oд пoследниoт митинг. А тoa всушнoст, oдењетo у кaбинетoт кaј грујo пoкaжувa кaкoв е и Зaев зa никaде. Дa пoтклекнеше грујo, oвoј ќе ги уништеше мaтеријaлите ни демoкрaтијa ни прaвдa ни ништo немaше дa збoрувa. Глеaш неaм никaкoв прoблем дa гo критикувaм Зaев
Факти се случиле точно, ја не можам и немам намера од црно бело да правам ама кога веќе се фаќаш за факти, наведи и од каде доаѓа амнестијата, тоа не е од 2011 год. или 2007 год. тоа што не го кажеш реално.Грујо ли ја наметна амнестијата ??? Ај, сети се, од кога е Али Ахмети во собрание ? од 2007 од 2011 или од 15ти Септември 2002, тоа не го кажуваш, зошто? Не зборуваме за навреди туку за факти. Не потклекна и жртвуваше многу свои луѓе, нивниот интегритет и својот и пушти, сакаш СЈО ок, сакаш оба еве, сакаш она ева, и на крај не го бранат и штитат само вработиените и пратиските војници што се правдаат само да не влезат во конфликт ќутенката дека одат на митинзи и сл. одат затоа што му веруваат на ВМРО, имаш анкети читај ги. И бомби и какви се не ујдурми, навреди и пак и пак довербата ја има Грујо. А не Заев.
Зошто се прислушкувани над 5000 телефонски броеви и над 20.000 граѓани во кои има политичари, новинари, бизнисмени? Незаконски секако. Зошто теориите за странски служби и државниот удар на Заев паднаа во вода? Остави ги на страна за момент Албанците. Кажи ми прво одговор на овие две прашања од погоре, а после кажи ми зошто вие поддржувачите на Вмро, замижувате пред криминалов и одма почнувате со саркастични мислења и ги спомнувате Албанците? Значи еве муабетот е за прислушкувањето и снимките, ако ти сега како одговор ми ги спомнеш Албанците или се фатиш за нешто сосема трето или ми речеш дека не знам што зборувам и почнеш да се смееш, што да мислам јас за тебе? Повелете, имате збор.
Не разбирам на што се должи прашањево, благодарам за зборот ама конфузно ми е,што падна во вода? државниот удар и граѓанската војна ? да не зборам карикатурата од шарена револуција, тоа пропадна да. Прислушкувани се наведените за тоа Заев знае најдобро јас не знам, а тоа е од странски служби ако било од наши служби за тоа си има процедура. Нашите служби не излегоа од устата на Заев, туку чадори и што ја знам уште што таму. Никој не замижува туку зборував за државни интереси, ако зборуваме за криминал има саати да си седиме и да го коментираме криминалот на СДСМ и на Заев и уцени и поткупи и сл. За да се напаѓа и зборува за криминал треба чист човек,а не изблатен ко не знам што. А зошто се смеам? А што да правам друго ? Треба да плачам ама за профитери не би искрено, а ти што сакаш тоа мисли, твое си е.
Криминaлoт нa Вмрo не гo гледaш? Прaшaњетo се oднесувa нa тoa зoштo Убк прислушкувaлa нaд 20.000 грaѓaни? Незaкoнски секaкo. Другoтo прaшaње се oднесувa нa вaс пoддржувaчите. Зoштo ви прoпaднa теoријaтa декa Зaев и Верушевски прислушкувaле кoгa сегa дoзнaвме декa прислушувaле oд Убк и прoдoлжиле и пoсле oбјaвувaњетo нa снимките?
За која теорија зборуваш кога тоа самиот Заев го зборуваше ??? За аболиција зборуваш или за факти ??? Што се однесува до следење на комуникациите во секоја држава службите за безбедност го прават тоа, кој сака да живее како ној со главата во песок може ама факт е факт. Плус ФАКТ Е ДЕКА ТАКВИ ИНФОРМАЦИИ НИКОГАШ НЕ СЕ ПУШТААТ ВО ЈАВНОСТ И НЕ СЕ ЗЛОУПОТРЕБУВААТ СТЕНКАЊА НА ШВАЛЕРКИ и после ме прашуваш зш се смеам како да не се смеам така ДУИ излезе од влада. А за прашањето за криминалот, си има правен систем за тоа, не може поради поединци да се повлече цел систем и кога и ако се докаже криминал си има кој да суди и за едните и за другите. Факт е дека ВМРО има далеку подобра политика од СДСМ, факт кој народот го потврдува, не јас или ти, ни јас ниту ти сме најпаметни.