Не ме чуди, партиja со претежно хомосексуалци и женомразачи не се замара со жените освен за репродуктивни потреби. Еден од нивните доприноси е и оноj катастрофален закон за абортуси
Ептен е зафрканто овие избори па и треба да се внимава на ВМРО-ДПМНЕ и само ВМРО а имаат слична боја и истата песна на рекламите ама различна партија е.
http://lokalno.mk/chifliganets-si-stail-i-freska-vo-tsrkvata-shto-ja-izgradil/ тешка будала...како механџиски од зегин...забега
Дека ќе победи сдсм сега па црвената мора да остане со владеачката партија Спремни сте за во 19 часот? Ајмо јако јако... За партали или за клоци ќе ги донесат? сендвичи спремни? Ајмооо лавови одиме до победа хехе
Ако со ладна глава рамислиме покорисно е албански да учат него кембриџ. Ова го сретнав деновиве на нет и го скролнав...мислев фотомонтажа е Луѓево се заладени скроз. ___________________ Јас како гласач ослободен од притисоци (мме никој не ми звони на врта, ни пенкалце ни тефтерче ) и без партиска книшка сум вистински во дилема. Мојот став (имам пишувано) е дека сдсм се мала беба за вмро. Сега да им ја дадат власта ќе се изгубат. И толку бре да не се има кадар. Некој да згрми, да издоминира. Бранко можда е крив за се, ама таква фаца еднаш се раѓа. Од друга страна, вмро претераа. Да, прават. Да, имаат проекти. Ама и сеат страв. Игра рекет. Мусолинизам Во изборна единица 1 и едните и другите имаат вистински личности. И Стево Пендаровски и Никола Попоски ги сметам за одмерени луѓе и квалитетни луѓе (без разлика што листата зад нивното име е долга, сега овој аспект го разглабам) Е ај гласај. Да беше Шекеринска на пример, ќе гласав за вмро. Да беше Никола Тодоров или било кој друг Ѓорчев, Груевски, оној што пресадуваше коса ...не ми текнува името) ќе гласав за сдсм. едит: Милошоски МНогу сакам во 4ка да победи Заев. Причина? Лаеше Латас дека ако изгуби Заев треба да си ги собере парталите...ама во ниеден момент не спомна дали треба Груевски да го направи истото ако е обратно....па сакам да видам разврска
Јас уште не можам да разберам што е финтата со промената на боите. Друго, после бомбите и сите глупости кои ги имам видено од Вмро, мој глас нема да оди кај нив. И јас бев без работа, мм нивен член со години не доби ништо оти не дреме по штабови и не изиграва потрчко. Се измачивме ама и без нив ќе работиме. Но никој не ме прави будала и мирна ми е совеста дека не сум гласала за нив. СДСМ пак еден асален кадар немат. Не зборам за носителите туку за листите, за членовите им, за претседател на млади и слично. Ама пак се плашат луѓето, долга е раката на Вмро. Плус доста преминаа во Вмро, а и доста се иселија. Се надевам на промени, некако се надевам дека ќе бидат подобри од овие. Не очекувам чудо оти реално не е можно, ама за нијанса нека станат работите подобри.
Колку знам не им е првпат да менуваат бои, во 2006 Вмро беа портокалови, а СДСМ пред некое време беа виолетови. А со оглед на тоа дека кај нас со години владееше идеолошки хаос, боите конечно си дојдоа на место. Во повеќето држави во светот конзервативните партии имаат сина боја, а овие "комунистичките" имаат црвена. Ама кај нас нели се е обратно, па и ова... Не ги сакам СДСМ ама морам да признаам дека годинава имаат многу појака предизборна кампања, се потрудиле!
ВО државава триста глупости се случуваат, а вас до боите ви дошло Наредба од Европа им е тоа, за да се збунат старите и да гласаат за сдсм
Добар митинг патем, 80 илјади викаат имало. Среќа поставиле ограда инаку ќе им се разбегаат низ паркот.
Луѓево го сметаат за светец Никола го ставиле одма до светците, која чест е тоа Кога ќе замине ви затвор, верувајте дека прав хаос ќе биде низ цела земја. Ќе протестираат, ќе се самоубиваат, ќе поудат без него. Замисли ти некој го ставаш на исто рамниште со светците, и тој истиот ти го носат во затвор ги разбирам... Жал ми е... Коле бе Сигурно многу горд на вас е Коле, па затоа ќе го во спржи тој доле