Може да ми објасниш на кој начин ќе ја стабилизираат државата? Не си прави филмови. Ниту те демнам, а ниту ме интересира за кој ќе гласаш. Нормално дека многу народ во Македонија е презаситен од ВМРО или СДСМ, но реално само тие се партиите во Македонија коишто имаат финансиска моќ, луѓе и кадар да добијат избори. Не сме ние голем народ да имаме 4-5 партии за коишто би гласале. Плус, ние не сме држава, туку протекторат. Многу одлуки што се донесуваат кај нас се во директна корелација со надвор. Се сложувам дека државата последните години никогаш не била подегенеративна. Кафичи, кафани, казина, кладионици, сити молови, бутици на секој агол.
Девојко, дали се читаш што пишуваш? Тоа што Заев го зборува е еквивалент на самоубиство на Македонците. Сам себе пукал во нога. Шипците нема сигурно да гласаат за Заев, затоа што е многу добар и ’прогресивен’ лопов, туку само ќе им го олесни патот кон целосна федерализација во следните 20 години. До кога ќе ги напаѓаме Албанците нашите сограѓани? Па, до кога твоите сограѓани ќе го рушат уставниот поредок на државата, ќе ја свират националната химна, ќе бојкотираат изучување на македонски јазик во сите училишта, ќе тепаат деца по автобуси и училишта, ќе бојкотираат национални празници, државни репрезентации и милион други работи? И доста ве лаже Зајко дека Диво Насеље беше чин исцениран од Мијалков и Груевски да се скрене вниманието од бомбите. Патетично и многу ниско. Јас не наседнувам ниту на евтиониот популизам на Груевски и ВМРО дека тие се спасители на Македонија и дека ќе ја одбранат од сите вонземјани. Сигурно даваат многу на ДУИ под маса штом се лојални на нив сите овие години. Многу логично. Но, тоа е политика. Курва работа.
http://a1on.mk/wordpress/archives/674909 A ova be slepci Samoilovi,mlace li ve strizea kako ovci na sekoj mozen nacin pa uste ke im dozvolite? Ama AKO!! I malku vi e. Za vas samo taka. Koga ste go dale ga*ot pod kirija, ke gi branite sega, sekako @Artista aman, licno mi imaat kazuvano za divo naselje, taka narecenite policajci novi sto gi ispoprimija gi pratija decata tamu za da skrenat vnimanie na mediumi i narod. A seto toa sto go uzivaat Albancite u Mk e od grujo i ekipata , on go stavi Talat prv covek, a Talat bese protiv Makedonija u 2001!!!!!! Zosto ne se napravi popis na naselenieto? grujo vas im ima veteno na Alb nesto po ramkoven, iako oni ne se ni 20%
Јас колку што се сеќавам и после Диво Насеље имаше рација во неколку албански села кога министер беше Спасовски. Значи тајните служби му дојавиле дека има некое прегрупирање во тие села. Остави ти маалски приказни за да се добијат евтини политички поени. ДПМНЕ не доби ништо со Диво Насеље. Бомбите си продолжија, министрите сите си дадоа оставки, СЈО си продолжи со работа, се закажаа предвремени избори. Што тоа доби ВМРО со Диво Насеље? Ништо, буквално ништо.
Спречи ја бомбата за Смилково да излезе во јавност. Во вторникот требаше да ја пуштат бомбата, случајно 2 дена преходно се случи што се случи.
Мене од целата ситуација, политичари и срања, единствено ми се допаѓа Стефан Богоевски. Млад и паметен, со многу импресивен став. Лично би му платила карта за надвор, многу ми е жал што си го троши интелектот и волјата на овие овци овде, кои само го заслужуваат Грујо.
Артиста, ниту си правам филмови, ниту сметам дека ме демнеш, ниту дека те интересира за кого ќе гласам. Тоа беше мој општ заклучок. Друга работа - не да се презасити државава од ВМРО и СДСМ - све што морќжеа опљачкаа. И објасни ми каква корелација постои помеѓу големината на државата и бројот на партии кои треба да постојат? Зашто и во Англија цело време две партии се менуваат на власт, а исто и во Америка, а многу поголеми се од нашава. Да, нашиве две партии имаат голема финансиска моќ, ама не би рекла дека и најголема. Да беа Албанците побројни, сигурна сум дека нивна партија ќе влегуваше во топ 2. Имаат тие многу поголеми финансии отколку што се чини, ама не можат толку многу да се увезат гласачи за нив. А за кадар - многу е лесно. Треба само "вистинските" да дојдат малку на власт за се смени нешто. И не би рекла дека Левичариве "метла не фатиле во рака", зашто во спротивно одамна ќе седеа во фотељи и ќе пеглаа пари во некоја странска банка. Ми се свиѓа нивниот став, нивните идеи, а како ќе ги реализираат - како и сите до сега. Само овој пат кредитите би оделе за нешто покорисно од Скопје 2014та.
СДСМ да имаше таква снимка веднаш ќе ја пуштеа во јавност или ќе прочуреше од други канали. Сите најави за снимките во врска со Смилковско езеро се само празни приказни и евтини политички игри. Смилковско езеро беше една многу поголема игра од таа што ние ја замислуваме. http://zurnal.net/?p=16171
Џaбе збoрувaте и зa Левици и трети oпции, кoгa чoвек кoгa не е нa влaст и кoгa е, не е ист. Тaкoв ни е генoт нa мнoзинствoтo, клет, сaмo нa себе дa се мисли, дa му умре кoзaтa нa кoмшијaтa. Не зaслужувaме држaвa...
Која среќа се појави ти да ни постираш линк од Васко и да ни објасниш дека све било поголема игра тука.... Инаку во голема заблуда живееме.
Мојата реакција кога гледам дека се повеќе луѓе зборат за Левица: Мило ми е што се освестуваме и што сфаќаме дека има и други опции покрај ДПМНЕ и СДСМ. Жал ми е што не добиваат доволно медиумски простор...
А бе тука очи ќе си извадиме, не па за друго. Сметам дека глас за левица или која друга партија е добар избор ама во моментов тоа оди во прилог само на Вмро.
Се додека размислуваме така ќе си останеме заглавени во магичниот круг Вмро - Сдсм :/ Промена ни треба, не само од Вмро туку и од Сдсм!!! Сакам да го видам денот кога двете овие партии ќе бидат опозиција!
Вие што планирате да гласате за Левица или ЛП свесни сте дека шансите овие партии да освојат барем еден пратеник се помали од 1 %, а и да освојат сигурно заради тој еден пратеник нема да бидат повикани да бидат дел од власта, така да размислете која е користа ако гласате за нив, едноставно тоа е фрлен глас во празно, подобро седете си дома и воопшто не гласајте.
Да се пријавам и ја за Левица. Искрено, да не го познавав Димитар Апасиев, можеби и ја ќе бев скептичен у однос на Левица и сите други нови и старо-нови партии. Ама, дечкото го знам уште пред да се оформи Левица, и пред да се оформи Ленка. И можам да кажам дека е the real deal. Човек со вистински идеали, со претензија да се занимава со политика е реткост како факинг еднорог кој сере виножита. И да, планирам за него да гласам. Малце ми се мутни муабетиве „Глас за малечка партија е изгубен глас“ или „Секој глас за некоја помала партија е глас за ВМРО“. Е ај ако не да ги гласаме ВМРО и СДСМ засекогаш, пошто друго решение нема! Тоа се глупости, и тоа такви глупости кои само им идат у прилог на поголемиве партии. Глас за Левица е глас за Левица и за никој друг - и не дозволувајте некој самопрогласен политички експерт да ви кажува поинаку. Се додека сме заглавени у мајндсетот „Змија или магаре, пошто трето нема“, трето нема ни да има - никогаш. Да, Левица најверојатно нема да направи ништо посебно - затоа што е млада и финансиски слаба партија. Искрено, ја би се задоволил и само ако земат едно пратеничко место, за да Апасиев после ги прави партали на собраниски седници - бидејќи дечкото има знаење колку сите сегашни и бивши министри на ВМРО од изминативе 10 години, на куп. Но, промената што сите викаме дека ја сакаме мора од некаде да почне - а ќе почне само ако излеземе од магичниот круг ВМРО-СДСМ, а тоа ќе се случи само ако гласот го дадеме за некој трет. Гласајте за онаа опција која навистина ви се свиѓа - макар на крај имале и само еден глас - вашиот!