A zosto ova Zaev ne go promovira I bara mk jaz koga vekje zborivame za mislenje nadvor od kutijata? Iskreno ne znam zs se zamaram I pisuvam koga na covek nekogas ne vredi da mu dokazuvas, vremeto kje go kaze svoeto.
Зошто се бори за албански гласови а тие за разлика од нас никогаш не размислуваат надвор од кутијата. Друга работа, ако го следеше митингот на СДСМ вчера во Битола, ќе сфатеше дека "двојазичноста" е само за поени кај одредено гласачко тело. Заев си го кажа тоа на самиот крај од говорот. И дај немој ниту да се замараш кога веќе си и без аргументи.
Ја гледавте ни новата реклама на ВМРО? Избери 1 за двојазичност,избери 2 за федерализација,избери 3 за промена на името итн... Смешно или жалосно,во обид да ги испереат своите мизерии,се обидуваат да перат мозоци.
Струмичани, не се плашете вечера. Малку повеќе автобуси ќе ви дојдат од цела земја... Е ако де, инаку некои од Дебар или Гостивар, кога би отишле во Струмица? Еве сега имаат прилика Наредено е за од СЕКОЈА ОПШТИНА oд земјава да се соберат по 80 членови од Унија на жена, 80 од мажи и 80 од умс... Епа замислете колку автобуси и колку луѓе се тоа Зошто ова го прави? За да му докажел на Заев дека "струмичани" повеќе грујо го сакаат е сега може нема ни С од струмичани да има ама нема врска... Затоа на помош се дебарчани, охриѓани, штипјани, кавадарчани, кичевчани, свети никоци, па од гази баба, прирпор... Има има машала... Па струмичани, извадете тезгичка мала, продавајте сендвичи и вода, знаете ли колку промет ќе си направите? Цела земја вечер е кај вас... Баба ти вечерва има слава? Најдобриот другар ти прави веридба? Сестра ти се породува? Ма ништо тоа не е битно, ние одлучивме за тебе кај ќе ја поминеш неделната вечер... Тадамммм... Во Струмица
Паричката има две страни, вистински неопределените ги гледаат предностите , добрите страни и лошите страни на актуелните политички партии и нивната кампања. А вие некако на темава обоено реагирате.
Вечер во Скопје е и митингот на Сдсм. Уште од сега ги гледам насловите во весниците и порталите. Фијаско на Заев во Скопје , само 100 души се појавиле (слика од 1 саат пред митинг кога почнале луѓе да се збират) РЕКИ ОД НАРОД ВО СТРУМИЦА ДА ГО ПОДРЖАТ ГРУЈО, Струмичани му рекоа НЕ на на деструктивната политка на Заев!!!! Ај ако ништо друго барем вмровциве што ги влече Грујо во секој град ќе се прошетаат бесплатно низ државата ќе си купат нешто , ќе си ги видат роднините.
Super, sekoj Mora uteha da IMA, samo za poeni, albancite se glupi AAA taka bilo, imas pravo nemam argumenti kako sto gledam I nema potreba da imam patem, jas tebe ne ti replucirav ni da se salam ni da te tormozam, ova e javen forum ili mislis da me cenzururas zs ne razmisluvam kako tebe? Pozz
Б.Ц (Бранко Црвенковски) пак ке биде крив за се изгледа, како оној лажниот стечаец (што тепаше студенти на плоштад) во 2011 кога рече " Заради Бранко се разведов! " и Б.Ц му одговори " Абе чоек! Абе оди прашај си ја жена ти да не бил некој друг во прашање...? И да сакам неможам да стигнам бе брат! "
Кога беше митингот на Вмро довреѓаа овие од Сдсм, доплукаа...а, сега наголемо се сликаат, на сите вести за гужвата по патиштата. Само нив им е дозволено на раат да одат и да смеат да се сликаат. А, не дај Боже да си од Вмро, ќе те доплукаат. Многу вулгарни и погани на уста. Иначе, Кичево беа Сдсм, им се случи фијаско, и баш ме интересира што ќе направат утре во Струга, дали стружани заборавија дека Струга им ја продадоја ? Низ муабет знам дека Струга наголемо стана вмровска, па никој нормален не може да го сака оној кој те предал и продал. А, за сите што докукаа за трета опција, како им е здосадено од овие две партии, ете ги Левица, млади, надежни дечки, ја имаат мојата подршка.
На митинзи од сдсм барем сите се по своја волја појдени, а не се со закани...Овие од вмро со сила ги носат и тие уште се сликаат, затоа е смешно и глупо Пушти линк во живо од ск, и ќе видиш колку граѓани конечно се освестиле и излегле за да се смени диктатурата. БЕЗ ЗАКАНИ!
Ниту еден пријател не ми е пожален дека од на работа го присилиле. Ни сега, ни претходно. А, постојано читаме за тоа. Можеби ти имаш таков случај кој го знаеш (или случаи), ама јас ниту еден во сиве години. И тоа голем дел од нив не ни одат на митинзи, и никогаш немале проблеми на работа. А, за ова освестени луѓе, мислам дај, да ме изнасмеа. Човек кој се освестил, не може да се освести со Сдсм. Порасипана, полоша партија никогаш немало, а штетата која и ја направија на Македонија сеуште ја плаќаме и трпиме. Скроз разбирам да се освести некој со трета партија, ете ја Левица како пример, ама со Сдсм ? Никогаш. Само ми е жал што постои некој кој ги подржува тие предавници, кои сопствената држава ја продадо, почнувајќи од сите државни ресурси, па натака. Освестен човек не може да подржува предавник.
Абе сега не ќе дебатираме до утре, ја само мислење си напишав. 100 пати да се повторувам себе си ? Се осеќам глупо... Нели реков, ете трета партија, која и да е...?????? Левица ја дадов ко пример, нека се множат и други надежни, поштени и интелигентни луѓе.
Не се мачи да објаснуваш, не вреди очигледно со ваква ситуација како што е во СДСМ за да ги браниш на форум треба да се има добар интерес и во интереси не се мешај попаметно е. Инаку и Левицава пропагира нешто мн слично на СДСМ, ако добијат гласови за пратеник ќе видиме на дело за што и како ќе им оди пазарот. Пушти, уште малку остана до избори.
Во светот на бајките живееш ти изгледа... Извади ги розевите наочари па ќе видиш како за партали ги носат сите на митинзи....Денес во Струмица се сите појдени, мислиш сакаат така? Мислиш овие од западна мкд. сакаат да одат во овие студови на митинг во факинг Струмица?