Вие што сте за ВМРО толку слепо, вие не сметате дека криминалците треба да ги снема од политичкава сцена?!
хахаха не! Еве вака Да не дозволиме уште да трпиме заради вакви http://www.maxim.mk/video/video-izj...vlada-da-padne-i-da-dojde-vmro-dpmne-na-vlast
На тв-пρогρамите досадни се веќе да намалеа малκу на тв κампања а паρите да беа донација за луѓе со посебни потρеби толκу мислат за наρодот двете паρтии све е свој интеρес наρодот κој го шиша
Еве јас од Струга сум,па затоа чувствувам потреба да пишам. Струга еднаш се "продаде" во 2004, да,можеби така беше, но во 2013 на локалните избори беше реално продадена! Имаше еден мак кандидат(тогаш демек заеднички од вмро и сдс) за градоначалник и двајца албанци во прв круг, и во втор беше македонецот со Села. Вмровци даваа пари на народот за да гласа за Села, отидоја против својот кандидат. Струга не ја продаде Сдс. Струга ја продадоја сите македонци-муслимани кои се пишуваат како албанци, бидејќи како такви имаат поголеми права. Да,можеби Сдс не е подобра опција, ама како можат да спијат мирно сите оние што го поддржуваат и бранат вмро,после сите објавени бомби, долгови и слично?
http://www.libertas.mk/vo-zhivo-graganski-miting-na-sdsm-i-koalitsijata-vo-skopje/ Шеќеринска, Шилегов, Пендароски.... интересен митинг, ми остави впечаток што не читаа, имаше интеракција меѓу нив, Заев ги повикуваше, многу добро осмислен
на груевци им фуфка не само од сдсм туку и од коалиција за промени и правда, а и дуи ќе падне исто така. На 12ти декември 2016,ќе се разбудиме од деценискиот кошмар!
Ја колку што читам ти кажав за пријателите кои ги имам јас, дека никој со сила не бил ни повикан, ни носен. А, дека за другите кои го зборуваат тоа, не знам, немам увид. Значи за какви розеви очила ми зборуваш, кога не кажав ништо напамет, туку факт. Како ти што имаш случаи каде со сила ги носеле, така јас имам случаи дека со сила не биле носени, ниту имале проблеми. Што не ти е јасно тука ??? Нека ги снема, ама не по цена да дојдат старите криминалци на сцена. Какво НО ? Струга се продаде во 2004, на начин да не може ни да се врати потоа. Ако е точно тоа што го пишуваш, ете Владо беше од Вмро, зошто не победи ? И заборави ли ти што се случуваше пред комитетот тогаш или си мала, па не паметиш ? Скроз те разбирам да не си за Вмро, но да ги подржуваш оние кои ти го продале градот ??? Кога шеташ низ Струга имаш чувство дека во Албанија си, не во Македонија. АКо тебе тоа ти е убаво, оди гласај ги. А, за бомбите, долговите на Вмро, и тука те разбирам, ама ако може да се објави што правеле и зборувале и од Сдсм ќе биде многу, многу интересно.
Па напишав зошто, неговите,т.е. ВМРО на крај го зафркнаа, изгледа не прочита. Значи, луѓе од ВМРО потплаќале гласачи да гласаат за Села. Во селата каде нема ниеден албанец,имаше по 50-100 гласови за Села. Мислиш дека од ќејф гласале, дека им е убав, така? И да,памтам што беше пред комитетот, не бев толку мала, ама сепак мислам дека сржта на т.н. продажба е подлабока и дека не е виновно само Сдс. И за разговорите од Сдс. Што и да разговарале,не беа на власт Поздрав
Haha ne bile na vlast hhhh eve zs ne trebaat argumenti hhhh a opizicijata nikakva uloga nema vo nisto? Pa, zs zemaat plata ? Da be izumiv oni moze da ne idat na Rab I da zemaat ne samo plata tuku I patni trosoci, a nie morame, taka li bese? Ma jok grujo go IMA izmisleno toa hhhh
И што ако се објават разговорите од сдсм? 10 год на власт се вмро, па кој фактор се разговорите од опозицијата? Кои докази и раззговори ги објавија и пак вмровците си ќутат од страв. Ти ако лично си немал закани (или некој близок) тогаш прочитај низ интернет, на фб, на форумов и ќе ја сфатиш реалноста. Јас 100 пати пишав за тетка ми... Нововработена е и МОРА да оди по сите митинзи. Таа не сака да се замара со политика ама и се ЗАКАНИЈА дека нема да и продолжат договор... И не само на неа, туку на сите нововработени. Плус не е само тој случај, туку ете разгледај низ нет и ќе видиш докази, како им праќаат заканувачки пораки на тел или на фб... Некои изреволтирани луѓе. сктиншотови прават и објавуваат... Тоа не е тајна дека се закануваат, не знам што се чудиш...
Ова реално не е опција, оти немаат шанси за да добијат нешто, дали и еден пратеник ќе имаат. Им треба време на ваквите коалиции за да придобијат членови.