Или не сфаќаш,или не сакаш да сфатиш. Опозицијата нема никаква улога во тоа што го прави власта кај нас. Земаат плата, да, ама не крадат и не убиваат. И нели Бонева имаше најмногу патни трошоци? Се гледа кој нема аргументи. Народот ќе одлучи што прави опозицијата во Собрание Поздрав и те молам повеќе да не ме цитираш, јас за Струга сакав да се изјаснам
Не знам баш. http://lokalno.mk/trajanov-anketata...zatvorat-granitsite-za-rezhimot-da-ne-izbega/ http://www.dokazm.mk/koalitsijata-za-promeni-i-pravda-ke-ima-najmalku-15-pratenitsi/
I'll just leave this here... Дебата за културата во Македонија, со најнекултурниот претставник на ВМРО кој некогаш сум го видел и чул. Ако овие задолжени за култура се вакви, што останува за другите. Али океј, г-динот Крсте Јовановски е човек од Бога допрен, so I guess that makes it okay.
https://izbirackispisok.gov.mk/ Бидејќи луѓе кој гласале исчезнуваат од избирачкиот список, најдобро проверете си дали ве има. За секој случај.
На мојата улица, од 20 куќи во три има фантомски гласачи. Од 60 гласачи, 21 се фантомски! Реагирав но сеуште стојат. Во недела сум заменик претседател на моето избирачко место. Баш ме интересира што ќе се случи со овие гласови.
И јас исто. Ама ептен ме обесхрабруваат неправилностиве, ептен се изнервирав. Тоа се тие фантоми што би донеле победа на лоповите од власта. Изборите во недела очекувам да бидат немирни.
Луѓе,се ежам,утробата ми се поткрева,солзи ми надоаѓаат кога се рецитира ,,Тешкото".И вчера додека на митингот ја пуштаа,истото чувство и денес кога гледам на тв. Не е патетика,реалност е низ што поминавме последниве 10 години. Овие избори многу значат,за сите нас.
Како мал на Cartoon Network channel имаше цртан филм серија PowerPuff Girls, и секогаш завршување со реченица And so once again the day is saved Thanks to the Power Puff Girls! Заев, Сдсм, Сорос, Албанците, Американците, Европа сите сакаат да не уништат секој ден, АМА САМО премиерот Никола Груевски e оној што се грижи за Македонија да опстане. Уште еден спасен ден за Македонија! And So Once again the day is saved THANKS TO NIKOLA GRUEVSKI!
Јас се плашам дека пак ќе победат. Маса на луѓе веруваат дека Заев ќе не федерелизира. Баба ми денес вика син ми албански ќе учел. Муабетов што направил Заев овие десет години, па крадел, и не бил во затвор. Инаку Заев и СДСМ се опозиција 10 години. Прост народ, само таков остана овде, и си патиме од нив.
Да имам и сендвичи (со растителен кашкавал и тоа не со природен) од штабот на ВМРО да ви поделам, вреќа брашно и зејтин и црковни икони за на митинг
Ќе гласате ли луѓе?Јас да, како и секогаш затоа што сум лојален граѓанин со обврски кон земјата и сакам да учествувам во носењето одлуки. Ќе гласам за една од двете големи партии, глас не фрлам на мали партии од проста причина што минатите избори во сите единици со гласови фрлени на мали партии пропадна барем еден македонски пратеник. Ќе гласам за СДСМ затоа што доста е од ВМРО. Сега читам, снемувало луѓе од список. Не би требало тоа да се случи. Ако се случи, правец Мост, Народен правобранител, па и камери ќе викам ако треба. Не останувајте пасивни на ден на избори. Немојте со таа логика, ај кој ќе фаќа автобус за во провинција, мојот глас ми е важен, кој ќе оди во родно место да гласа. Сите сме важни, секој глас е важен.