Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. fighter

fighter Популарен член

не си на митинг у околина на к.вода?! до центар се слуша...БЛУЈО блада нешто

2. LollySky

LollySky Популарен член

И јас исто, за СДСМ, иако да бев во ИЕ 1 ќе гласав за Левица. За жал во мојата ИЕ 2 секој глас е битен за СДСМ, доста е изедначено. Да не спомнувам пак дека има и многу фантомски гласачи (facepalm)
    Sorry Левица, следниот пат. Сега е битно да се тргнат овие

celineparis, anaja1, biGirl and 4 others like this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Какви анкети луѓе кога повеќе има од оние што не кажуваат или нема да гласаат од оние што се изјасниле. Збирот на овие две категории е повеќе од тие што одговориле.

LollySky and Bozica1980 like this.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

во 6ие 60% не кажале за кого ќе гласаат на пример

JuLleE and kukla21 like this.
  5. kukla21

така е. Еве мене да ме прашаат нема да кажам. Глупава методологија.

JuLleE, LollySky and Bozica1980 like this.
  6. shz

shz Форумски идол

Вчера на митингот во Струмица колку авотбуси отидоа од другите градови Од Крива Паланка, Кратово и од многу други градови. Јас мислам дека не е убаво од други градови да одат само за да има повеќе народ, треба да одат само тие што се од тој град.

theowndemon, JuLleE, LollySky and 2 others like this.
  7. P.S.love

P.S.love Популарен член

Баш исто и јас :) За Левица сум,ама во мојата ИЕ 5, повеќе би значел гласот против ВМРО,односно за СДСМ ;)

Last edited: Dec 5, 2016
    Summerlover, anaja1, biGirl and 2 others like this.
  8. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Mene samo kufer poln so dolari mozhe da me natera da glasam

biGirl, shz and kukla21 like this.
  9. biGirl

biGirl Истакнат член

Taka e :D

LollySky likes this.
  10. daylight

daylight Популарен член

Суд во Грција денеска донесе одлука да го одбие барањето за екстрадиција на тројца од осумтемина турски воени офицери, кои со хеликоптер побегнаа од Турција на грчка територија во текот на ноќта на неуспешниот обид за преврат во земјата во јули годинава.

- Многу сум задоволна од одлуката на Судот, тие да не бидат екстрадирани. Судот беше објективен, изјави адвокатката на турските офицери Ставрула Томара.

извор: http://sitel.com.mk/trojca-od-prebeganite-turski-oficeri-ostanuvaat-vo-grcija

LollySky likes this.
  11. fans

fans Истакнат член

Според анкетата на Телма во ИЕ 1 Левица има 3.6%, до изборите сигурно ќе биде околу 5 - 6 %, голем дел од неопределените ќе гласаат за Левица. Со тие 5 % можат да освојат пратеник доколку во ИЕ 1 гласаат вкупно 195.000 избирачи.

12. kukla21

И јас мислам имаат шанса бар за 1 кога 50% не кажале дали и за кого ќе гласаат.

13. Victorian

Victorian Популарен член

Само јас ли мислам дека тоа платеното политичко рекламирање треба да е бесплатно?! Вака уште во старт поголемите партии се ставени во поповолна положба затоа што тие можат да си купат време на тв, што не е случај со посиромашните партии. Да имаа и другите партии време за реклами како и овие поголемите, анкетите многу поинаку ќе изгледаа.
    Вака парите можат да се искористат на алтернативен начин, сите ќе добијат еднакво време, а ние граѓаните би биле информирани за програмите на сите партии :)

14. kukla21

Со или без реклами, мене ништо не ми менува.

JuLleE likes this.
  15. fans

fans Истакнат член

Во ИЕ 5 секогаш е мала излезеноста поради етничката припадност, таму и со 5000 гласови би можеле да освојат пратеник освен во ИЕ 1. Битола како најголем град од ИЕ 5 секогаш гласала ,,шарено" по 10.000 - 12.000 гласови за помалите партии.

16. elimkd

elimkd Форумски идол

Од страна на гледач тоа мислење е оправдано, но од страна на телевизиите никако, ппп даваат постојано, згора на тоа уште ако е без пари, ниту еден медиум нема да ги емитува кога за тоа време може да пушти реклама за која компаниите им плаќаат

Victorian likes this.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Интервјуто на Љубчо на 24вести е најок до сега во кампањата. Тоа е најстрашниот момент :/

Tanjamm, JuLleE, LivingGlam and 2 others like this.
  18. Victorian

Victorian Популарен член

Го разбирам тоа, ама што е со нашето право на информирање?! Ако не подобро на приватните тв воопшто да нема ппп. Да има само на МРТВ и онака ја плаќаме со радиодифузната такса, заслужуваме еднаков пристап до информациите!
    Плус што 20-40 милиони е огромна цифра за 1/2 предизборие...

19. Silver.E

Silver.E Популарен член

Колку што гледам темава не е крстена обожавателите на Заев или следбениците на Сдсм !?
    Зошто човек со поинакво мислење не смее да напиши свој став. Одма е нападнат, просто очи ќе му ископате.
    А, ви сметал режимот, немало демократија ? Па, вие ќе барате демократија кога не почитувате туѓ став ?
    Гледам и нагоре луѓе факти пишуваат (а, не измислени работи), па за брзо и се откажуваат од темава зошто сфаќаат дека не вреди овде да се пишува.
    Јас 2-3 пораки напишав, и одма добив пораки во инбокс да не пишувам во темава дека не вредело, дека ќе ме напаѓале и слично.
    А, што напишав ? Дека Сдсм ја продаде Македонија, почнувајќи од државните ресурси (па со повисоките сметки, пр. за струја, нагло осиромашивме), па до цели градови, итн.
    Колку наши браќа загинаа, го заборавивте ли Куманово, тоа беше последно, а сега со албански знамиња гордо да одам на митинзи ?
    Не ги бранам Вмро, ама Сдсм за мене лично се дефинитивно најлоша опција за државава.
    И порано читав сите баравте трета опција, демек ни едните, ни другите, а еве сега пред избори никој не ја бара таа трета опција.
    Повеќе не реплицирам и не коментирам за избориве овде, ниту вреди, ниту ништо. Поззз.

Victorian likes this.
  20. Magnolija

Magnolija Популарен член

За сите оние кои мислев дека стварно им е преку глава од партиите во оваа земја и дека се загрижени за иднината на оваа земја, како и за мафијата со криминалот кој вирее, сега ги гледам по како се сликаат и се влечат по митинзи на СДСМ. Испаднаа дека им смета ВМРО само затоа што се СДСМ, а јас сум толку наивна.

Едно е да гласаш, ама чим се влечеш по митинзи се знае дека почнуваш да им го лижеш газот.
    Ми се згади: што го прави едно партиски глувче поразлично од другото партиски глувче?

Почнаа веќе да се вртат како сончогледи...

Someonespecial, LivingGlam and Rama like this.