Раелно ни едни чинат ни други, ама бар владеачкава прај по непто, крева праинче овде -онде. Народот плачеше за вработувања а вработувања добива. Е сеа се друго што смрди корне, ке го истераат бар уште 4 год.
@Rama, не е проблем на кој јазик зборува, туку што зборува. Не може да се оправда дека од т.н. „реформатор“ за подобра иднина и просперитет на Албанците во МК, како лидер ДУИ ја претвори во тендер-партија. Никогаш ДУИ нема да си го врати имиџот кај гласачкото тело, бидејќи тој е иницијалната каписла на долгото опстанување на власт на овие, когаја подржа првата рунда предвремени избори во 2008 и од тогаш само пари и моќ го интересираа. Јас мислам дека ДУИ ќе „тропне“ на овие избори заедно со тендерскиот им партнер од власта.
Не се партиски војници по фабрикине. Која интернационална фирма има интерес да вработува џаболебари?!
Слушав. Уши ми крварат уште, кога ќе ми текне. Ни срам ни перде што би се рекло. Кое простачење во телевизија беше тоа, чиниш подолу не можат и оп, ќе ти докажат обратно. И не им е прв пат да плукаат по нешто, а потоа за многу кратко се тоа фино лепо да го излижат, цели мандати така им поминаа ехеее, години стаж те ојачува. П.с. Иначе јас реплицирав на коментари што подоцна веројатно се избришани, затоа во последниот изглеа ко да си се расправам сама со себе.
Потполно се сложувам со тебе.Толку важност му даваат,што мислиш небаре е крал во Македонија.Незнам со кој памет го прави ова,како ние да немаме чуство,само нив им се повредуваат правата. Општо сите Албанци,реченицата ја започнуваат со,ние албанците,како да ние сме грѓани од втор ред.
Чудно ти паѓа оти ја забораваш Источна Македонија, да иселена е и утепана, ама луѓето од таму албанци гледаат и албански слушаат кога ќе дојдат во Скопје.. така да нека не ви биде фрапантно. Не ми е јасно ова додворување на албанците, сериозно ли мислат дека ќе се откажат од нивни пратеници за сметка на Заев? Баш ме интересира дали албанците ќе имаат помалку од 26 пратеници, и ќе го дадат гласот за пратеници од СДСМ, може грешам ама ми се чини дека они се држат на своето секогаш, ај може ќе се изненадиме.
@mimiiiii Не, не, таман работа, воопшто не ја заборавам Источна, поконкретно, баш мислам дека поради тоа тиe се најсензитивна група што ќе паднат на оваа провокација за двојазичност, па така пак ќе си гласаат за Вмро, бидејќи баш како што велиш, немаат допирна точка со тоа каква е ситуацијата пр. во Скопје Наместо баш да бидат против власта со оглед на опустошеноста и мизеријата што ја направија да владее во тие убави источни гратчиња, што сега личат како на пустинските градови од Дивиот Запад, тие ќе се залетаат за двојазичноста.
А што е со боите? Дале ли некакво објаснување зошто СДСМ сега се црвени а вемеро сини? Знам дека ниедна боја не припаѓа ексклузивно на ниедна партија ама некако низ годините се научивме обратно да ги гледаме. @Summerlover малку оф топик, ова чашава и пијаново смајли на крај од секој коментар, цитирам " " ти е од причина што си страстен уживач на алкохол? Не може а да не се примети дека секогаш ги има..
Владеачката партија прави по нешто? Па кој би првел друг нешто? Тие се н власт и нормално треба да прават нешто, секако не може опозицијата да прави нешто... А за тоа дека народот добива вработување, не знам баш... Може во светот на бајките или пред избори да вработат некој случајно... А за тие од странство што сакаат да гласаат и што се мешаат во политиката овде, немам коментар. Ако ви било убаво, зошто сте избегале на крај на светот? Ми се прават некои патриоти, а еднаш на 5 год доаѓаат во земјва... Не треба да гласаат, пошто не знаат како е да живееш во мизерија.
http://www.24vesti.mk/raskosh-vo-sedishteto-na-vmro-dpmne ...... gledajte uste ednas sedisteto na bandata
Branko Ljupco dosega duri i Zaev za slednite 4 godini site zaedno nemozat da ukradat tolku pari kolku Grujo sam sto ispokrade
Procenete sami dali treba na vmro da mu se dadat uste 4 godini, partijata zivee vo raskos tezok 60 milioni € a nie sto dobivme patista moderni , bolnici opremeni , ucilista novi ..sportski sali , stadioni sto ili vranotuvanja novi ? Ne se ovie izbori za politicka partija izbori kade treba da odluci razumot na narodot da proraboti svesta na narodot .
Вчерa oстaнaв пoдзинaтa oд еднa случaјнo дoбиенa инфoрмaцијa. Мaжoт јa тепa женaтa, женaтa вo немoќ пoвикувa пoлицијa (100 пaти пoдoбрa oпцијa oд пoвикувaње нa тaткo, брaт, a и единственa зaкoнскa, зa дa се спaси oд нaпaѓaчoт), мaжoт гo приведувaaт, гo пуштaaт следнoтo утрo (небaре прoсветлен)...и пo две недели и нa мaжoт (нaпaѓaч) и нa женaтa (нaпaднaтa) им стигa известувaње дa плaтaт пo 50 еур. (декa сме Гермaнијa пa вo еур е висинaтa нa глoбaтa) зa нaрушувaње нa јaвен ред и мир. Е зaтoa вo нaшaтa земјa немa семејнo нaсилствo. Еднaш ќе пријaвиш, ќе ти пишaт глoбa, следен пaт ќе ќутиш и ќе се мoлиш тепaњетo пoбрзo дa пoмине. Ебaте држaвaтa и нејзиниoт систем кoјa не те штити.
@sanjaeva имам другарка во Германија. Има многу пргаво и немирно дете, живо и здраво нека и е, ама само паѓа во трчање се удира и редовно има по некоја модрица. Комшиите му виделе модрица по рачињата во улаз и ги пријавиле родителите за малтретирање на сопственото дете. Социјална служба ги следеше 3 месеци, и плус добија потврда од учителките во градинка дека детето си е пргаво и самото се удира. Епа ние сме далеку и од таа свест и од тој систем.
Луѓе, мора да се реагира секаде ако има неправилности во гласањето, посебно тие што ќе бидат задолжени за избирачките места, нека нема можност за фантомски гласачи, нека не им се дава право власта само да одлучува. Нека има можност повеќе партии да одлучуваат за нас народот, нека не им се дава целосното легитимно прави на една власт да одлучува што сака и како сака за да има мешање со другите партии во правниот систем, финансискиот и во сите други области,
Мене не ми е јасно овие младиве што се појавуваат на рекламиве... Нели им е срам бе? Хахахха мислам онака, на улица да искочат? не им е срам сеир што им пукаат? Вртење на Сдсм со телефони, па притисни ова притисни она... СИ ГО ЛАДИТЕ ....??? леле какви бруки се тоа...Срам ми е Тв да пуштам.
Јас се претворив во Фантом. По секоја логика сум исселена, уредно пријавено во мвр дека отсуствувам од државата на подолго од 3 месеци, плус се одјавив од сите институции и добив потврда дека не сум ни здравстено ни пензиско осигурана во Македонија, добив привремен престој со печат во пасош во друга држава на основа на брак, извадив и потврда дека не сум казнувана ни осудувана во Македонија, а ме има во избирачки список каде што гласав порано. Значи по секоја логика треба да се водам за гласач од дијаспората, таму каде што имам пријавено и одобрено престој. Сега некој може да гласа во мое име таму во Велес.
а Тамара умре за 30.000 евра! На Тодорооф,Ангел Митевски од УО на Фондот и Аспазија од државна треба да им се суди!
А со левица што се случува? Зошто се испокараа членовите меѓусебно? Едни сакале на избори, други неќеле, да учествуваат... или нешто друго е во прашање? Абе бетер од членовиве на форумов се