А сдсм што направи освен пола мил. стечајци? Не велам дека бмбро се супер, туку се помао зло од зајко и компанија. НИ треба трета цврста опција или палење од државава. ЈБГ глуп народ сме
Цел исток е така. Убаво ги знаат иселените, имаат списоци од дијаспората кој ќе гласа, и така ги искористуваат гласовите на нас дијаспорците. Реално, барем 1/2 ако не и повеќе од младите од истокот сме иселени. На избори, излезеност барем 75% ??? Како??? Вмрото редовно тепа, со 14 или 15 пратеници од тројката. И не ми е јасно, како СДСМ, како најголема опозициска, не фатат да го пребројат населението, колку се иселени, кај се луѓето. Треба да има и онлајн на крајот на изборите да видиме кој гласал. Од кај ги вадат тие проценти, градови на духови сме, а гласачи илјадници
Заев и Шеќеринска (заедно со мажот и) тежат преку 30 милиони евра. Во редовите на СДСМ има транзициски магнати што тежат по неколку милиони евра добиени по нелегален пат, а никогаш осудени. Нормално со 650 судии коишто ги постави Бранко Црвенковски во негово време. Зошто Зоран Заев не ја плати операцијата на Тамара и стотици други деца на коишто им требаат пари, а притоа пријавиле 600.000 евра трошок за кампања? Од каде се тие пари? Заев ветува 500 евра просечна плата во Македонија, а во неговите фирми дава 8.000 денари плата. Која иронија. Сеуште верувате на приказни кои ви ги сервираат и едните и другите? Ниту им е гајле за вас, туку само за нивниот џеб. Македонското здравство и економија не е само резултат на Никола Тодоров, туку и на многу други пред него што не заковале ниту една шајка со децении, а денес ти продаваат демагогии на јавни телевизии преку дебати.
Тие источни градчиња никогаш ниту биле убави, а ниту средени. Голем дел од тие градчиња немаа асфалтирани патишта, инфраструктура, јавни комуналии, паркови, спортски објекти, здравствени установи до пред 10 години. Често слушам изрази од типот: - ВМРО ја уништи македонската економија! Зарем ние сме имале економија и здравство за да некој уништи нешто? До пред 10 години имавме 38% невработеност и здравствени установи во коишто можеше да се снимаат јапонски хорор филмови.
@Artista повели... http://www.libertas.mk/visar-fida-k...itsii-koristel-stipendija-od-90-iljadi-funti/
Тежеле 30 милиони евра... Сите тројца ! А Фамилија колку тежи бе? Минимум МИЛИЈАРДА! 30 милиони е 0 во споредба со нивното богатство шо го разграбаа! Општо познато е дека И ДВЕТЕ СЕ ЗЛА, САМО ШТО СПОРЕД МЕНЕ ЗАЕВ Е ПОМАЛО ЗЛО. Како викаат од две зла избери го помалото. И посекако ако не се ПОКАЖЕ КАКО ШТО ТРЕБА, ПОЛЕСНО Е ДА СЕ ОСЛОБОДИМЕ ОД НЕГО за разлика од оние, ЗАКОРАВЕЈА на тоа фотељите, закржлавеа,ој па ги симни.
Македонија треба да ја води ДОБАР политичар, назависно дали е ВМРО или СДСМ. На Македонија и треба напредок буквално во се`. Патишта немаме, култура немаме, образование немаме, ВРЕДНИ ЛУЃЕ немаме. Ама не е само до политичарите, и до луѓето е. Луѓето си ги копаме очите еден со друг, се караме Заев или Грујо, како да ним им е гајле дали ќе ја средат државата или ќе ја топлат кожната фотелја во Влада. РЕАЛНО - НА НИКОЈ НЕ ИМ Е ГАЈЛЕ ЗА НАРОДОТ, луѓе! Кој и да е ќе кради, ќе се богати, ќе ужива. Тешко нас што живееме овде, за жал. Колку убава држава е Македонија, ама неправилно ја користиме и не ја чуваме. Од лошотилокот на народов пропаѓа цела држава. Ја гнасиме, не ја чуваме, па не` снаоѓаат поплави, пожари, земјотреси. Се караме едни со други, па се мразиме и војуваме. Ние не се сакаме еден со друг, а сакаме политичарите убаво да ни мислат. Ах. И за кој да гласам? За оние што ја искрадоа или за оние што допрва ќе не крадат?! ЕДИТ: Ако тепа Заев мислите дека нема да ги отпушти од работа сите што се досега вработени и да вработа негови?!
Мене не ми требаат вакви статии за да ми докажат дека во Македонија политичарите крадат, местат тендери, рекетираат и така натаму. Вас ви треба. И луѓето секогаш ќе останат неми на сите скандали се дур им стига плата на 1-ви за да ги задоволи нивните хедонистички хирови за шопинг, зимување и летување.
Хедонситички хир за шопинг, зимување и летување?? Па за што ондак одат на работа, ако не да си ги задоволат хировите. А кој политичар не краде ? Еден има ли таков? Сите крадат, од секогаш и секогаш ќе крадат. прашањето е КОЛКУ и во граница на нормала
Епа тоа е веќе лично засегање... Кој за кого е поголем криминалец... За тебе се едните, ама според мене се другите. Ама се сложувам дека не само овие две партии туку општо сите политичари и партии, се ист курац, и на крај секогаш ние луѓето си го јадеме.
@Artista , точно е,тебе не ти требаат вакви информации...ти и онака си знаеш какви гревови и неправди носат министрите...гледаш во документите секој ден. АМА НА НАРОДОТ МУ ТРЕБААТ ОВИЕ ИНФОРМАЦИИ,КОГА УЧИЛИШТАТА НЕМААТ ГРЕЕЊЕ А НЕКОЈ НА ФУНКЦИЈА ДОБИВА 100 000ЕВРА СТИПЕНДИЈА!
Го слушам Заев на Телма. Рече нема промена на уставно име. Цело време го следам за кампањава и цело време чекам тоа да се спомене. Мене ми е тоа пресудно. И дека за такви ствари мора да има референдум, а на референдум верувам ниеден Македонец без разлика на која партија е член или симпатизер нема да гласа за. Друга ствар, Струмица има највисока вработеност по глава на жител, најниска смртност на новороденчиња, гасифицирана е, единствен град во земјава без долгови и кој се самофинансира. Не мора да значи дека ако знае да води град, дека ќе знае да води цела држава, но лично сметам дека тој е најдобрата опција од овие што ги имаме. Со оглед на тоа дека овие не опустошија, понижија, сништија и потиснаа на секој можен начин, далеку се од опција за добар живот...за било каков живот. Не можам више да плачам кога ја слушам бркоњата како и било мука што не можеле убиство да скријат. И да, ќе дава отказ ако не победи. Нека. Тоа се вика преземање одговорност. Нешто што овие никогаш не направија.
Си го ладите во Грција ми е "врв" во рекламите. Сериозно го снимиле и го пуштиле. Првиот пат мислев дека не чув добро Сдсм беше на власт во многу осетливо време од развојот на РМ. Дали знаеш како равотел социјализмот на Југославија? Сите фирми што пропаднаа никогаш не ги бивало. Го цицале стариот систем. Кој и да беше на власт овие фирми ќе имаат иста судбина. Бебе и млад човек не се исто. Се додека мериме дека украденото од едниот е помалку од другиот нема да не биде. Нема изговор за кражба и законот е за сите ист. Ако можеше оној со копривите да го гонат, тогаш за овие другиве...
Втора работа што ме нервира кај Вмро, напнаа со тоа за Заев и удвојазичноста, хахаах Па не знам кој грмеше на Албански Контрадикторност до бола бре! Двојазичност одамна постои, само премногу глупите и слепи не можат да приметат, па нека ве лажат со таа карта
Гледајте на 24 вести, кажуваат за случајот Монструм... Во публика е и татко на еден од осудените на доживотно.
Па не следам веќе, а уште мислам зборуваат. Накратко дека децата од Смилковско езеро се убиени од специјалци нарачани од Мијалков и компанијата. Договор помеѓу Вмро и Дуи, со цел да се направат етнички немири. Рандом одбрани и следени деца Македонци за убивање, и рандом одбрани млади Албанци за судење... И таткото на еден од осудените, викаше какви радикализирани муслимани, какви глупости, невини деца се затворени...Овие осудените не биле замешани во такви работи, туку си работеле некое време во Данска, Германија и не знам уште каде. Вака ко пристоен, фин и културен човек изгледаше, и зар ако лаже би се осмелил да излезе на тв пред толку луѓе и камери? Од порано се знаеше ова, само не знам кај ќе им оди душата и на Мијалков и на сите тие замешани. И за Куманово тие направија, и за децава...поточно Мијалков е главниот... Колку луѓе умреа? Колку семејства заедоа на душа?