Кога ќе поминуваш од мостот Гоце Делчев кон центар по улицата што поминува покрај Тинекс од едната страна од др. е влезот за на паркинг што води кон плоштад, погледни има огромно пано, основа црвена (да не се збуниш не е на ВМРО тоа СДСМ бојата ја превезема за овие избори само, после гарант ќе се предомислат и ќе кажат не им лежи) и пишува ЌЕ ЈА ВРАТИМЕ ЕВТНАТА СТРУЈА, а бе не мајтап, не да се смеам не знам што др. да правам за таков дебилизам.
А како веруваш на луѓе за кои слушна дека прикривале убиство, за луѓе што рушеле цели згради заради некој што не се согласувал со нивни ставови, како веруваш на луѓе што носат државјанини на друга држава за да гласааат а притоа и ги омаловажуваат, како веруваш на луѓе што си местат судски спорови како ќе му текне??? Прашање е на колку од симаптизерите на ДПМНЕ им се ислушани бомбите, ако слушнат се, многу перцепции ќе се сменат.
Можеби би се смениле ама кој е тој што сака да ја смени перцепцијата и кој аму е целта ? За некој кој МОЖЕБИ ќе напрви подобро, за МОЖЕБИ ? прво секогаш можеби е замка, непостои можеби за вакви работи или е ДА или е НЕ, нема средина.Второ тоа се прави несамо за васт, ај , да е за власт налет нека е, туку да се сотре македонскиот народ,а извини не мора да ме сака никој, јас држам до своето, до она верување со кое можам да се носам како човек,а ако дојде ред и од тоа да се разочарам, тоа е тоа. А за бомбите па, сам Заев во интервју си кажа ама "тоа се приватни разговори, нашите се бетер", кога го кажа тоа кога беше нарекуван тежок сељак и зарем тој ќе не води од структури на СДСМ. Мила моја, да беа паметни од СДСМ 2013 на локални во Кичево, Струга и уште неколку града да донесеа и СДСМ цели авиони со гласачи како што донесоа Албанците, нас Македонците никој немаше да не шутка натаму наваму и да си игра со нас. Ама пошто сме ние паметни, а Албанците будали еве ни, го кркаме. Местеа спорови и СДСМ, а ја памтам и една мајка по сите телевизии одеше ја бараше вистината за нејзината ќерка најдена мртва на Водно ми се чини, така што овој муабет е сувишен. Истата шема е како пред повеќе години, прислушкување, изнесување на разговорите во јавност, етнички немири кои тогаш прераснаа во Судир не Војна де, па народот ќе ги запалеше сосе Собрание за на крај СДСМ да го ветува фамозниот 15 сптември и 2004 да направи вештачка територијална локална поделба. Е, овој пат не им поминува.
Еднаш те прашав, не ми одговори. Дали знаеш како се пресметува цената на струјата? Колку од тоа што го плаќаме на ЕВН е за мепсо и елем?
Мене не си ме прашала, да си ме прашала ќе ми стигнело известување. А знаеш ли во чија сопственост се МЕПСО и ЕЛЕМ, а во чија ЕВН, истата таа што купи оформена мрежа за после истата да се зајакне страдни маки се тргаа по огромен бр населени места ? Да, МЕПСО и ЕЛЕМ земаат добар дел од цената ама тоа оди во државата не во конто надвор од Македонија, да не требаше уште да им се даде на ЕВН ? Знаеш ли ти колку врмее ВМРО штракјуваше во то авреме и луѓето таму и коли им се демолитраа и ќотек изедоа од полицијата,а сега полицијата стои простум, а некој фарба и бои и навредува и што се не. Тоа го заборавивте ???
Луѓе јас бмбро не го почитувам зошто судството е катастрофа. Судивки ороспии (буквално) седат во фотеља и се пазарат за старателства на деца и алиментации. Е тие истите што ги изневеруваат сопрузите, што на децата им дале премногу, што имаат помошнички по дома е тие истите им се курчат на самохраните мајки, се плескаат со нивните бивши мажи и ги ставаат на пазарење дечињата. Тие исти ороспии ти кажуваат што е морал. Таа истата што ја кренала ногата на биро, што се шминка за време на рочиште. Што се имам видено и слушнато да ви кажувам нема да можам да ви доволам. Недај боже да си сведок на страна на мајката, има да те отера у пички мајчину и да ти каже 30 глупости зошто твоето сведоштво се одбива цитирам „ амори ајде ке се договорите и ке цмиздите овде“. Бмбро не го почитувам зошто полицајците место да те штитат те напаѓаат. Се курчат низ град, позираат на фб и прават купишта криминал. Полицајци бивши криминалци со досиеја станаа командири. Е сеа не секој има кој да го заштити. Знам повекето немате а некој глупак што до вчера се тепал, крадел и пушел ганча, денес ти пишува казна за глупост. Бмбро не го сакам зошто за стечајците не направи ништо. Ги остави на мислост и немилост. Ни старосна пензија ни 25 год. Абе утепани. Бмбро го унакажа школството. Кембриџ, ектс ... Закачи превисоки казни за СЕ. Камати, извршители, судови... За соросоидите не ни сакам буква да пишам.
Значи ако не краде државата?! Полесно е да плукаме по приватна фирма. Како тоа оди на странско конто?! Ние производители на струја сме, па ако не е ЕВН, тогаш ќе плаќаме струја на домашна фирма која ќе биде производител на струја? Сериозен ти е муабетов? И да останеше ЕСМ, ЕСМ ќе купуваше струја од странство, ЗАТОА ШТО македонија нема стратегија за енергија, производство, градење на капацитети за производство на енергија. Муабетов кај дедо ми може да ти помине, затоа што не се разбира во проблематиката. За ЕЛЕМ и МЕПСО, што сум јас должна да плаќам за непродуктивните трошоци на овие две фирми?! Што има јас да плаќам што работат 10 на работно место за 1? Овие се тие од проектот „Владата вработува“. Што има јас да плаќам за градење на фасадите на овие фирми?! Нек ме краде мене државата и тоа е во ред.
@Outlook бидејќи не читаш убаво еве ти извадок од програмата на СДСМ ЕВТИНА ТАРИФА Ќе воведеме евтина викенд тарифа т.е „евтината струја„ ќе биде достапна не само во недела, туку цел викенд. Дополнително, секој ден граѓаните ќе добијат допол- нителни 2 часа евтина тарифа. Пишува ќе ја вратат евтината тарифа, онаа евтина струја преку ден која ВМРО ја укина.
Кога сме кај двојазичноста...еве ви го ПАТРИОТОТ Грујо http://fokus.mk/video-vmro-za-makedonija-gruevski-tajno-dogovoril-dvojazichnost-so-ahmeti/ Има и видео...погледнете го и внимателно слушајте!!! Што не се најде некој паметен и ова на плоштад да го пушта по цел ден да се врти...нека слушаат патриотите.
@Outlook Може ли да те замолам тебе или еве било кој од овие лојални подржувачи на власта да ми наброи 10 причини зашто во недела јас да отидам и да го дадам гласот на вмро. Еве 10 год на власт се , дај ми 10 причини да продолжат барем уште 2 год до 2018 кога ќе дојдат пак избори. Ако не за мене барем за неутралните и неодлучните гласачи. Покажи им зашто да гласаат за вмро во недела.
Од иселената Источна Македонија овие се на власт. Само они не може да се освестат. Тоа е тој народ со кој Вмро манипулира и владее. Туку бомбите за Смилковско постојат, дел од членовите на СДСМ ги има слушано. И тој е муабетот кој кружи, за жал. Инаку бомби се пуштат низ локалните штабови во градовите. Ако Заев ја пушти денес или утре, секој ќе си го протолкува на свој начин. Ако тоа е цената да се симне режимот и да се спасат нови деца од масакар, нека е. Само да се стави крај на ова лудило.
Се надевам дека не се лути @Jason123 што мислењево овде го ставам.Оваа тема е најпосетена деновиве. Нека трепка
Objasni mi kako ne Se produktvni ovie firmi I kako te krade drzavata? A za kupuvanjeto struja, tocno kupuvame ako ne Se lazam I na toa se raboti etapno da se smeni sami da proizveduvame struja. A sto ne pominuva kaj dedo ti? Zarem lazam deka na lugje Evn I'm kazuvase ako sakate pidobar napon ili Nov priklucok e eve kolku cini eden franaformator (okolu 40.000 evra) zs saka evn redovna naplata ama ne I da dava usluga kako sto treba. Od tel pisuvam se nadevam ubavo procitav se.
Пред да започне изборниот молк да се изјаснам што ми се допаѓа, што не ми се допаѓа, да ми олесни а и да појаснам како изгледа независен и објективен човек.!: Од едните т.е СДСМ ми се допаѓа само ветување за укинување на екстерно тестирање и радиодифузна такса, ветување за минимална плата 16.000 денари и просечна плата од 30.000 денари. Ова ми се допаѓа и знам дека никој не верува дека ќе се исполни посебно оние кои останаа на патот, невработени во време кога се затвараа фирми, дел од земјоделците кои истураа млеко, палеа тутуни поради ниска откупна цена. Не ми се допаѓа ветување федерализација, двојазичност и менување на Устав за која зборува Заев.Сите велат двојазичноста е воведена од поодамна и океј е ама тоа е наводно поради права на малцинства, и таа уставна одредба се однесува на дел каде што живеат најмалку 20% население кое зборува јазик различен од службениот. Реално моја лична карта не е двојазична, во мојот град не се зборува албански по институции. Велат не се почитува Рамковниот договор, што нема врска на секој оглас во државна институција предност имаат припадници на малцинство и секогаш има по барем едно место обезбедено за нив. Најмногу што ми боде трн во очи и што никогаш нема да го извадам од меморија е коментарот на Шилегов кој додека се пукаше во Куманово и гинеа невини суштества тој изјави дека децата си играа камај, камај.Побогу ако тој дотолку бил маж со јајца што не зема пушка во рака, да оди да види на терен како се игра.Друго што е тоа коментар, пцовки и викање да даде Господ да ви се случи пак Куманово.Ало не се само обични полицајци кои гинат, истите тие на некого се син, сопруг, татко, прашајте ги како им било додека траеше таа голгота плус има и други кои се дел од таа страна на државата кои знаат како им било во 2001 година, низ што се поминале од стравови, трауми. Од другиве т.е ВМРО ДПМНЕ не ми се допаѓа трошење пари на скулптури, згради, засилено укитување исклучително на Скопје, бањи и бесплатен превоз за пензионери и партиски вработувања. Ми се допаѓаат субвенции за земјоделци иако не сум земјоделецми се допаѓаат проекти за грантови и најмногу ми се допаѓа што не дозволија промена на индентитет под толку силни притисоци од Грција и уцени за влез во ЕУ. Цитирање на делови од постот не е дозволено, ниту разубедување.
И на пано пишува "Ќе ја вратиме евтината тарифа на струјата" Што не значи ќе ја намалат цената по потрошен КW. Инаку и јас не сум ја читала програмата, пано не можев да најдам, па отворив да ти предочам на што се мисли. Инаку да, по прорежимските портали пренесувани се ваквите изјави само без она тарифата. Заслепен народ така се лаже.
За жал Заев не може да пушта веќе бомби пошто не се во него На СЈО им ги предаде... Тој може си имаа нелегални копии, ама во никој случај нема да ги пушти. Плус завршниот митинг му е во Чаир, па и да ги имал бомбите, не верувам дека баш таму ќе ги пушти...
Ako ti pisuvas na forumot so cel da ubeduvas OK jas pisuvam sto mislam jas ne vodam kampanja pred se sekoj IMA pravo po svoe ubeduvanje da glasa I toa ne se pravi na forum, koja sum jas i so koj kredibilitet na forumov za da mi veruvas vo denesno vreme i vo vakvo ludilo? a barem uste 2 god. Znaci nema da IMA mir za narodov od lagi, manipulacii I postojana tenzija ako sdsm ne dobijat izbori? Mudro.