Aj procitav se, kje ja vratime evtinata struja I kje ja vratime evtinata tarifa koja e boga ti razlikata da Se nudi kako ne znam kakva opcija? 2 casa evtinata struja preku den? Znaci toa, ne vikam ne ama ne e za na pano koga toa bilo bonbona biznis. Pozz Ne zabelezav, nie SME zaslepen narod, sdsm gledaat? OK a kade odi Zaev denes, kade bil vcera I IMA li poim kade kje odi utre, redovno dava razlicni izjavi I clenstvoto, jaka I'm dusa, ete vidi, zaev rece se e predizbiren trik, jaka I'm dusa ama toa I'm e.
Ок, штом си ја сфатила разликата. За мене конкретно значи 500 ден од месечниот буџет, колку што плаќав помалку додека постоеше таа евтина тарифа.Проблемот е што ВМРО пробува да манипулира со народот кој наместо да се заинтересира слепо верува во нив. Ама се согласувам, не е тоа за на пано. Ете погоре во постот на @Jason123 многу убаво е опишано што треба да стои на пано. Не сум јас симпатизер на Заев, ти изнесов детали од програмата зашто забележав дека често дискутираш без да имаш конкретни сознанија за нешто, овој пат тарифата, претходно беше дека Љубчо не е потписник на рамковниот договор, а е. Слика сакаш? И заслепен народ не се однесуваше на тебе, туку на сите оние кои покрај сите криминали, снимки, бомби, веруваат само на фирерот. На сите оние што не ги болат парите што некој ги троши за личен аздис и богатство.
Лидерот бе, он им е како Тито на времето, он вози Мерцедес а они се гордеат Шала на страна, да тргнеа едно десет луѓе од високите позиции (сосе лидерот), ќе владееја без проблем уште најмалку десет години. Наместо тоа, цела партија се стави во одбрана на криминалот.
Аха, во едно се согласуваме не е за на пано и сакаш да ми кажеш дека тоа не е манипулација или обид за манипуплација ? За рамковен веројатно, од сега па натаму и за такви ситници ќе проверувам што ми е кажано иако факт е дека Љубчо не сакаше да потпише. Верувам затоа што има зш да се верува јас сум повеќе до свесна за сета хајка и кој си е на власт тоа е, се ќе си биде на тапет. Инаку не читам објаснување како тоа државата те краде јас не знам ? или мислеше ќе поминеме на тоа дека Аутлук згрешила па, ќе замолчи. Секој може да згреши само зависи кој како се носи со своите грешки и од кој тип се грешките.
Сите вие што пишавте дека вемеро го заштитило нашиот идентитет и името, дали сте ги преспале бомбите??? Дали не сте слушнале како се договараше промена на името??? Дали со цел памет тврдите дека вемеро заштитило идентитет и име, кога последниве години и едното и другото го рентаа и шиткаа кај стигнаа? Еве неколку факти. Во време на сдсм, Македонија е призната под уставното име Република Македонија, од околу 90% од светов, вклучувајќи ги и најголемите светски сили како САД, Русија и Кина. Имавме добро лоби, имавме поддржувачи и пријатели и имавме датум за почеток на преговори со ЕУ. Во овие 10 години која друга земја не призна под уставно име? Која земја ни остана пријател? Која земја не поддржува и која земја остана а да не не мрази? Внатрешната политика беше тоа што смрдеше во сдсм затоа паднаа и со право изгубија. Ама немојте случајно, да ја споредувате надворешната политика на вемеро со надворешната политика на сдсм, не постои основ, не постои аргумент. На оние на кои не им е јасно, сдсм одамна се имаа изјаснето дека за промена на име се оди на референдум, тоа не е од сега. Сега повторно го потенцираа истото. А како само вемеро си ја преговараа и договараа промената на името по телефон... толку лесно..толку едноставно..без никакво чувство, бесрамно!
Немој молим те со Тито да го споредуваш овој никаквиов. Мене повеќе ме асоцира на еден негов имењак од една друга Балканска држава, што за себе си градеше бели дворци, ги полнеше со уметнички слики и автопортрети, додека народот му се давеше во мизерија. Се надевам од дново на мојава душа дека и истата судбина ќе го снајде, како неговиот пандан, јавна егзекуција на плоштад.
Мене искрено ми се повраќа и од едните и од другите. Сепак, оваа година гласам за Зајко, чисто ради тоа што мислм дека ќе сака да се покаже во првиот си мандат, па ќе направи неколку добри работи. Иако претпоставувам дека ВМРО ќе победи поради многубројните партиски вработувања и уцени, се надевам дека нема да биде така затоа што ќе ја одведат државата во неповрат.
Секако дека не е тоа за на пано, таму многу убаво би легнале сите оние велелепни згради, барокни градби, сите изнесени пари од државава. И за твое добро е да проверуваш такви "ситници" пред да се вклучиш во дискусија. Со мене не си имала дискусија за тоа како те краде државата, не знам на што конкретно мислиш, ама кражба од твој џеб е кога државните пари се користат да се наполнат туѓи џебови.
Jas tebe vo prviot odgovor te prasav kako re kradat, t.e na odgovorot koj go citirase ne izbegnuvaj odgovor hhhh ako nemas taka kazi si inaku da I zgradite I muzeite I patistata mn ubavo izgledaat I na slika I vo realnosta PS tvojot sovet za mene poslusaj go I ti
Jас се извинувам што пак ќе улетам у ова за Смилковско, и уште еднаш ќе кажам ако има бомби за Смилковско ЗОШТО чека за да ги објави ?! Зошто не ги објави уште 2015 ?! Ќе ни заштедеше 2 години хаос !!!
Nema takva namera da stedi nekogo tuku da sozdava haos I tenzii, pa sto upali upali, sto ne zdravje IMA I Dr izbori, ova poslednovo se negovi zborovi. I kako narodot veruva deka opozicijata nema odgovirnost I udel vo drzavnite raboti, utepaj me ne razbiram.
Зошто Смилковско е многу повеќе од договарање тендери, местење избори, нарачување пресуди. Смилковско е крв, јауци и згаснати животи. Јас сметам дека Смилковско не ни треба да биде јавно. Нека се суди и пресуди па нека ни се пренесе нас.
Аутлук, да не ме смеша со Кукла? Се навратив назад и гледам сонеа сте дискутирале за крадењето, не би се вклучувала јас во неа Инаку знам како изгледаат зградите и музеите, сум ги видела. Знам како изгледа барокна градба Аутлук, порасната сум во една таква, со вистински мермер, не лажни гипсови. Ама ја граделе моите предци пред 100 год....пред 100. Да знаеле во тоа време дека се и визионери, а не само во чекор со времето И да ти кажам, како дете ми беше малку срам, зошто мислев дека живеам во една од најстарите куќи во мојот град. Да го оставиме барокот, неговото време поминало, да бидеме малку во чекор се времето. Градбите не прават историја. Историјата е на хартија, само кој да сфати.
Tocno so kukla ama ti se dodade na toj razgovor taka sto ako edno kazano prifakjas I repliciras na nego, pogledni GI I prasanjata. Barok ili modernizam e prasanje na vkus, inaku sekoja drzava staroto go restavrira I pivekje go vrednuva ama ova e mk ne vazi toa ovde ne kaza kako patistata dobri li se ?
Не се надоврзав јас на твојата дискусија со Кукла, туку на твојот првичен пост околу ефтината струја или тарифа, како сакаш. Точно, ги реставрира таквите градби секоја држава и ги вреднува, не ги гради во 21 век Имај убава вечер, доста беше дискусија околу ова, еве се разјаснивме, се надевам
Sakas da kazes ti tvoeto go kaza ne bi gi gradela mozebi ako vojni i zemjotresi ne gi unistle togas bi gi restavrirala mozebi na toj post si se nadovrzala od tel. tesko se sledi toa dr e od pc. i pak nema odgovor ni za patista ni za muzei ) Pozz imaj ubava vecer
Еве на овој пост мислев, не те ни цитирав, само те тагнав. Не направив некое кривично дело нели? Околу другото... да, кажав што имам
Taman rabota, zatoa e ova forum pa, i da ne e forum bez razumen razgvor nema nisto, a za dr, ok e pozz
овие што се претставуват ВМР0 нимат ни трошка од тоа, всушност кога ги прашуваат да кажат што значи се кочат, врска немаат, тие се дволичи копиљаци од каде дува ветрот, кодоши, лажови, гнасни одвратни суштества што на сила му викаат и се реасправаат со тие што не се сложуваат и му ги рецитираат отчетите од нивниот водач. Комити биле, кој комити бе мочковци посрани, му даваат слободен ден од работа секој трет ден од да одат на митинзи, ги пуштаат да маваат по опзициски собири, да крадат гласачки кутии. Со душа чекам да изгубат и да им го напикаат на главниве од владата, а на тие тие нивните потрчковци т.е. партиски војници што серат лајна, да ги избркаат на улица, оти се комплетно неписмени, прави селџуци. Ес-де-ес и по нив гледам многу дволичњаци трчаат кои со душа чекаат да влезат на работа, тоа вака со досегашниве ВМР0 овците отповеќе се вработени во јавни институции уште и овие фалат, ако сакат да ги упикат, мора овие сегашните некако да се избркаат, оти од наш џеб ќе јадат чоколада. За стојанче и љубе бев, ама разочараја со љубчо што го зедоја, па сега најверајтно ќе го дадам гласот на левица, сиромашни деца, многу ме бендисва што в лице им шлепкаат на власта
Збориш на памет очигледно. Ако на едно работно место работат 10, место еден, а платите како ставка влегуваат во утврдување на цената на струјата, не ме крадат?! Јас сакам да платам за еден, не за други 9 вработени кои клатат врата и единствена работна задача им е на секои 4 години да гласаат за партијата. Не те разбрав ништо што сакаше да кажеш за трансформаторот, 40000 еур и услугата. За поголеми дефекти не сум чула ниту сум имала проблем. А ние па како држава, мислиш ЕСМ чичка ново го продадовме, последен крик на технологијата, супер инфраструктура, па ЕВН само да печали. И ај просветли ме што се прави на план енергетика?