bullshit alert greenfield e dokazano deka na sekoj 1$ vlozen izvlekuva 3/4dolari nadvor od zemjat domakjin. toa e bez vakvi subvencii kako nie sto davame nie bukvalno im plakjame na stranski zagubari da otvorat 'sweatshops' vo makedonija i da ne eksploatiraat za sitni pari.
Кој го докажал ова? Дај ми извор да прочитам. Пиши ми за која фирма станува збор, за да зборуваме на иста фрекфенција.
Дали може некаде да се прочитаат броевите под кои ќе учествуваат партиите? Во смисол, ДОМ под број 3, Либерал демократи 5, итн. Како и онаа веб страница каде имаме можност да се информираме околу гласањето? Мислам беше гласови.мк или нешто слично. Благодарам.
Под реден број еден на избирачкото ливче е Коалицијата предводена од ВМРО ДПМНЕ, под редниот број два е Демократската партија на Албанците (ДПА), тројка е Демократската унија за интеграција (ДУИ) и редниот број четири го извлече Коалицијата предводена од СДСМ. Под број пет на избирачкото ливче ќе биде Коалицијата „За промени и правда", шеста ќе биде Партијата за демократски просперитет (ПДП), седма Коалицијата „Алијанса за Албанците“, осма Либералната партија, деветта ВМРО за Македонија, десетта на избирачкото ливче ќе биде Движење БЕСА и 11 политичката партија Левица.
Денес, во изборниот молк, во ова затишје пред големата бура, ги повикувам верниците да се молат за Македонија.
У право си, ама па тогаш ќе сме офтопик на темава - ќе мора да направиме некоја у стилот „Директни странски инвестиции“ или better yet „Работа во слободни економски зони“. Башка, ја сум повеќе заинтересиран за социјалниот аспект на овие странски инвестиции, т.е. како се вработените во нив третирани. Иначе, не викам ја дека ниедна странска фирма у државава не чини - напротив, и ја сум вработен у фирма у сопственост на странци, па воопшто не сум незадоволен - може да се рече и дека сум (релативно) задоволен. Што значи, можно е и странските фирми да остваруваат профит, а и вработените да им бидат задоволни. А и не дека состојбата у македноските фирми е нешто подобра - истите мизерни услови се и таму. Ама па, ме иритира што „странскиве инвестиции“ овие од власта ги земаат како светол пример за нешто у државава. Робовладетели имавме и претходно, меѓу нашиве газди, немаше потреба и да ги увезуваме.
Decko aj, molim te, ne zbori gluposti, jas si znam kako struja prikluciv i red drugi poradi slab napon i ti dojde mene um da mi solis i da mi kazuvas deka lazam, porasni prvo pa, kje razgovareme.
Му гори на Филипчо, затоа се сили и заканува. Кој баксуз е, се зезнаа овие од дрпмне што го прибраа, им донесе лоша среќа
Нели утре се бројат овие гласови ако знаеме дека се гласа до 19ч?! Или пак изборен криминал на вмро? Ова е од член на вмро-Битола а од друга страна http://a1on.mk/wordpress/archives/679692
Шпекулација е, како зам.претседател на ИО ви потврдувам дека гласовите од болни и затвореници кои гласаат денес се ставаат во запечатена кутија која утре после 19 часот се отпечатува и се бројат гласовите
Не смеат да ги објават резултатите уште сега така да дезинформации се тоа. Тешки глупости и дезинформации. Во предизборен молк јаде бурек тој Жарко...
Целта е да се изврши психолошки притисок, да мислат граѓаните дека ВМРО сеуште има огромна поддршка и утре или да гласаат за нив, или пак да си останат дома мислејки дека ништо не може да сменат
И јас на истото помислив дека ова е пишано со цел психички да им делува на луѓето... Демек ај пак ќе изгуби сдсм, џабе излегуваме на гласање, џабе се трудиме... Прво не знам како не им е срам да пишуваат вака од ракав податоци. Второ кога решиле да објават глупости, барем пореални бројки да пишеле... А не за вмро секаде над 100 гласа пишале, а сдсм 12/13 немој да ме јебеш. Трето, слушнле ли за гордост и достоинство вакви потрчковци ко овој Жарко? Што ќе им речат, тоа пишуваат...
Само потврдува дека во дпмне е собран најголемиот олош, сите оние исфрустрирани луѓе без морални вредности и осет за самокритичност, склони кон шпионирање, кодошење, лаги и измами, едноставно спремни на се за да остварат некаква лична корист.