Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Пак се фатени вмровци кај што поткупуваат гласачи претежно од ромска национлност.
    Среќа брзо се реагирало, и фатени се сите... И што давале и што примиле пари... Се гледаме во некој затвор чиао антена! :bow:

Ги фаќа паника и не знаат што праат 8)

На biGirl, galapce, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  2. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    сите гласови се пребројуваат утре после 19ч. Со психолошки притисок сакаат да влијаат на народот. Беда!

На prominent, galapce, Bender Rodriguez и 2 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Го гледам овој филип сончогледот на твитер, беда.

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Slusav Gradonacalnikot na Kavadarci bil flprijaven vo policija za potkup.
    Dal na rom 1000 denari "da mu se najdat".

На Pinky97, fighter, Згодно Момче и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    СДСМ нема што да бара во македонската дијаспора. Најголем дел од американската, канадската и австралиската дијаспора кои се веќе втора и трета генерација таму се жртви на удбашкото СДСМ (тогашна Комунистичка партија на Македонија). Ни живи ни мртви не сакаат да ги видат. Затоа СДСМ на секој начин се обидуваше да ја дискредитира дијаспората и да ја оневозможи да гласа и да има директно влијание во Македонија. Генерално во дијаспората најголем дел воопшто не се замараат со гласање, но дека треба да се одржуваат цврсти врски и тоа како треба.

6. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    А зошто бе некој од дијаспората што ужива и зима 2 илјади евра плата и доаѓа еднаш во годината во Македонија на две недели да гласа и да ја крои мојата судбина? Работава он си е во Австралија,Канада итн. си ужива и живее 20 години таму и не е во тек со случувањата и не осетил на своја кожа беда неправда и сиромаштија, и он ќе одлучува за мене и мојата иднина во оваа земја?

Последна измена: 10 декември 2016
    На biGirl, prominent, black-angel и 21 други им се допаѓа ова.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Тој друга приказна е... Овие сосема други се, во некои помали општини и селца.
    Среќа овие ги фатиле, ама несреќа е ако постојат други.
    Главата им чади и буквално не знаат кај тераат.

Инаку има премногу манипулации низ фб. Запамете дека НЕ се пребројани гласовите и не наседнувајте на НИКАКВИ бројки... НИШТО не е точно.

П. С. Дијаспорава се лажат по името ВМРО, мислат тоа е нешто патриотско и пошто тие се" НАЈГОЛЕМИТЕ" патриоти, што заминале на крај на светот, затоа гласаат за вмро.
    Мислат Грујо е ко Делчев или Сандански... А нив душата ги боли по Македонија, па затоа еднаш на 3 год доаѓаат во земјава.
    Не треба да гласаат тие, не знам што има да се мешаат кога појма немаат што се дешва овде, тие се застанати во времето... Ама ете, си ги користи Грујо.

На Giovanna, galapce, theowndemon и 11 други им се допаѓа ова.
  8. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Ова е тоа што и мене ме фрустрира, не може некој од САД, Австралија, Канада, Европа да ми одлучува за моја иднина во Мкд. Не може, нема право! Што му значи тоа гласање? Како што кажа Џоли, ке глсааат за “патриотот“ грујо а он тука ке ни ја руши иднината и животот.

На prominent, black-angel, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Смешно и идиотски. Многу идиотски најискрено. Имаш втора и трета генерација Македонци во дијаспората коишто се многу богати, милионери, влијателни, а најголем дел од Македонците се сконцентрирани во земјите од англосферата (САД, Канада, Австралија, Нов Зеланд) коишто се едни од најмоќните, најбогатите и највлијателните земји во светот. И те како можат да помогнат, лобираат за Македонија политички и економски. Земи ја за пример албанската или турската дијаспора од најблиско опкружување. Имаш многу други нации коишто имаат многу моќни дијаспора и директно помагаат.

Каде тоа вие секојдневно се борите за својата иднина, па толку тие од дијаспората ви сметаат? На кафиња, по молови, одмори, шопинзи? Тоа е борбата на 98% од младината во Македонија? Навистина импресивно.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Во право си @JollyGirl
    Тој што живее повеќе од 5-10 години надвор од земјава пр. во Германија е веќе Германец а потеклото му е од тука,нека си гласа на избори во Германија таму си живее нека си одлучува за таму и незнам зошто и која е поентата дијаспората да ја крои нашата судбина. Тој не си отишол од што многу убаво му било во Македонија.

На okcenzi, theowndemon, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Се виде досега колку помогнале странците.
    Ти се зезаш или?
    Кој заминал, не се завртил назад, а не па да помогне.
    Само на грујо му одговараат овие глссови, пошто странциве не се во тек со времето.
    Тие си земаат по 5000 евра месечно, а ти седи овде и очекувај дека ќе инвестира некој во дупкава маќедонија

На prominent, okcenzi, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Со кое право ти моето мислење го нарекуваш смешно и идиотско? А твоето какво е... ? Од кај знаеш па ти јас како се борам за иднината ?
    Јас си напишав свое мислење и ниту те цитирав ниту пак те спомнав,всушност првпат и те гледам сега кога го навреди моето размислување,кое е лично МОЕ не ми е исперен мозокот од локалниот штаб и размислувам сп своја глава и реално.

На okcenzi, Rama и Yowannty им се допаѓа ова.
  13. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Голем дел од тие ’патриоти’ во дијаспората си заминале по директна вина на удбашкото СДСМ (тогашна Комунистичка партија на Југославија). Биле прогонувани, осудувани и малтретирани. Еден куп ги имаш такви коишто се на црните листи на УДБА.

Често слушам дека многу млади Македонци се иселуваат од Македонија поради економска криза. Точно, се сложувам делумно, но ете ви шанса на сите тие 500.000 иселени Македонци за време на ВМРО-ДПМНЕ да гласаат во дијаспората против ВМРО-ДПМНЕ. Зошто да им го укинете тоа право? Нели гледате колку сте смешни и контрадикторни на самите себеси. Од една страна велите дека многу млади Македонци со право на глас се иселуваат, а од друга страна им забранувате да гласаат во дијаспората.

14. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.980
    Тезата за двојазичност е само алиби властодржците да се спасат од затвор, И Заев рече Ќе нема федерализација НО ЌЕ ИМА конфискација на имот.

P.S. Курир.мк, Сител.мк ви е homepage i know. :rofl:

На allaround, galapce, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  15. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Со факти образложи ми, што помогнале?

Барем секој месец по 10$ да собираа и да пуштаа во државата сите ама сите сите сите што се у дијаспора и долгови ке вратевме, и ке можеме и здравство и образование да средиме и уште мн др работи со нивна помош. Но погоди што, нив дупето не ги боли за мкд освен кога ке е лето па да прошетет низ Охридон и за гласање да се удираат у груди дека се они вечни македонци, потомци на Александар Велики. :puke::puke::puke:

На Sashko1992, okcenzi, black-angel и 9 други им се допаѓа ова.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Кој рекол дека со право на глас се иселуваат?
    Зошто сме смешни? Дека неќеме некој да гласа од Америка и Австралија што не дошол 50 години во мкд?
    Ти свесен си дека тие се застанати со времето и не знаат што се случува?

Значи без разлика на која партија се тие што заминале (вмро, сдсм, дуи) НЕ ТРЕБА да гласаат, пошто не знаат како е да живеат во мизерии.
    Ние сме овде и сега, ние живееме овде и сега...а тие можеби живееле овде, ама не повеќе...затоа нема што да се мешаат за мојата иднина.
    ТИе доаѓаат и седат 2 недели...а ние овде засекогаш остануваме во мизерииве.

На okcenzi, black-angel, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Јас сум свесен дека тие живеат во најмоќните држави во светот и треба колку-толку да ги држиме до нас, затоа што не сме ние народ од 200 милиони, па да си правиме бајрами на мозокот. Овие не ни чинеле, тие не ни чинат, па што ќе остане од нас? Тука едвај не има 1,3 милиони со голема тенденција на изумирање и стареење, па ако се откажуваме од сите Македонци надвор од Македонија и дозволуваме да се асимилираат што ќе остане од нас во наредните 50 години? Дали ти воопшто за тоа размислуваш?

Албанската дијаспора помага, затоа што тие така се воспитуваат од мали нозе да се лојални на своето и традиционални. Читај го форумот и ќе видиш ’нашите’ Македонки како ги воспитуваат или ќе ги воспитуваат своите деца во иднина. Секојдневно сум во контакт со деца воспитани од ’прогресивните’ Македонки. Само едно ќе ти кажам - Господ нека ни е на помош со таквите деца во иднина.

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ми треба едно смајли што се крсти. :rofl::rofl:

На black-angel, theowndemon, P.S.love и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Мене па ми е смешно како луѓево при очи не гледаат и при уши не слушаат и му веруваат уште на Груевски после 11 години? Не мислите дека е премногу некој да владее 11 години па ќе се заборави од владеење ќе мисли дека крал станал,не е државата на таткому па он што сака да праи и да дава работни места на партиски послушници а не на квалитетни кадри. Па доста е веќе! Ако победи пак изглеа ќе си се селиме сите па ќе си останат само партиските пиончиња и пензионерите. И за патриотизам ми е гајле и дали сум Македонка ќе се пишам и Бугарка ако треба како 500.000 што си отидоа и живеат како луѓе и не мизеруваат. Да му се плукнам во инвестициите за 12 иљади плата 3та смена во фабрика, да му ги дадам на него да глеа две деца и жена и сметки и кирија да плати и фрижидер да наполни и на англиски да ги запише и летоска до еден мизерен охрид на 5 дена да ги однесе да излезат од смрдливово Скопје кај што немаме ни воздух сите дрва ги исекоа и споменици изградија,ова веќе не е ни моето Скопје.
    Од мене толку,а вие утре пазете што ќе заокружите,поздрав.

На okcenzi, black-angel, allaround и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Немој! Вмровски е тоа да се крстиш...

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.