Овие избори и мене ми се најинтересни до сега, пред се затоа што големи влогови се во прашање. А изгледа сите граѓани се освестени дека секој глас е битен. Јас мислам дека никој нема да добие мнозинство, туку двете владеачки ќе имаат само неколку пратеника разлика. Туку за Левица има некој податок? Само нив не ги спомнуваат, или па нема за што да ги спомнуваат?
Па политичарите многу ветуваат, мислев дека од свои пратеници нема да се откажат оти си се држат до своето.
Ма не дека барам дозвола од некој да пишувам или не, споделив најдобронамерно и немаше потреба од зајадливи коментари. И мене не ме радува што така стојат работите моментално, тесно ќе биде во секој случај... Засега некои 6000 гласови била разликата на ниво на Македонија...
Или ке не забулат и нас Досега децата ми учеа на англиски како втор јазик .Од сега нема да биде така До сега пациентите ми се обракјаат со Добар ден од утре ке биде Мердита и оди побуни се
@joy1 Па тоа само вие може да верувате дека ќе биде така. Го слушавме комшијава наш, пратеников Саше како цвикаше на мобилен, цитирам "дај бе не ни го правете ова, дај некој Македонец да стаиме, цел ден сум на дијазепами.." од вемеро остро - нема Македонец кај вас! Ако веќе збориме за албанизирање на Гостивар. Едитирам, во Гостивар освен на шалтер во банка, во ниедна институција не ми се обратиле со добар ден.
Излегоа некои резултати од 24% од избирачките места...10000 скоро разлика, за ВМРО На Телма имаше слајд
Никогаш до сега не сум била заинтерисирана за избори, а сега едвај чекам да кажат кој ќе победи бидејќи е неизвесно кој ќе победи.
Не сум зa нити еднa пaртијa.Амa oвa сo двoјaзичнoстa више преку тaквo ми е.У сoбрaние збoрaт aкбaнски,лични кaрти,пaсoши,двoјaзични,пaтни тaбли истo.Нa тв се oбрaќaaт нa aлбaнски.Штo не се укинa oвa дo сегa?? И едните и др дo сегa дoвoлнo се пoкaжaa.Акo имa прoмени требa првo oд нив дa смени ништo.Истите пaртии,истaтa пoстaвa сo рaзни ветувaњa.
Баш. Кантони, федерализации што значело кантон, па на лекар во скопје нема да може бекој од друг кантон. Аман.
Во Виница, Битола, Кисела Вода, Ѓеѓе, Шишево, Арачиново, Љубин, Карпош, Чучер Сандево, Ресен води Сдсм. Ова само што ми го кажаа . Има уште време ќе видиме.