Сдсм 36,30 % ! А не 8, НЕШТО ко погоре наведено, розев светм неубав. 63 пратеника? Абе историјата народот ја пиша денес, колку треба да ти е паднат рејтингот, само со 5 посто да водиш... Смешки
Фемина е форум претежно исполнет со женски членови, а поголема трачарка од жена има ли? Нема.. Прво на форумов ако не се дознае кој ќе победи, еве јас Џоли да не се викам... Дури и ДИК и сите од тука ќе превземат податоци 15 минути пред да се прогласи кој победил, ние веќе овде ќе знаеме од олку жени може ли да не се дознае нешто?
Инаку ништо чудно на крај да излезе и ВМРО и СДСМ со ист број пратеници. Јас типував вакво лудо сценарио и ништо не ме чуди. Нема врска ако ВМРО има 20 000 гласови повеќе пошто зависи како тие гласови се распоредени. За пратеник обично требаат 7-8 илјади гласови. Да земеме ВМРО да води со по 4-5 илјади гласови во сите изборни единици џабе е кога не зимаат пратеник. Ќе биде лудо и неизвесно до самиот крај. Како и да е... народот е повеќе од освестен од кога и да било и де факто ова е крај за златната ера на режимот. Мислам тоа не ни заслужува да се коментира ама ајде да се каже.
Не слeди тука, следи на веб страници на медиумите. Тука читаш шпекулации од членови на СДСМ или ВМРО.
Според првичните резултати од обработени 126.915 гласачи, коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ е во водство со 5% пред коалицијата на СДСМ. Ова стана жустро.