И на ТЕЛМА исто кажаа - не сме навикнати да го гледаме Шилегов, туку Влатко Ѓорчев. Еве ги резултатите од СДСМ - изедначени се. Изгледаат реално.
Јас од прозор гледам, ништо нема, се си е мирно. 1 пратеник повеќе значи мандатор. А ако ДУИ не коалицира, Беса ќе коалицира.
Шилегов викна ајдееее сите преддд владаааа... И еве сите замина Ах бре имјте милост... Срцето низ уста ќе ми излезе додека се дознае... И да победи вмро сепак ова е голем ПОРАЗ И ПОНИЖУВАЊЕ за нив Битола ејјј кавадарци Дали е можно
Баш така, имаат уредни лични карти со нов датум на издавање. Дојде кај мене една таква, си постои уредно во список, и со слика, адреса, се, сама се издаде рече била од друга населба а седела тука под кирија, не знам што, ама откако и рековме да почека да провериме, се исплаши и си отиде, рече нејќе да гласа. Со неа имаше уште двајца што си отидоа веднаш, не ги ни дадоа документите на увид
Па кој да излезе и да се брука? Не е победа ако изгубиш со 1 пратеник или изиграш нерешено. На наредните избори уште поубедлива ќе биде разликата. Ова е само почеток пошто уште гласаме во матни избори и матна вода! Ќе си дојде се' кристално чисто и јасно на свое место. Веќе е отворен прозорецот нашироко.
125.300 гласови за ВМРО 110.509 за СДСМ тоа било до 21:45 часот, а сега бројката е зголемена за кој не се знае.
Е вака изглеа гласање без уцени, без полнење кутии, без човечиња од Пустец, без влечење цигани за уши. И да тепа вемеро, бар реална ќе биде разликата.
Точно, избирачките списоци се хаос, не се пречистени. Кај мене имаше впишано 21 фантомски гласач, а избришано неколку луѓе кои живеат овде со години и секогаш гласале на исто место.