Полека, но сигурно се доближуваме до 100-те посто. Сега сме сеуште на 103.2%, такозваната “зона на Амди Бајрам.“
Na Vlatce ocigledno ne mu e jasno deka ne se bitni brojki vo glasovi mali bitno e koj kolku pratenici ke ima vo sobranie ????
Срамота е тие што се гордеете што сте гласале за ВМРО . После се што испадна на виделина е срамота. И нели се гледат кои повеќе пратеници има добиено а не гласови ? Па што се радуваат вмровчињава за 20 000 гласови повеќе?
Влатко излегол и се радува дека во теарце и во кисела вода победиле Ах бре влатче, кај ти се битола и квадарци? Кај ти се другите големи градови? Се радуваш за села и населби? Кај ти е еуфотијата? И да победат, не им е мило... Се гледа...
Ќе збори и за сдсм и буцка нетрпеливост. Ох греото непрокопсана. Сакам промена, ама кога ќе ми текне што кренбили се и другиве и кои фаци се радуваат, ми се блуе.
Баш не фатија во шок заради фамилијарната ситуација па заборавив прееска да ги пријавам ММРО дека околу 16ч. се јавија кај мајка ми на тел. да ја прашуваат дали ќе излезе на гласање и дали ќе гласа за нив. Само малку да ми беше паматот настроен кон изборите, а не кон другово, ќе беа секако пријавени. Сега ја прочитав Лилит, ми го зела зборот од уста. Одма кога мислам на промени пред очи ми шетаат сдсмовските неписмени дегенчиња од мојов град кои одвај чекаат да се покондурат и да изиграваат бог и батина како што правеа и овие крелиња. Ма ништо различно баш.
Значи да сумираме: нема врска кој ќе има повеќе гласови на крај, туку кој колку пратенички мандати ќе освои! И тоа е целата поента, а вмро ако сака нека победи со 20-30 илјади разлика ако таа разлика не им донесе ниеден екстра пратеник џабе е. Ќе има пата-пата! 52:52 значи 2 шпила карти по 1 за СДСМ и ВМРО за да не се лути љуткото Грујо! Ама наредните избори ќе го јаде до крај пошто ќе нема џокери!
Пак ќе напоменам , избориве се за пратеници кој колку ќе има. Тоа е важното , контролата со пратеници. А друго Вмро и со 10 гласа повеќе да водеа ќе прогласеа апсолутна победа. А на 60 посто изброени гласови се радуваат оти тие клучните места беа важни... Овие другите изгледаа знаат кој кај ќе тепа.