Меѓу редови Грујо ја предаде власта на Заев ама егото и суетата не му дозволија директно да го каже тоа. Се опрости како победник.
Влада ќе состави оној кој има добиено повеќе пратенички мандати а во моментов според она што го кажуваат,тоа е Сдсм. Се додека ДИК не излезе со официјални резултати за освоени пратенички места,ништо не се знае.
Ne znaev kade da go pisham ova pa ke go pisham ovde, izvinete ako upagjam vo pogreshna tema. Neka mi bide prefrleno mislenjeto kade shto treba ako e greshka. Lugje seriozno tolku golem broj na lugje glasa za segashnava vlast? Abre 600 000 lugje se iselija od drzhavata. Se razdeliv od majka, tatko, sestra, tetki, baba.. Najbliskite gi ostaviv i dojdov vo tugina kade shto nikogo ne poznavam, jazik ne znam i zhiveam kako stranec za da mozham da spechalam za leb i da ovozmozham podobra idnina na sin mi. Sin mi, koj patem se rodi mnogu bolen, ke beshe li zhiv ako se rodeshe vo Makedonija? Ke uspeeja li voopshto da mu ja otkrijat bolesta, i ako da, kolku vreme ke im trebashe da dozvolat lekuvanje vo stranstvo? Ke izdrzheshe li sin mi dodeka Todorov se matka so nedeli da odluchi dali da go pushti ili ne na lekuvanje, so ogled na toa deka toj mozheshe da izdrzhi maksimum edna sedmica posle ragjanje i toa sekako so odredeni lekarstva koi se somnevam i deka voopshto gi imaat. Se sekjavate na Tamara? So kojznae kolku Tamari nie ne sme ni zapoznaeni? Kolku trudnici i rodilki pochinaa godinava od sposobnosta na zdravstvoto? Se ezham od samata pomisla shto se' se iznasluchi izminative godini i kolku slepo prodolzhuva narodot. I gledam vo Avstralija glasovi 760 za VMRO i 56 za SDSM.. Seriozno? Od shto vi beshe ubavo izbegavte od Makedonija i pak za tie glasate? I znam deka povtorno tie ke bidat na vlast, korupcijata e nivna jaka strana. Samo zhalosno za narodot, i decata shto tek treba da rastat i da se razvivaat kako lichnosti vo tolku zatupavena drzhava. Zhalam shto sum oddelena od mojata familija, ama istovremeno sum presrekjna shto uspeav da izlezam od taa mizerija i shto ke mozham na sin mi da mu obezbedam bar malku podobra idnina i podobro zdravstvo za nego..
Падна груевскииии! Каков беше преплашен знае што го чека народот со самото тоа што излезе да гласа во толку голем број кажа се! Чао чао николица приколицаааа среќен пат во идризово со екипата твојаааа
Ова значи дека ќе продолжи истата тензија и понатаму. А јас мислев денес ќе завршат муабетите и статусите за пУлитиката . Пу.
@Mariangel во Австралија не избегаа сега, избегаа од комунистичкото време Тоа се најголемите патриоти Иначе за се друго си во право, воопшто не се бунам. Една феминка пред неколку страни многу добро кажа... Прост народ, силна држава. Многу не има простички, таа е.
Za mene ne e patriot chovek shto gleda kakvi zlodela se pravat vrz narodot i se pravi slep.. Znachi samo vo momentov se setiv na mnogu tragichni momenti vo zdravstvoto, kako moja najbolna tema.. A kolku gi ima shto ne mi teknuvaat, a tek pa kolku gi ima voopshto neobjaveni.. Bash taka prost narod sme i ke si ostaneme..
Не се секирај се наѕира во кој правец ќе одат работите. Да победеше вмро со 60 пратеника, а сдсм со 40 ќе беше се по старо, но вака... Заев му дише во врат на Грујо и готово го удави уште малку. Не заборавај за 3-4 месеци следат локални избори така што не очекува уште едно прегрупирање на силите. Заев маестрално игра. Трпение-спасение е неговата тактика. Си ќути пошто ја знае целата вистина и го гледа Грујо како се дави.
Уффф колку се радувам бе,груевски на овие избори изгуби 200 илјади гласови заразлика од 2014 еееј! тоа е бројка! да беа тука сите што си отидоа од земјава поради него ќе го згазевме!!!