Што ќе славиш? Нулата наспроти десетката?! Пред да излезеш на загаденово, не заборавај да се јавиш на твоите.
NG so nastap kako nikogas dosega i bez tajfata sto mu dise vo vrat,Laki otide na spienje,nema zurli i tapani od Lisice...i na malo dete mu e jasno sto se slucuva.
Za zdravstvoto konkretno. Oglas za vrabotuvanje raspisan vo drzavna bolnica.Prijaveni polno(megju koi i jas),ne me primaat mene(prosek 5:00,i ne ne zavrseno so urgencii,tuku ucenje i redoven na praksi)odis na pregled,gledas primeno tie sto povtoruvaa god,zavrsija vonredno,i prosek 2.Zasto?? Zasto ima kniska,lepi plakati,i nosi torbi so shal,i penkalood vrata do vrata.Pa koga odis so bolki vo jajnik,pricina cista ke te otvaraat da te operirat od slepo crevo.Sta reci...
Како и да е луѓе спасот сепак е надвор од државава, од причина што сепак има уште толку многу ТУКА што гласаат за криминалот ај остај што гласаат ама со цели сили го бранат и се чукат во гради за нив.
Најглупаво ми е шо гласаат од надвор. Заминал Германија нз каде и кој е тој да ми одлучува мене? Од убаво заминал? Нека се врати овде и нека гласа, а не се чукаат по гради, а заминале нз каде живот живеат па ќе кажуваат шо убаво било во Мк.
тоа ми е најчудно @mariatim. баш сакам да ја видам целосната излезеност. дали е можно секој еден човек што живее тука да излегол на гласање, и процентот на неизлезени да се тие што се на страна!? искрено очекував помали бројки. инаку не ги поддржувам "патриотите". според мене не треба ни да гласат. @Mariangel знам што зборуваш. за една проста работа требат "врски" за болница, не па нешто посложено. многу сум разочарена и јас од оваа страна. ептен
Oф леле... кој ќе ви го бере гревот во мај кога ќе се прочисти избирачкиот список и ќе секне чешмичето за поткуп на гласачи. Умре времето на Милошевиќ ако ти текнува, не трзаме веќе на национализам.
Не сум ни за СДСМ , ама време е да се симнат овие од власт и поради таа причина ќе подзамижам и моментално навивам за СДСМ..
Како може вака да пишеш? АЛбанците живеат во земјава сакала ти или не...и тие имаат право да гласаат за кого сакаат. Груевски прееска ја рече истава реченица ко тебе ...Како не му е срам да спомнува националности? Тој е (беше) премиер, на ЦЕЛА ДРЖАВА, а не само на македонци. Засрамете се за ова што гледате по националност!!!
Oсвoијa 450 000 глaсa ејјјј, 450 000 луѓе мислaт декa е oкеј свaрoвски судијките дa излегувaaт oд шлицoт нa екс шефoт нa тaјнaтa пoлицијa, мислaт декa е oкеј дa се лечaт вo нaјлoшoтo здрaвствo нa светoт. Мислaт декa е oкеј дa учиш у oние смешкa oд дисперзирaни и декa е oкеј секoјa гoдинa дa oтвaрaaт нoви универзитети. Мислaт декa е oкеј дa му рушиш згрaдa oд 20-30 милиoни еврa нa некoј сaмo зaтoa шo не глaсaл зa тебе. Мислaт декa е oкеј дa му исклучувaш лифтoви нa стaри луѓе пoшo биле кoмуњaри, мислaт декa е oкеј миле oд прилеп дa влегувa у вреќи зa глaсaње и дa ги третирa кo рoбoви. Мислaт декa oкеј е oнa детенце спaсoв дa шетa пијaн, дa зaгрoзи безбеднoст низ пoлa скoпје и дa измислувa причини кaкo aлбaнскo пoдземје и ти дa гo глaсaш? Ами пиштење, вриштење инспекциите aми прoвизиите oд милиoни еврa, aми штaбoт вмрo-мврo у пoлицијa. Ами плaцoвите нa вoднo, aми мерцедесoт oд 600 000еврa. И се oвa пaѓa у вoдa сo извaдени изјaви oд кoнтекст зa некaкви си федерaлизaции и кaнтoнизaции. Кoлку е леснo дa си грујo сo вaкoв нaрoд. Шo викaше oнoј прaтеникoт никoлoски(нaмернo ги пишувaм сo мaлa буквa) Шo нaрoд живее у држaвaвa бе упм. Сaмo oвa пoследнoвo пoтценувaње дa гo слушне чoвек сo стaв ќе гo oтпише и негo и пaртијaтa, aли шo знaм јa, си знaе никoлoски шo нaрoд живее у држaвaвa. У нoрмaлни oкoлнoсти мaјките не смееше дa ги глaсaaт, aли..... ИЕ 3 вемерo имa нaд 50% глaсoви a нaјмнoгу иселени имa oд Виницa, Кoчaни...штa речи
А за што ми препорачуваш да навивам за пак да продолжи оваа власт? Со прикривање убиства, со правење на криминал? Не знам за тебе ама јас уште жалам за Мартин,Фросина,Тамара и оние од Смилковско Езеро. Што е до мене јас би рекла за трета опција, ама пошто тие неможат да ги тргнат овие од власт тоа е. Спас само надвор од тука.
Не треба Груевски да каже погледни ги сама гласовите и ќе сфатиш. Да се разбереме јас немам ништо протв Албанците, луѓето си одбраа што ним и на нивната кауза сметале дека одговара и така гласале, а дали тоа е погубно за Македонците тоа е др работа, така ?
Грујо не може да владее со паметни луѓе...кој е паметен бега од кај него...околу него се гледа кои се останати @Outlook што е погубно за Македонците? Може да објасниш?
Мене не ме убедуваш со ова зш СДСМ јас како што памтам има мн имиња што отидоа 2м под земја само од лекови со поминат рок и да не редам натаму зш 100 пати сум кажала јас кампања овде не водам на форумов. Секој со својата свест и со својот избор треба да живее.
Можам ама немам намера таква. ЕДИТ - Ауф не ја забележав навредата, фала ти., тоа мн зборува за тебе, позз