Инсајдерски информации Државната изборна комисија ги разгледува еден по еден записниците од општинските изборни комисии поради постоењето сомнеж дека општински изборни комисии испратиле лажни податоци до ДИК. Досега веќе ова е утврдено во една општинска изборна комисија, каде повеќето освоени гласови на СДСМ се претставени како гласови на ВМРО-ДПМНЕ.
Опозициската фан страна на фејсбук „Криминалите на ВМРО ДПМНЕ“, го објави следново: Од 38.712 неважечки ливчиња, над 32.000 биле со заокружен број 4 и на листовите имало ставено дополнителна цртичка или допишано некоја буква. Некој ги фалсификувал ливчињата. Одговорност мора да има!!!! Сепак, не е наведен официјален извор на оваа информација, туку истата е пласирана од еден од анонимните администратори на таа фан страна. Доколку бројот на неважечки ливчиња е точен, тоа е околу двојно повеќе од минатите избори. Чекаме ДИК официјално што ќе кажат.
Дајте бе некој од Јуроп нека им спука, каде отидоа тоа батињата и чичињата? Колку повеќе време мине, толку поголем простор за шуш-буш.
Еве сега преправија не знаат ДИК кога што ќе каже може ќе се чека и денови не само саати ај упм више Како и да е ПАДНА РЕЖИМ
Ми се свиѓа обостраната усраност на партиските кренбилчиња, особено на едните кои у моментов никаде ги нема на форумов. А така често се курчеа. Уживам просто у туѓиот гнев.
Крајно време било ДИК да искочи со резултатите вели Ѓорче. Па и стварно редно е веќе намерно ли така прават или толку неможат гласови да пребројат.
Не е само броење. Има големи процедури и правила што мора да се следат. Тоа го прави броењето долго. Овој пат проблем е што има многу неважечки ливчиња т.е. бројот на неважечки ливчиња е поголеми од разликата помеѓу гласовите на ВМРО и СДСМ. Затоа мора да се направи дополнителна инспекција на тие неважечки ливчиња и дополнителни пребројувања. Претпоставувам дека ова е тоа што ги задржува.
Јас имав ваква ама ја пријавив, и ја избришаа. Рандом Софија живеела со мене, а никој не ја приметил.
Да, со принтскрин од избирачки список, со се што треба. За беља, овојпат бев заменик претседател на ИО баш каде што гласаат тие, и фалксификатот е изведен толку совршено што имаат нови лични карти со иста слика како на списокот, значи се е легално. На една што дојде така да гласа, и кажавме дека мора да провериме уште еднаш со ДИК затоа што нешто ни е сомнително (блефиравме инаку), по што таа се исплаши и си отиде, рече не мора ни да гласа. Со неа имаше уште двајца кои не ни ги ни дадоа личните карти. Сите тие беа Роми инаку.
Еден куп слични вакви денес Зашто сте погомна и од гомната кои им ги посакувате на стајковчани, од гомната од кои ве вадеа 90000 албански гласови, од оние од кои во моментов ве вади Бејли. Ете затоа мнозинството македонци никогаш нема да биде на ваша страна. Типично за една опозициска пропагандска гнида, човековите судбини и несреќи да ги навртува во партиска полза. Овојпат со трагедијата на Стајковци не успеа. Тоа е. Џабе риневте кал. Џабе се сликавте. Џабе мртвиот чичко Столе на Шеќеринска ќе станеше од седење. Памет за другпат.