Сите големи македонски фирми се во доминантна сопственост на Македонци и Власи. Зборувам за фирми коишто вработуваат +300 луѓе, а не чајџилници, маркети, салони за мебел и ресторани. Нивните села се големи и живи за разлика од нашите кои се запустени со децении, затоа што сите отидоа да живеат во трособни станови, али битно во град да се. Сите Албанци да вложуваа во бизниси немаше нивните села да имаат голема имиграција, туку ќе работеа во новоотворените фирми, лол. Да, традиционални се. Тоа е факт. Многу повеќе отколку ние. Не трошат пари на хедонизам како ние, туку на практични работи (куќа, кола, деца...)
http://vecer.mk/makedonija/chichakovski-ischezna Ние чекаме резултати.. а усвари уште повеке се замрсила работата
Уште го нема ДИК, спие, одмара или поткупува и врши притисок хммм а бе за слобода и пад на режимот е, за народот, за Македонците и за Албанците е војната 2 год. и кусур цццццццц и пак да лажираат, страшен е Грујо Како беше она, ово нема ни у Београду Не бе, не е ветена двојазичност. што зборуваш ? ништо такво не е ветено, таман работа тоа така се гласало за слобода, за нардот бре, баш за тоа можеби вртат закани, уцени и поткупи да се шминкаат убаво изборите од "тоа е поради фантомите", не е за лажирање., не.
Еве и најново Чичаковски е киднапиран. Го имаат украдено неговите од ЛСДМ и заклучено у гепек само да не им го верифицира поразот А можда и сам се заклучил
На озбилната страна, само да кажам закаснето (после десетина страници) респект за образложените мислења на Бендер, Лејди и Ливинг од прееска
Виктор Фридман лингвистот кој направи анализа на речникот употребен во бомбите, може повторно да направи обемна студија на тема Анализа на јазикот употребен во пред, во тек и по изборите во електронските медиуми. Колку грди зборови беа употребени, што би ми било срам и да ги цитирам. Колку поголема фрустрација-толку погрд речник. Посебно не доликува од луѓе кои вршат одредени државни функции. Еве пример како Филип, кој да ти бил директор на архивот, па дури имал и титула д-р. Разбирам дека на твитер се употребува разговорен речник, но не мора тоа да биде уличарски, силеџиски... Или денес ја читам објавата на фејсбук на експертката од областа на економијата, не ми текнува на името сега (Даневска мислам). Ќерка и наводно во училиште била навредувана на политичка основа. Нејзината реакција на фејсбук - прво недолична за жена, мајка, а потоа за професор и штотијазнам. Да, професорке многу родители почувствувале бес, гнев, кога нивното дете било исмејувано, навредувано на училиште од најразлични причини. И јас исто. Отидов на училиште и смирено и достоинствено го решив проблемот со наставниците. Или има друга причина за гневот... Значи на речникот да се вратам. Тие, такви полуписмени си натокмија еден куп титули. Прво што би направила е ревизија на сите магистериуми и докторати во изминативе години. А на децава со екстерното, успехот и уписот на сакан факултет, им зависи од едно погрешно употребено ј.
Се согласувам дека екстерното тестирање и државна матура се нефункцинални и се измачување за децата, треба да се укинат, нека си биде ко во старо време, ограничени квоти со приемен испит на факултет, подобра и поприродна селекција од таа нема.
Од моб сум. Огнен Јаневски го читаше во емисија. Глеајте ја репризата. Ќе видите дека не е така како што вемеро пласира. Или некој што е на лап топ нека постира. На сите од помош ќе ни биде.
Донт бери гајле Уставот оддамна го имам прочитаноВМРО што пласира појма немам, гледам и слушам Заев што зборува. Да ми ветиле функција би трчала за партија ама немам ќар од никој така да само си се изјаснив за свое мислење и став,сосем неутрална сум.
Браво, добар блеф. Ќе те викам кога ќе играме покер А тие полицајците за украс ли стојат таму? За вакви работи се стегаат прекршочни.
Крајно време е ДИК да излезе и да ги соопшти резултатите,се измачија и овие од вмро и овие од сдсм.Навистина ова досега било невидено.