Ајде живели ! Нема потреба да се коментира веќе. Се надевам Грујо од шлаканицата си ја знае лекцијата веќе,ќе си се приземи ,а овие другиве се безнадежни и онака... Ни револуции ,ни тројазичност им помага.
На Албанците им е сеедно како ќе се викаме се' додека им се остварува замислата за Голема Албанија. Пред некој месец или повеќе, самите искачаа со изјави да го смениме името за да влеземе во ЕУ и НАТО. А и одамна предлагаа Албанец за премиер, така да...
@LivingGlam @Lady Phoenix Тoкму зaтoa секoј имa прaвo нa избoр. Јaс немa дa глaсaм зa дa нa другиoт му биде пoдoбрo, ќе се вoдaм oд мoите пoтреби. Некa ми кaже некoј декa се вoди oд пoинaкoв стaв... Еве јaс штo дoбив: - мaјкa ми беше стечaец oд "oнoa" време и сегa примa пaричен нaдoмест oд 7000 ден. - куќaтa ми јa легaлизирaa - пензијaтa ми јa пoкaчувaaт редoвнo Тoлку! Не дoбив ни држaвнa рaбoтa, нити сум пaртиски член, нити глaсaм пoд притисoк. Дa не гo oднесев дететo вo привaтнa клиникa, идиoтине oд ДБ ќе ми гo oстaвеa инвaлид (oд скршеницa!). Дa не oдaм нa рaбoтa и бoлнa и кoгa не мoжaм, ќе ме сменaт кaкo еден и еден. Гo немaм јaс тoј кoмoдитет дa секoј месец oдaм пo 2 пaти нa бoледувaње и дa еднa фaктурa јa прaвaт 16 души. Живoтoт не ме гaлел. Глaсaм пo свoе видувaње. Пoсaкувaм дa дoјде време кoгa квaлитетoт ќе се цени. Кoгa нa личнoсти кaкo вaс, Ливинг и Лејди, немa дa им требa пaртискa книшкa зa дa успеaт вo живoтoт. Зaтoa гo пoддржувaм ШАМАРOТ.
49 pratenici na sds. 49mina nema da odat vo sobranie a ke zimaat sekoj mesec po 1100 evra plata plus pridonesi. Dosega 26 bea.
Секој партиски определен човек, ако е и малку рационален и објективен, ќе признае дека неговата партија не е ниту совршена, ниту безгрешна. И тоа е сосема нормално. Но, наместо да викате „Ура!“ и „Браво наши!“ на секоја партиска одлука, вие, како членови и симпатизери на таа партија сте првите што треба да им укажат во моментот кога за нешто ќе згрешат. Наместо безусловна поддршка, понудете им го своето мислење и конструктивна критика и помогнете им да се корегираат онаму каде што има потреба. Бидејќи партија може да се сака и на овој начин, а не само со слепа послушност. И наместо да се фаќате за гуша со неистомислениците - преиспитајте се дали нивните тврдења се основани или не, и наместо да ги навредувате - обидете се културно и аргументирано да им објасните зошто е вашата политичка опција подобра. Ако се обидете вака да комуницирате, којзнае - можда ќе се случи и тоа чудо, некој у земјава да убеди некого да си го смени политичкото гледиште.
Вака кога читам пресреќна сум што лебот не ми зависи од ниедна партија. Е, сега, лебот не ми зависи, ама! Стравот, паранојата, омразата, национализмот, криминалот, неморалот што ја шират оваа партија ја рануваат сечија душа. Убаво констатира Бриџет дека не е ништо црно на бело, ама ова веќе не го бива! Пак не ми е јасно како ги гласаат бре, Стокхолм синдром?
Ништо не се 49. Во администрација знаеш колку ги има такви што земаат плата а не одат на работа? Илјадници. Оваа власт им ги даде тие места. Пресметај колку евра одат месечно, од џебот на граѓаните, за тие плати. А патните трошоци на Бонева? Ако ти пречи луѓе да земаат пари без да работат, има други што треба да се казнат. @sanjaeva, за жал таа иднина без партиски книшки не е возможна. Се’ додека не почнеме да гледаме објективно, а не субјективно, нема надеж.
Не знам зошто не би се појавувале сега кога извојуваа своевидна победа. Мислам дека ќе имаат огромна мотивација. Освен тоа, ќе видиме дали и каква влада ќе се формира. Ова е само почеток, зачеток. Големи предизвици допрва не' чекаат.
Мизерно е и бедно што на ваков начин се потсмевате со луѓе кои тргнале по корка леб надвор од родното огниште.Ви посакувам да не сте им во кожа,ниту да се најдете во кожа на нивните блиски. Деца имате,зарем сакате да ги гледате на скајп?Прашајте ги оние кои не се сега тука во Македонија,како им е ним и на нивните родители. Не ме чуди што се смеете,вие сте поддржувачи на ваквите политики,заради вакви како вас и вашите лидери си одат зошто за разлика од вас избрале да не бидат полтрони. Не заборавајте,животот е тркало.
Со овие резултати ништо нема да биде како порано, влада со само 2 пратеника повеќе од опозицијата не може да си прави што сака како до сега. Факт е дека ова е јалова победа за ДПМНЕ, сите и самите членови го знаат тоа. Сега и ќе видиме со колку Албанци ќе успеат да направат влада после нивната радикална реторика против нив. Сега се радуваат волку, затоа што вчера за момент помислија дека им нема спас од затворот.
Тоа и мене ме чуди, кога веке проголтале да бидат полтрони како не им е барем малку грижа на совест што и своите деца ги осудуваат на полтронство и перспектива за успех во животот преку штаб и партиска книшка наместо преку диплома и реални квалитети
Албанците моментално се во наповолна ситуација во последните 2000, а и за наредните 2000 години Мислиш дека нема да ја искористат? Сигурна си? Луѓето коски си оставија по дијаспората работејки, праќаат пари долу на Балканот, за да си ја купат голема албанија, кога конечно начекаа, мислиш дека ке му опростат на Гвујкио? или можеби на Заев? Смешни сте ми. Албанците си го платија, па и преплатија Косово, а и западна Македонија, и со крв, и со пари. Надајте се вие уште, препукувајте се со неистомислениците. Само така продолжете. Таман ви е платата на полтроните, 150 евра. Ама на месец. И ве е*аваат како си сакаат. Евтини сте.... дури и премногу ефтини За греота сте. За некој месец ке се развие Гордиовиот јазол Поздрав од Дијаспората
Јак коментар, Cka. И тоа што викаш. Место за плус дваесетина посветени вмро-вски пратеници, активни 24/7, ќе плаќаме за сдсм-овски, лежи лебу да те јадам - slacker-и. Место да се исфрлаат ко партали од собрание, сега потешко ќе биде 49 да ги кренеш наеднаш и изнесеш.
Ги гледам и му се чудам. Презадоволни се оти не му идат инспекции на работа или оти детето во градинка го пикнале преку партија. Демек е тоа некаков којзнае каков бенефит, шо му следува од партијата. Абе каков симулакрум му изнаправија на народот, како топла вода да измислиле.