Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Пензијa е кaтегoријa вo кoјa спaѓa и семејнa пензијa oд кoјa егзистирaaт децa, млaди кoи живoтoт гo учaт нa пoтешкиoт нaчин.
    И дa, 500 ден. знaчaт.

На okcenzi, MilaP и shz им се допаѓа ова.
  2. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    21.479
    Ете јас ќе ти кажам.Имам дома дедо пензионер и баба пензионерка и знам горе долу кои им се ставовите.
    Не го сакаат многу многу гвујо и свесни се за тоа дека тој не работи за нас младите и дека не уназадува во секој поглед. Ама па пензијата на дедо ми од 4500 скокна на 11 500, и на баба нешто слично.Живееја многу убави времиња во Југославија, од уста не ја вадат и тие и родителите, а кога почна процесот на транзиција на чело со Сдсм, беа сведоци на енормно голем број на затварање фабрики, или пак истите беа продавани за смешни цени се со цел да се богати државната маса.Колку и да го избегнуваме овој муабет, тука се сведоштвата за пропаѓањето на Тат, многу луѓе(поготово во Битола) изгубија премногу пари, работни места и масовно се самоубиваа.Другите пак преживуваа со корка леб.Црвенковски им подели државјанства на 200.000/300.000 косовари(приморан од тие над него или своеволно, не навлегувам тука).
    Пак ќе речам, знаат дека и тој не е сјаен и дека не е се супер во државата, али се со став дека ако Сдсм победат тоа значи бришење на Македонија од картата.Одма името ќе се продаело, па сеа со двојазичноста и кантонизацијата како се запалија па па па.Не можеш збор да им кажеш.Ете, така се владее со народот, паметен си е паторот.

На онаа рекламата во која се рецитираше Тешкото, имаше полно обувки и во позадина демек 600.000 исселени.И му велам на дедо ми види гвујо твој шо напрај за овие 10 години, поќе од пола милион преселни.И дедо ми ми вели аа чим заев го вели то значи лага е, лажи.И ајде, продолжи со дискусијава да те видам.

На blackwave, Bender Rodriguez, Doozy и 8 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Драга, во нормална држава самохран родител добива стан (без да плаќа кирија) и месечно плус пари за децата,(обично се пари за бебиситери, или дообјаснето, туѓа нега) и покрај тоа што е вработен.
    Скоро пола од мојот живот ја земав(ме) семејната пензија од мојот покоен татко, што беше само 3400 денари за мене и сестра ми. Знам колку значат тие пари

Не ми е јасно, зошто си мислите дека сите нешта што всушност се човекови права, се заслуга на партијата? Истото важи и за децата во дом. Тоа што само го остварувате своето право на живот, го препишувате на партија? Really??

Треба под итно да се воведе во школо изучување на своите граѓански права. За возрасните вечерно школо.

На blackwave, calliope, manja666 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.980
    Јас како тинејџер 2002-2003 и 2004 кога ме праќаа моите да пазарам: леб бел беше 19 денари (сеа 28 денари) Млеко Битолско 38 денари (сеа 50денари), сончогледово масло зејтин Брилијант 45 денари (сеа 60 денари), на татко ми цигарите Malboro Gold 90 денари (сеа 130денари), а за струјата 1 (еден) Мегават MW потрошена електрична струја беше 1.3 денари сега е 3.4 денари а за ИНДУСТРИСКАТА струја да не правиме муабет од 4.1 сега е 7 денари! Само немој да ми кажеш СДСМ го продаде ЕСМ (ЕВН сегашно) 10 години РЕК БИТОЛА со една (од три постројки работи!)

Последна измена: 13 декември 2016
    На blackwave, cresa-jagoda, steffriss и 13 други им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Not really.
    Мислaм декa претерувaш сo нaпaди и oмaлoвaжувaње.
    Oд другaтa стрaнa нa кoмпјутерoт ти се oбрaќa личнoст сo висoкo oбрaзoвaние, Универзитет Св.Кирил и Метoдиј, мaјкa, рaбoтник и не пaртиски чoвек, кoјa сo ништo не те нaвреди.
    Не сме ни глупaви, ни прoсти.
    Немaме пoтребa oд вечернo шкoлo.
    Едит: лoкaцијa Мaкедoнијa

Последна измена: 13 декември 2016
    На MilaP, Yowannty, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Ни те нападнав тебе лично, ни нареков некој глупав, или прост.
    Од оваа страна на компјутерот има човек со исто така високо образование, исти универзитет, девојка работник во странство, што финансиски издржава родител, т.е. си го отплаќа долгот. И пак ке кажам, никаде не те навредив лично.
    А тоа што Ви укажувам на сите, дека партијата и државата не е исто, мислам дека треба да го сфатите сите како добронамерен совет. Очигледно луѓето кај нас не си ги знаат правата.
    И тоа ги вреѓа.
    Ти се извинувам ако те навредив со мојот пост.

На blackwave, Sesil и Victorian им се допаѓа ова.
  7. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    55.326
    Искрено ве читам 2 дена,и едвај стигнав да ги лајкнам постовите со кои се согласувам(а ги има во гооолем број)а не па да стигнам да коментирам :D

Се изјаснав претходно дека нема да гласам за лавот,до последниот час се мислев да гласам за левица,ама ми дојде фикс идеја да гласам за сдсм :D
    И не им го дадов мојот глас зошто верувам дека би можеле чуда да направат и овие од сдсм,туку од причина само да помогнам во туркање на диктаторскиот режим и лажниот патриотизам ;)

П.с две лавици ми се јавија во неделата да ме потсетат да гласам де.
    Фино лепо си се претставија со име и од која партија се јавуваат,и прашаа дали сум го искористила правото на глас(фини беа,барем не ми рекоа дирекно оди гласај за нас) кој знае може на трето јавување ќе се молеа да гласам за нив :D ах колку само бедни се,кој знае колку гласови добија вака со јавување или со закана по работното место ;)
    Требаше да ги отерам упм со кое право бе ми се јавуваат да ми реметат мир и тоа два пати,aма ај си реков да бидам културна :D
    Важно мој глас не добија...

На blackwave, iloveyou29, calliope и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Ги броеја ги броеја и на крај успеа да направат 2+ за вмро пратеници .... после 2 год ќе слушаме пак некоја јанкуловска како вика да се сокрие некое ливче или да направи неважечко....

И сега со кој ќе прави влада Вмро... Патриотски не треба да прави коалиција со Дуи или било која албанска партија...

Па уште ќе славеле победа, која победа бе, ништо немате веќе контрола , сеа ќе ги молите албанците да си го спасат газот , и дај боже Ахмети или било кој од тие партии да дадат некој гадни барања анти македонски па да видам што ќе прави тогаш Грујо....А ќе прифати све, све ќе прифати да си го спаси дупето....

Браво и за тие 440+ илјади што гласале и подржале убијци и криминалци.... можеби и нив еден ден ќе им се случи неправдата и ќе после ќе плачат како изгореле.... може ќе разберат тогаш со какви психопати си имаат работа....Толку наивен и глуп да си , значи стварно секоја чест.

Ај баш да видиме што ќе вети Грујо за коалиција со албанците ..... Незнам само како некој шпекулира дека вмро со Беса ќе биле кога Беса протестираше против режимот пред некоја год....,
    Морам да признам Стојанче ми беше најак.... " Не добивме ништо пратеници , Ај лека ноќ".....

А да и честитки на вмро за 10та победа. Тие од Пустец масовно дојдоа да го подржат Грујо... нема шала тука :D ... е*ате шупаците....

На blackwave, cresa-jagoda, steffriss и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Ova samo moze vo "svetot na bajkite "...Mozesh li da ni kazesh potochno za koja zemja stanuva zbor??? Eve jas ziveam vo "ponormalna drzava t.e kontinent ..pa vakvi privilegii ne sum sretnala do sega!!!
    Sum slushnala za dodeluvanje na socijalen stan(so toa shto ti ja opredeluvaat nedelnata kirija so nedelnite finansiski primanja,koj shto moze da si vraboten (Eden roditel),a mozesh I da bidesh socijalen sluchaj...
    Ama za nekoj da ti dava tuku taka na lepi ochi Ko da ziveesh vo zemja dembelija I don't think so

На MilaP, sanjaeva и Askopje им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    260.116
    Во Америка на пример. Познавам ваков случај, мајката е македонка.
    Не ви се верува, додека ние се радуваме на трошки, во светот народот си ги ужива сите права.

На blackwave му/ѝ се допаѓа ова.
  11. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.530
    Сте прошетале низ плоштад? А низ државна болница?

Зашто јас да. И приоритетите на владата не ни можам веќе да ги коментирам.
    Фрламе пари за кич, немаме никакви морални вредности, криеме убиства.

Ама супер што пензионерите се возат бесплатно во автобус, баш се радувам за нив.

На blackwave, iloveyou29, Rama и 28 други им се допаѓа ова.
  12. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Гасете интернет

Untitled.jpg

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    77.861
    Ја видов сликава уште од вчера и се мислам цело време што да искоментирам и сфатив дека немам што да кажам. Само Господ нека ни е на помош. Ќе го тргнам на страна тоа што е наставничка ама човече кој нормален го прави ова? Сериозни се?

Постојат разумни луѓе во државава или сите се слепи војничиња?

На blackwave, iloveyou29, Rama и 9 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Ова е крајно безобразно. Не знсм што се меша партија со личен живот. Оваа треба да одговара за посакување смрт на жив човек. Абе да имавме појака полиција ваков скандал немаше да биде дозволен.

Ај овие,ај другите ги прочитав на еден наслов "денес е голем ден почина вмровката Есма..." Бог да ја прости жената ама ја претераа.

Срам да им е и на двете партии.

На iloveyou29, Rama, Bender Rodriguez и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Aha..pazi pa da ne I kotek ke dobijat ako ne go zemat...Dobro moze so "majmunloci " i so lazni finti moze zoshto da ne???
    Serizno da te prasham na koja osnova nekoj socijalen stan ke ti dade BEZ PLAKANJE na kirija molim te,a Se vodish kako rabotosposoben??? Za samohran roditel normalno moze da se iskoristat podobri beneficii,da mozesh da iskoristish da zemesh detski dodatok do 15 god na deteto,AMA site go zaboravaat ovoj del da go objasnat naokolu koga drzavata automatski od platite potoa Si go vraka dolgot za tie 15 god vo najbrz mozen rok..
    I ushte ova da nadopolnam koj toa ti plaka bebisiterki(za ti da si odish na rabota??)

16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Искрено и јас кога ја видов едноставно ми се блокираше мозокот,незнаев што да мислам.Наставничка која треба да ги воспитува децата во школо и да ги насочува кон подобар и нормален живот вакво нешто да направи,дефинитивно треба да си пред се умно болен,психијатриски случај друго нема што да биде.Првин женава треба да се однесе на психијатрија и да се провери што дијагноза има па да се лечи во установа,ова е веќе нешто сериозно и е далеку од заебанција.

На Rama, cresa-jagoda, christinnn и 6 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ај ќе те прашам тебе колку ќе имаш кога ќе дојде да се пензионираш.

На Rama, Bender Rodriguez, ph.orhideja и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Како може мојот глас да биде вреден исто како на оној на учителкана со крстот?

Таргетот на вмро е уааааау!

На blackwave, Bender Rodriguez, calliope и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.862
    Допаѓања:
    142.580
    Vo Amerika porodilnot e 3m neplateno I ako ne se vratis odma na rabota otkaz. Deka mnogu se grizat za majkite.

На Glasna, okcenzi, MilaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.862
    Допаѓања:
    142.580
    I mojot so na Sase polikliniko!

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.